Author Topic: Човешки ресурси в МГТ  (Read 450714 times)

Offline martin4o

• Защо пиша толкова много?
    • View Profile
    • Email
Re: Човешки ресурси в МГТ
« Reply #2180 on: 26.07.2026, 16:03:51 »
На какъв език е комуникацията?
От малкото, на което съм бил свидетел, разбират български и се стараят да отговарят и да съдействат.
« Last Edit: 26.07.2026, 22:32:35 by difian »

Offline Niko.G

• Наистина съм луд
  • ⁠A heresia das heresias era o bom senso.
    • View Profile
« Reply #2181 on: 29.07.2026, 14:46:58 »
Вчера наблюдавах че може би поне 10-тина водачи (всички, които успях да засега и с които пътувах) по искърските електробуси по 123, 186, 288 са чужденци.
С част от тях пътувам и по-редовно и, като цяло, мога да споделя за доста позитивно и професионално отношение. Единствен недостатък е, че по-трудно общуват с пътниците, но в повечето случаи не им е част от задълженията.

Браво. В Малашевци обаче дочух, че са зачислени не толкова съвестни работници. Единият бил изтървал рейса на колелото на Люлин 5, нито ръчна, нито на неутрална, та рейса се спрял в този пред него. Един познат водач пък ми сподели, че един ден му писали втора смяна узбек, който трябвало да си застъпи смяната на Гурко, но закъснял с поне 15-20 минути. Зачисление са по МАН-овете, но ги карали като ПАЗ-ове, само газ и спирачка. Комуникацията с диспечерките и с българите е зле, какво остава за тези хорица...

Offline TRAMS SOFIA

• Ограничени права
  • Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #2182 on: 25.08.2026, 20:37:19 »
Оставям това тук за да се види какви санитарни помещения има по крайните спирки
Колкото по-малко е сърцето , толкова повече злоба носи.

Offline difian

• Moderator
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Любителска страница на Софийското метро във Facebook!
    • Email
« Reply #2183 on: 26.08.2026, 11:10:35 »
Със свободен достъп ли са тези помещения? Ако не са, е редно да добавиш - "и в какъв вид ги оставят ползвателите им"! ;)

Offline Niko.G

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #2184 on: 26.08.2026, 11:47:59 »

Случвало се е монтьорите през деня да си изчистят тоалетната в халето и на сутринта да я заварваме в същото състояние, защото не се заключва и влизат шоьори.

Offline Stanislav_07

• Маниак
    • View Profile
« Reply #2185 on: 01.10.2026, 22:35:43 »
София всяка година има рекордно високи бюджети. Според мен е редно да се махнат контрольорите, в Букурещ например пак се плаща, но няма контрольори, или направо можем да направим столичният градски транспорт безплатен.

Offline Niko.G

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #2186 on: 01.10.2026, 22:45:43 »
Направете го! :clap: :clap: :clap:

Offline difian

• Moderator
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Любителска страница на Софийското метро във Facebook!
    • Email
« Reply #2187 on: 01.10.2026, 23:54:42 »
София всяка година има рекордно високи бюджети. Според мен е редно да се махнат контрольорите, в Букурещ например пак се плаща, но няма контрольори, или направо можем да направим столичният градски транспорт безплатен.
Конкретно транспортът е с дупка, която чрез златното момче контрера герберасти, бкп и Сие раздуха още повече, като същевременно допълнителни орязаха транспортната задача.

В Белград транспортът е в тотален фалит. Нали там го пробваха да е тотално безплатен.

Нагло и тъпо обжалваха реформата с паркирането, което щеше да направи личния автомобил по-непривлекателен и щяха да се наберат необходими за системата на транспорта средства.

И като се дават примери с Букурещ, там платеното паркиране каква част от града ли обхваща и докъде се разпростира, сравнено със София?

Offline Stanislav_07

• Маниак
    • View Profile
« Reply #2188 on: 02.10.2026, 07:29:15 »
Конкретно транспортът е с дупка, която чрез златното момче контрера герберасти, бкп и Сие раздуха още повече, като същевременно допълнителни орязаха транспортната задача.

В Белград транспортът е в тотален фалит. Нали там го пробваха да е тотално безплатен.

Нагло и тъпо обжалваха реформата с паркирането, което щеше да направи личния автомобил по-непривлекателен и щяха да се наберат необходими за системата на транспорта средства.

И като се дават примери с Букурещ, там платеното паркиране каква част от града ли обхваща и докъде се разпростира, сравнено със София?

В Люксембург и Талин също е безплатен

Offline V.Peichev

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #2189 on: 02.10.2026, 08:44:24 »
В Букурещ има контрольори с Общинска полиция и глобата е колкото месечната карта при доброволно плащане на място. Миналата есен за три дни ме провериха два пъти в тролей 90.  :)
« Last Edit: Yesterday at 07:53:45 by V.Peichev »

Offline Chezare

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #2190 on: 02.10.2026, 21:31:04 »
Според мен е редно да се махнат контрольорите, в Букурещ например пак се плаща, но няма контрольори
Моля те, спри да пишеш глупости и неверни твърдения!
Най-лесното, ефективно и щадящо финанси решение е елементарно - разтегляне на разписанията, намаляване на средната скорост на придвижване и свеждане до минимум ролята на GPS-и, говорещи автобуси, табла и всякакви подобни електроники, които само утежняват основните процеси.

Offline TRAMS SOFIA

• Ограничени права
  • Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #2191 on: 02.10.2026, 21:31:15 »
Преди десетина дни имаше изловен след гонка с полицията къркан водач на карсан в Земляне по 95 линия.
Узбек......ей ви евтината работна ръка .
Колкото по-малко е сърцето , толкова повече злоба носи.