Беше първото разочарование от страната, в която живея. И да е имало други преди това не ги помня.
Май беше преди лятната ваканция и минавах покрай тях на път за вкъщи. Каза, че можем да гледаме у тях и имаше някакви причини, поради които София изглеждаше най-сериозния кандидат. Не ги помня вече. А помня, че го гледах у тях "на цветно". Имаха Електрон 714Д. Ние имаме четно-бял щото всички 3 цветни телевизора, които баща ми купи се оказаха дефектни. Т.е. смени три последователни и накрая му върнаха парите. А техният вероятно не е бил понеделнишки и работеше нормално с години.
Накрая си тръгнах и ми беше гадно, че са предпочели някакъв смешен кандидат пред столица на стрна. Тогава усетих леко за сефте, че в учебниците нещата са окрасени и нещо не е наред за да изберат капиталистическо нещо пред соц. столица.
Ама съм бил малък за да схвана какво не е както трябва. Само се чу, че щото сме социалистическа страна.
Ама той отговорът бил пред мен, ама не го разбирах! Едно от нещата, за които много му завиждах и го нямаме не беше нито цветния телевизор, нито акумулиращата печка, на която можеше да лежи зимата....
Беше в кухнята!
Знаеш ли какво беше и със сигурност е помогнало със знак минус за игрите?
Беше акумулатор от кола, който седеше в кухнята им и с две жици през ключ за осветление отиваше в крушка от фар. Баща му работеше в нещо държавно и имаха автопарк. От там му беше акумулатора и зарядното.
И когато спираше тока те имаха ток, а ние палихме свещ и ползвахме фенерче с 4.5 волта батерия, която ако свършеше друга трудно се намираше.
Та каква олимпиада в страна с акумулатори като луксозна екстра?!
Изпратено от моят Moto C с помощта на Tapatalk