Author Topic: Южен ринг Каблешков-Кутев-Г.М.Димитров  (Read 83992 times)

Offline c.r.u-to

• Запален по ГТ
    • ICQ Messenger - 229906915
    • MSN Messenger - kluklu_9@hotmail.com
    • View Profile
    • http://www.sofia.bg
    • Email
До края на юли ще започне изграждането на релсов път, който ще свързва столичните квартали "Дружба" и "Овча купел". Това съобщи зам.-кметът по транспорта към Столична община Велизар Стоилов вчера. Той обясни още, че заради строежа ще се изгради трикилометров колектор, който ще осигури и канализацията на кварталите в полите на Витоша.
Проблемът там е много сериозен, тъй като в кварталите "Бояна", "Симеоново" и "Драгалевци" няма изградена канализационна мрежа, обясни още Стоилов.
За да може да се осъществи обаче проектът за трамвай между "Дружба" и "Овча купел", първо трябва да завършат отчуждителните процедури и разширението по бул. "Тодор Каблешков".
До края на месеца процедурите там трябва да са приключили и първата копка за трамвая да бъде направена, добави още зам.-кметът.
http://www.monitor.bg/bulgaria/article?sid...20&eid=1110
ИЗДИРВАМ АВТОМОБИЛ МАРКА: ФОЛКСВАГЕН МОДЕЛ: ГОЛФ МОДЕФИКАЦИЯ : ДВОЙКА ГОДИНА НА ПРОИЗВОДСТВО 1983
РЕГ № С 9661ТТ МОЛЯ КОЙТО ЗАБЕЛЕЖИ АВТОМОБИЛА ДА МИ ПИШЕ НЕЗАБАВНО

Offline ozzy

• Нямам спирка
    • View Profile
Ъ? Те няма ли да продължават 22 до Овча Купел или искат възраждане на идеята за трасе Дружба-Младост- Студентски- Хладилника - Борово - Овча Купел???

Offline blagun

• Moderator
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Да, и аз мисля, че иде реч за южния трамваен ринг. Само че с тези темпове на отчуждаване, докато отчуждят по цялото трасе в кв. Витоша, Манастирски ливади, Гоце Делчев, Борово, Бъкстон - ще минат 100 години! Вместо да говорят глупости, да бяха оправили Тодор Каблешков между Цар Борис ІІІ и Бъкстон, както и между Билла и Хладилника.
На всички са ни познати изхвърлянията на дон Вел., така че очаквайте следващата седмица метро до Драгоман или кораб до езерото Ариана  

Online maniak

• Нямам спирка
  • Оптимист
    • ICQ Messenger - 278834436
    • View Profile
    • http://www.flickr.com/photos/47270324@N08/
    • Email
може да се мине и без отчуждения, ако се построи подземен (подпаважен) трамвай. и без това тодор каблешков е за цялостен ремонт.

Offline ozzy

• Нямам спирка
    • View Profile
Quote from: maniak
може да се мине и без отчуждения, ако се построи подземен (подпаважен) трамвай. и без това тодор каблешков е за цялостен ремонт.
Е да, но след това трябва да се изгради изцяло ново трасе към Младост и Дружба.

Offline greg

• Наистина съм луд
    • View Profile
Quote from: c.r.u-to
До края на юли ще започне изграждането на релсов път, който ще свързва столичните квартали "Дружба" и "Овча купел". Това съобщи зам.-кметът по транспорта към Столична община Велизар Стоилов вчера. Той обясни още, че заради строежа ще се изгради трикилометров колектор, който ще осигури и канализацията на кварталите в полите на Витоша.
Проблемът там е много сериозен, тъй като в кварталите "Бояна", "Симеоново" и "Драгалевци" няма изградена канализационна мрежа, обясни още Стоилов.
За да може да се осъществи обаче проектът за трамвай между "Дружба" и "Овча купел", първо трябва да завършат отчуждителните процедури и разширението по бул. "Тодор Каблешков".
До края на месеца процедурите там трябва да са приключили и първата копка за трамвая да бъде направена, добави още зам.-кметът.
http://www.monitor.bg/bulgaria/article?sid...20&eid=1110
Леле пак журналистически смешки! Дружба и Овча Купел, свързани с трамвай, с някакво "ново трасе". То и сега ако се удължи 22, както се говори от доста време, тези квартали, макар и през центъра са си свързани с трамвай.
Интересно ми е какво точно е казал зам. кмета, че да се получи такъв чуден материал. Как са били свързани канализацията на Бояна, Симеоново и Драгалевци с трамвая Дружба - Овча Купел. Вероятно разковничето е бул. "Тодор Каблшков", някак си е близо до Витоша, пък и между Овча Купел и Дружба...... И точно един нов канализационен колектор и трамвайно трасе по Каблешков според журналистите решават всичко със замах. Обаче нито новата канализация под Каблешков ще реши проблемите на Симеоново, Драгалевци и Бояна, нито хипотетично трамвайно трасе ще може да направи удобна връзка между Овча Купел и Дружба.
По принцип много е добре, че се прокрадва идея за ново трамвайно трасе, но нещо не ми се вярва.
Някой беше споменал "подпаважен" трамвай - ами строителните работи са като за метро.
Под Тодор Каблешков спокойно може да се построи подземна железница, каквото бе едно мое старо предложение. Разклонение на МД-2 към Овча Купел, обслужващо почти всички югозападни квартали. Това разбира се е далечна перспектива, но след като се построи МД-2 от Надежда до Лозенец, току виж метрото продължило в западна посока.

Offline 822

• Наистина съм луд
    • View Profile
На мен не ми харесва като идея двата квартала да се свързват презХладилника и т.н.По-добре през центъра така Овча купел ще има по-добра връзка с центъра,а и не ми се вярва да е толкова ефективна линията от към ОК.
« Last Edit: 13.07.2007, 22:17:48 by 822 »
ЦЕНТЪРА,ЦЕНТЪРА...ОНЯ РУСИЯ И ПЛЕМЕННИКА, ПАК МИ ДИШАТ ОТ ВЪЗДУХА,ВИКАЙТЕ ПАТРУЛКИ И ЛИНЕЙНИ!!!

Offline etnies

• Нямам спирка
  • Нощен Експрес
    • View Profile
    • Email
Проблемите на въпросните квартали с канализацията не са с това, че няма направени канали, а че дори и да ги напрвят каналните води трябва да идат някъде. Ако успея да намеря подробната схема на канализационните колектори ще стане по-нагледно. А самият колектор наистина е под Каблешков

Offline Repcho

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Градски транспорт-София
    • Email
той бай Велко свърза трамвая до ОК с колектора на Бояна. Аз изобщо не знам тоя дали знае в кой град живее. Южен трамваен ринг е безумите на тоя етап.

Aspirina

• Guest
Някой знае ли нещо повече за този маршрут? Аз знам, само че в Дружба има вече подготвени релси, а с ремонтирането на Тодор Калбешков щяло да се прави пробив до Младост и от Овча Купел по този път до Младост и Дружба щял да минава линията. Някой да има малко повечко инфо?

Offline Repcho

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
не е вярно, в  Младост трамвай няма да има

Offline etnies

• Нямам спирка
  • Нощен Експрес
    • View Profile
    • Email
Quote from: Repcho
не е вярно, в  Младост трамвай няма да има

По план устройствен би трябвало да минава трам през Мл2

Offline greg

• Наистина съм луд
    • View Profile
Quote from: etnies
Май е пак някакъв измислен устройствен план.

Offline Repcho

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Аз знам за тролей през Мл.2, за трамвай нищо не съм чувал

Offline blagun

• Moderator
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Quote from: etnies
Поне според рекламната дипляна на ГЕРБ, в Младост има 2 тролея (към Младост-2 и по Ляпчев към Студентски град), но не и трамвай. Оная дивотия с Ляпчев явно е отпаднала, тя и бездруго няма много шансове за ТМ трасе след новото застрояване (по-добре да я направят във формат 2*3 ленти, вместо да се мъчат с безсмислени трасета Младост-Малинова долина). Засега проектът е от Искърско шосе по Г.М.Димитров-пробива зад зоопарка-Филип Кутев-Каблешков-Овча купел. Според мен, след като жп трасето до гара Пионер е отписано, може да го използват за трамвая, даже и с изчакване при преминаване под Цариградско шосе. Иначе просто не виждам безконфликтно пресичане на Винарово колело, а един светофар там ще усложни неимоверно нещата.

Offline AROS

• Наистина съм луд
    • View Profile
Quote from: blagun
Поне според рекламната дипляна на ГЕРБ, в Младост има 2 тролея (към Младост-2 и по Ляпчев към Студентски град), но не и трамвай. Оная дивотия с Ляпчев явно е отпаднала, тя и бездруго няма много шансове за ТМ трасе след новото застрояване (по-добре да я направят във формат 2*3 ленти, вместо да се мъчат с безсмислени трасета Младост-Малинова долина). Засега проектът е от Искърско шосе по Г.М.Димитров-пробива зад зоопарка-Филип Кутев-Каблешков-Овча купел. Според мен, след като жп трасето до гара Пионер е отписано, може да го използват за трамвая, даже и с изчакване при преминаване под Цариградско шосе. Иначе просто не виждам безконфликтно пресичане на Винарово колело, а един светофар там ще усложни неимоверно нещата.
ето като първи етап може да се дръпне едно трасе по г.м. димитров започвайки от комплекс цска -винарово- гмдимитров-на юг от зоопарка и после по жп линията към сребърна и обръщало на 9.Тм с маршрут дружба 2(колело на автоборсата)-гара искър-хладилника, и да се изпразни а 88.Като втори етап свързан с реконстукцията на каблешков от депо к.поляна тръгва тм линия с маршрут не минаващ през центъра до колелото в дървеница.Третият етап е прокарване на трасе до О.Купел и две тм линии първа до младешки театър или пам.левски минавайки по мадрид, трябва само да се изгради стрелка,втора до пл.журналист нормално релсова движеща се от о.купел през каблешков по ч.връх и баучер.До журналист са тесните трамваи, нагоре са нормалнорелсови,метрото тогава ще е факт до хладилника, 1 и 7 минават по ботев и скобелев, а след баучер по ч.връх няма да се движи 6 и 9.Тм нормалнорелсов от журналист-симеоновско-гм димитров-дървеница-бистрица -железница, планинска железница, а симеоновският ливт ще тръгва от метростанция бизнеспарк младост.

Offline borosport

• Нямам спирка
  • Hate users!!!
    • ICQ Messenger - 304771719
    • View Profile
    • Email
Quote from: blagun

Да пред мен е ОУП-то и както и да го гледам този трамвай хич не трябва да е там
Най-дългите градски автобусни линии са:
- А111 - 50320 м двупосочно
- А83 - 37000 м двупосочно
- А11 - 32005 м двупосочно
Най-дългите крайградски автобусни линии са:
- А28 - 64540 м двупосочно
- А70 - 56645 м двупосочно
- А3 - 55870 м двупосочно
Тройната коалиция от А до Я

Offline burtan

• Запален по ГТ
    • View Profile
Quote from: AROS
ето като първи етап може да се дръпне едно трасе по г.м. димитров започвайки от комплекс цска -винарово- гмдимитров-на юг от зоопарка и после по жп линията към сребърна и обръщало на 9.Тм с маршрут дружба 2(колело на автоборсата)-гара искър-хладилника, и да се изпразни а 88.Като втори етап свързан с реконстукцията на каблешков от депо к.поляна тръгва тм линия с маршрут не минаващ през центъра до колелото в дървеница.Третият етап е прокарване на трасе до О.Купел и две тм линии първа до младешки театър или пам.левски минавайки по мадрид, трябва само да се изгради стрелка,втора до пл.журналист нормално релсова движеща се от о.купел през каблешков по ч.връх и баучер.До журналист са тесните трамваи, нагоре са нормалнорелсови,метрото тогава ще е факт до хладилника, 1 и 7 минават по ботев и скобелев, а след баучер по ч.връх няма да се движи 6 и 9.Тм нормалнорелсов от журналист-симеоновско-гм димитров-дървеница-бистрица -железница, планинска железница, а симеоновският ливт ще тръгва от метростанция бизнеспарк младост.
Би било хубаво да ползваш и главни букви. Да не говорим, че имаш и доста правописни грешки. Не тълкувай поста ми като заяждане, но почти всичките ти постове са под всякаква критика. Не знам на какво ви учат в училище. Пък и сега при тези стачки........

Но понеже се отклонихме доста от темата, ако преценят администраторите, нека изтрият мнението ми!

Offline blagun

• Moderator
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Quote from: AROS
на юг от зоопарка и после по жп линията към сребърна и обръщало на 9.
Колко пъти да повтарям, че пробивът Т.Каблешков продължава на изток ЮЖНО ОТ ЗООПАРКА, а не по жп линията към гара Пионер.
« Last Edit: 22.10.2007, 13:48:38 by blagun »

Offline dhamoudi

• Начинаещ
  • *
    • View Profile
    • Email
Какво става с трамвая до Овча купел? Нещо ново там? Май идеята съвсем умря  :(