Инфраструктура > Трамвайна инфраструктура

Трасе по Каблешков

(1/23) > >>

c.r.u-to:
До края на юли ще започне изграждането на релсов път, който ще свързва столичните квартали "Дружба" и "Овча купел". Това съобщи зам.-кметът по транспорта към Столична община Велизар Стоилов вчера. Той обясни още, че заради строежа ще се изгради трикилометров колектор, който ще осигури и канализацията на кварталите в полите на Витоша.
Проблемът там е много сериозен, тъй като в кварталите "Бояна", "Симеоново" и "Драгалевци" няма изградена канализационна мрежа, обясни още Стоилов.
За да може да се осъществи обаче проектът за трамвай между "Дружба" и "Овча купел", първо трябва да завършат отчуждителните процедури и разширението по бул. "Тодор Каблешков".
До края на месеца процедурите там трябва да са приключили и първата копка за трамвая да бъде направена, добави още зам.-кметът.
http://www.monitor.bg/bulgaria/article?sid...20&eid=1110

ozzy:
Ъ? Те няма ли да продължават 22 до Овча Купел или искат възраждане на идеята за трасе Дружба-Младост- Студентски- Хладилника - Борово - Овча Купел???

blagun:
Да, и аз мисля, че иде реч за южния трамваен ринг. Само че с тези темпове на отчуждаване, докато отчуждят по цялото трасе в кв. Витоша, Манастирски ливади, Гоце Делчев, Борово, Бъкстон - ще минат 100 години! Вместо да говорят глупости, да бяха оправили Тодор Каблешков между Цар Борис ІІІ и Бъкстон, както и между Билла и Хладилника.
На всички са ни познати изхвърлянията на дон Вел., така че очаквайте следващата седмица метро до Драгоман или кораб до езерото Ариана  

maniak:
може да се мине и без отчуждения, ако се построи подземен (подпаважен) трамвай. и без това тодор каблешков е за цялостен ремонт.

ozzy:

--- Quote from: maniak ---може да се мине и без отчуждения, ако се построи подземен (подпаважен) трамвай. и без това тодор каблешков е за цялостен ремонт.
--- End quote ---
Е да, но след това трябва да се изгради изцяло ново трасе към Младост и Дружба.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version