Вертикалната геометрия на трасето не ми се струва възможна при така начертания триъгълник към и от Христо Смирненски, а и е излишно толкова сложно коловозно развитие на това място. Погледнете какъв наклон има Х. Смирненски към Е. Георгиев, ще се наложи сериозно повдигане на десния бряг при подпорната стена на канала, което неминуемо ще снижи околните сгради под нивото на улицата. Неслучайно трамвая влиза откъм Графа и прави тази S-ка за да влезе в Х. Смирненски.
Също завоя откъм подземната спирка на тм7 към подземната спирка на тм6 е излишен.
...............
Не ми е ясно как е решено пресичането на трамвайното трасе в подземната спирка на тм7? Там има сериозни потоци хора, които ще идват откъм метростанцията за да пътуват към бул. България, на две нива ли ще е?
Напротив, брега трябва да се понижи и да има стена към реката за предпазване от високи води, иначе нивелетите са ОК. Сегашната S-ka е от решението на кръстовището, иначе и тя, и пътя слизат към моста Признавам, че навремето високия (спрямо пътя) бряг ме изкушаваше да търся завоя на трам. трасе на ГОРНО ниво

А е възможно и подземно, ако няма траншея за автомобили.
Пресичането е като при сегашната подземна спирка и повечето наземни- на едно ниво, пеша

Не мисля че ще е проблем- на спирките мотрисите и без това спират

Завоя откъм подземната спирка на тм7 към подземната спирка на тм6 би бил излишен само за СЕГАШНИТЕ линии, а и какво толкова ви пречи? Би ли могло напр. 1-цата да продължава по канала?
Не разбрах къде има трамвай в насрещното. но комбинираната TRAM-BUS лента е добра идея.
Колега, това е само схема с цел обсъждане, а не подробно решение, вкл. физически прегради по спирките.