Лошо впечатление ми направи,че когато има пътуване с прекачване, много често никой не те предупреждава за това, независимо дали прекачването е на друг влак, или е на автобус, заместващ влак.
Глупости! Почти винаги предупреждават, дори лично. Няколко пъти ми се случва да минават да ни предупредят. Ей сега последно пътувах Бургас-София и в нашето купе имаше едно момче, пътува от Бургас до Велико Търново, и като наближихме Дъбово кондуктора мина и му каза че след 5 минути е Дъбово и вързката за Търново, и така предупреди всички пътници с връзки.
А пък на мен ми се струва, че някои "фенове" се качват от обслужвани гари без билет, опитват се да минат на аванта и ако ги проверят и ги хванат и им поискат по-високата тарифа се заяждат, искат стандартен билет и после казват как били груби с тях че видиш ли им взели повече пари, а те само си вършат работата.
Напълно съм съгласен. Дори моето лудо звукозаписване през последните 3 години предостави доказателства за това нещо. В съответната тема са качени, така че всеки може да прослуша и да се убеди предупреждават ли или не. Аз само ще посоча онези, за които си спомням:
1. Малко след потегляне от гара Стралджа с БВ3637 на 01.09.2019;
2. Малко след потегляне от гара Стралджа с БВ3637 на 13.06.2021;
и при двата случая в моето купе нямаше никой за прекачване на гара Карнобат, но кондукторката се чува как минава купетата наред.
3. Малко след потегляне от Русе - централна с МБВ 463 на 02.01.2022 - мен ме предупреждава, че в гара Горна Оряховица правя връзка с МБВ 465.
4. (росен, пресен пример) На гара Септември кондукторката обикаляше по перона състава на БВ 8627 на 30.09.2022 да търси още няколко пътници (освен мен), които са за теснолинейката.
5. По спомен, в ПВ 16102 на 01.10.2022 кондукторът също ми казва, че съм с прекачване в Септември - той самият ми завери билета навръщане, понеже се оказа, че в 06:15 касите на гара Добринище не работят и тя се води "необслужвана".