Прибирах се от Бургас със Слънчев бряг и ми направи впечатление, че в един от чисто новите вагони от модернизация вече имаше един разхерматизиран стъклопакет, вратата на едната тоалетна беше малко накриво и не можеше да се затвори и заключи, в другата нямаше вода, а наняколко пъти пътници викаха някой от персонала на влака да усили климатика че им било хладно( макар че според мен беше ОК като температура, но някои са по-зиморничави, не става жега като в старите купейни вагони). Освен това преходната врата между вагоните вече не работеше и седеше отворена.
Иначе като цяло, изключвайки тези работи хората много им се кефят, ползват контактите и масичките гледат филми на лаптопи, при 130 км/час по обновените части на линията абсолютно нищо не се усеща вътре, много добре са обезшумени и много хубаво возят. 100 пъти по-удобно от при който и да е от автобусните превозвачи, вагоните уж се водят втора класа но според мен отговарят на 1-ва. Разположението на седалките е 2+1, на големи отстояния. Поддържа се много добро ниво на чистота, в Бургас, преди да тръгне влака се качиха да дезинфекцират, след това измиха и като се качиха пътниците миришеше на свежо и приятно, имаше сложени сапунчета в тоалетните. Дано да обновят повече влакове с такива вагони и да отстранят разни дребни дефекти.