^ A колко от тези депа сега реално работят...
Много сложно мислите.
Причината е много по-проста - гара София е разкопана и целта е да има възможно най-малко влакове, за които е начална или крайна, съответно по-малко маневрена работа. Затова много от влаковете са сляти и вместо да има влак Перник - София и друг София - Бургас малко след него, има един Перник - Бургас.
По същия начин се получиха и влакове Дупница - Костенец, Драгоман - Свиленград, Ихтиман - Драгоман, Горна Оряховица - Пловдив и др.
Да, така да е. Но тук, това е вече подробност, от общото - което мен повече ме интересува. Факт на тази подробност е още че вече 3 -4 г. продължава ремонта от Централна гара до Казичене. С което той още не е приключил, а започват нов. В резултат на това, досега повечето закъснения, които са в рамките на 20 -ти мин се трупат още тук. Съгласен съм че има админстративно - правни процедури, които не могат да се прескачат, и които ги променят в движение, за случаите и според удобството...
Отделно от това периодично се създават внушения, знаете какви разнообразни методи се прилагат и как влияят подсъзнателно. В резултат на което, да кажем че детайлите не ме интересуват. Зная че има проблем с вагоните... с чистотата... със закъсненията... изобщо с БДЖ... и виждам това... Какво да си мисля тогава? Тоест всичките негативи са за държавната структура... но ми се представя и спасение с частния влак...
Конкретно този състав 3621 тръгва рано сутрин от Перник и отива до Бургас. Там само го изтеглят, за да извадят локомотива, връщат обратно и пътува вече като БВ 3624. Чистачка и да мине, тя ще обере само кошчетата и стирка, а вода къде се зарежда... В резултат малко по- малко чистотата започва да куца и виновна става тя... а не системата, че оптимизира и тази дейност... или всичко това вече няколко десетилетия...
...И това е само в рамките на тази система, ако погледнем по -нагоре, с отдавна изтеклите програмни периоди... чакаха всичко да се накисне... за да има отсега разни примери после за съпоставка... как едното работи, а другото не...