Author Topic: БДЖ - обща тема  (Read 568691 times)

Offline Dragon

• Administrator
  • Нямам спирка
  • Администраторът бонбони не пие!
    • Skype Me™!
    • ICQ Messenger - 202143037
    • View Profile
    • http://gtsofia.info/
    • Email
Re: БДЖ - обща тема
« Reply #500 on: 01.08.2011, 11:52:26 »
А защо всички се бутат да пътуват с тоя нощен влак? Все едно от влака ще се метнеш на плажа... Хващаш сутринта експреса в 6.30 и в 12.41 си в Бургас - пътуваш по-бързо, по-спокойно, на климатик и може да си поспиш през нощта. Пристигаш, обядваш, настаняваш си се и в 4 си на плажа. Иначе пътуваш цяла нощ и следващия ден го проспиваш.
GTSofia.info - Любителски страници на градския транспорт в София
Forum.GTSofia.info - Любителски форуми на градския транспорт в София

Offline genata

• Начинаещ
  • *
    • View Profile
    • Email
« Reply #501 on: 02.08.2011, 15:22:38 »
За софиянци експреса в 6:30 е много удобен, но не и за хората от провинцията, няма как да се дойде толкова рано, а за нощния има удобни връзки от всички направления.

Offline CKD

• --=БМ-РК=--
  • Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #502 on: 02.08.2011, 16:19:27 »
За кои по-точно? Варналии или кой?
От Пловдив на 07:16 има влак за Бургас, който стига в 11:50.
Най-ценният ресурс на капитализма са тъпанарите

Offline genata

• Начинаещ
  • *
    • View Profile
    • Email
« Reply #503 on: 02.08.2011, 16:45:32 »
Имам в предвид 5, 6 и 7-ма линии /западна България/ за другите е ясно нямат проблем с връзките и за повечето, прикачвания. Аз например съм от Берковица, пътуването ми до Бургас се състои от 2 прикачвания, веднъж на Бойчиновци, и после в София. Като гледам разписанието за най-ранно пристигащи влакове на ЦГ София, за бързия влак със задължителна резервация в 06:30 могат да се възползват пътниците по направление Перник и Мездра.
« Last Edit: 02.08.2011, 16:56:05 by genata »

Offline Sixkiller

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #504 on: 03.08.2011, 14:47:43 »
Така е. По отношение на 5-та линия наистина има какво да се направи. Като се започне от реорганизация на ГДВ, премине се към по-добра организация и по-добри състави и се стигне до отпускане на пари за ремонти на някой участъци.

Междудругото, докато международните влакове от/за Гърция вървяха, бяха изключително удобни за населението на по-големите градове по 5-та линия. Влак 460 например тръгваше достатъчно рано (от Кулата към 02:53 мисля (поне имам такива спомени, не знам доколко са точни)), като беше директен до Русе. Пътуваше се бързо и най-важното - не спираше на всяка спирка (нещо, което се прави от сегашните пародии на бързи влакове по 5-та специално).
В България си е най-хубаво и супер и всичко ни е страхотно. Единственото по-хубаво е България едно време, ама и сега си е най! ;)

Парно в салона само с печат в пътния лист.

Offline IKAR

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #505 on: 03.08.2011, 15:20:53 »
Да, ама при тази ситуация се сещаш, че разните му там хулигански Скатопари-5, Струми-11, Юнион-Ивконита, Транс-5 и т.н. ще трябва да отидат на село и да "пукат мамулите". Заради простотиите на БДЖ, отново във връзка с далаверата и спасяването на въпросните пародии на превозвачи, влаковете за Гърция стигнаха чак до Европейската комисия, която, знаейки за и без това изключително лошото финансово състояние на гръцките железници, оказа косвено влияние по отношение спирането на тези влакове. Така де, не може да се таралянка въздух и всички ние да плащаме сметката.

Отделно, че не е нужно пишман-бързите влакове да спират навсякъде по керемидите, при положение, че между София и Перник има мотричка на 40 минути, до Дупница също горе-долу на често, има и до Благоевград. На Кочериново и Бобошево от години няма кой да те напсува, въпреки това влаковете си спират там. Скоро пуснаха много удобен влак за Кулата, но вървя два месеца и го спряха, понеже изгониха хората, а иди ги върни сега. С 5620/5625 на юг от Благоевград пътува само превозната бригада.

А на БДЖ, като им кажеш какво да се направи, отговорът е "нимой", като се изтъкват хиляди причини за това " нимой". Чудя се как в Унгария, Чехия,Румъния, Сърбия мой, само тука нимой.
« Last Edit: 03.08.2011, 15:37:02 by IKAR »
По рейс и по жена не се тича!

Offline etnies

• Нямам спирка
  • Нощен Експрес
    • View Profile
    • Email
« Reply #506 on: 05.08.2011, 00:39:18 »
А защо всички се бутат да пътуват с тоя нощен влак? Все едно от влака ще се метнеш на плажа... Хващаш сутринта експреса в 6.30 и в 12.41 си в Бургас - пътуваш по-бързо, по-спокойно, на климатик и може да си поспиш през нощта. Пристигаш, обядваш, настаняваш си се и в 4 си на плажа. Иначе пътуваш цяла нощ и следващия ден го проспиваш.

Пътува се по хладно. Пък и е класика да припаднеш сутринта на плажа и в 4 да се събудиш прегорял  :D.
Иначе спалните вагони на 8626/7 са два - един стар и един "нов". Само дето се оказа, че в Бургас не можеш да си купиш предварително място за спален вагон от гарата, а само от шафнера.
И всъщност беше грешка, че се насочих към "новия" вагон - там всичко е херметизирано, а климатика до Стара Загора работеше едва-едва. След това пък настана студ.

etnies, днес бях в бюрото на Централна гара, на касата до мен семейство се интересуваше за билети за 8627, цитирам думите на касиерката : За днес и утре места няма, за следващите дни има. Ако ще пътуваш и не си намерил вече билети, побързай, явно са пуснали още вагони.

Те пуснаха, ама аз ги изпуснах - на 29 в 13:30 звънях - нямаше места, в 5 пък вече бяха свършили. Прав си пътувах.
« Last Edit: 05.08.2011, 00:42:25 by etnies »

Offline genata

• Начинаещ
  • *
    • View Profile
    • Email
« Reply #507 on: 06.08.2011, 09:34:16 »
Имам резервирани спални места за БВ 8627 за вагон номер 31, интересува ме 31 новия с климатика ли е или е стария? Миналата година пътувах с новия exDB и не ми хареса особено.
« Last Edit: 06.08.2011, 09:36:49 by genata »

Offline DidoGO

• Маниак
    • View Profile
    • Email
« Reply #508 on: 07.08.2011, 10:10:45 »
Номерът на вагона няма общо с неговата серия.

Offline genata

• Начинаещ
  • *
    • View Profile
    • Email
« Reply #509 on: 07.08.2011, 18:14:34 »
Съгласен съм, въпроса е вагон номер 31 от БВ 8627 от коя серия е, 71/76 - exDB или 80/30?
« Last Edit: 07.08.2011, 18:23:22 by genata »

Offline ozzy

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #510 on: 10.08.2011, 13:33:39 »
Вчера в късната емисия "По света и у нас" основна тема беше реформата в БДЖ и конкретно депо Подуене. Гостува Владимир Владимиров, председател на Съвета на директорите. За съжаление, не намерих видеото в сайта на БНТ, а само това.

Offline CKD

• --=БМ-РК=--
  • Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #511 on: 10.08.2011, 16:33:31 »

Offline Zerox

• Запален по ГТ
    • View Profile
    • Email
« Reply #512 on: 29.08.2011, 10:26:09 »
Приватизират ”Товарни превози” на БДЖ

До половин година може да се направи приватизацията на "Товарни превози" в БДЖ, прогнозира пред БНР министърът на транспорта Ивайло Московски.
Реформата в железниците предвижда разделянето на "Пътнически превози" от "Товарни превози". „Самата сделка по приватизация ще бъде извършена от Агенцията по приватизация. Преговорите със Световна банка приключиха. Цялата документация е изпратена в централата на Световна банка. Трябва технически да се изчака да мине бордът на директорите на Световна банка, за да бъде одобрен заемът. Това може да стане или сега септември, ако няма възможност да влезе като дневен ред вероятно ще бъде октомври, но заемът ще бъде факт. Тоест преструктурирането продължава", поясни министърът.

Директни съкращения в железниците не се предвиждат. Определени дейности, които ръководството счита за нетипични за БДЖ ще бъдат дадени на външни изпълнители, уточни министър Московски.

Нововъведенията, свързани с провеждането на шофьорските изпити, ще ограничат корупцията, увери министърът. Според него 16 години е нисък праг за получаване на шофьорска книжка при условията в България и предстои сериозно обсъждане на това предложение.

Offline blagun

• Модератор
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #513 on: 30.08.2011, 00:48:30 »
Приватизират ”Товарни превози” на БДЖ
Интересно, как ще се определя, кой локомотив остава за товарни и кой - за пътнически превози  :blink:

Offline CKD

• --=БМ-РК=--
  • Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #514 on: 30.08.2011, 09:28:09 »
В момента си ги разпределят.

Offline freepigeon

• Защо пиша толкова много?
    • View Profile
    • Email
« Reply #515 on: 31.08.2011, 01:07:07 »
В момента си ги разпределят.

И служителите ли ?

Offline CKD

• --=БМ-РК=--
  • Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #516 on: 31.08.2011, 09:27:42 »
Те ще са следващото.

Offline did_ko

• Нямам спирка
  • гигантски радиоактивен термит - мутант
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
« Reply #517 on: 31.08.2011, 11:14:09 »
До колкото съм запознат практика в БДЖ е да пращат локомотивни машинисти на различни локомотиви (за разлика от автобусните превози). В този смисъл ми е любопитно, на какъв принцип ще разпределят локомотивите? Според мен ще бъде на база товароподемност
Мразя да пиша и говоря за автобусите с марка "Чавдар" в минало свършено време.

Насилственото натъпкване на пътници в BRT  линиите е транспортен геноцид спрямо населението в Бургас

В ГТ Бургас НЕ ДОСТИГАТ АВТОБУСИ

Ако някои пост не ви харесва - можете да натиснете бутона "Информирай модератор".

Offline ozzy

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #518 on: 31.08.2011, 11:30:01 »
Дано Кончарите останат за пътническите превози ;)

Offline KRAKOMOBILA

• Moderator
  • Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #519 on: 31.08.2011, 11:51:54 »
Безмислено е локомотиви с огромна норма да возят 4 вагона!
НЕ НА КИЧА ПО ПРЕВОЗНИТЕ СРЕДСТВА В ГТ!!!