Author Topic: Кампания! Откупуване на тролейбуси за музейни експонати  (Read 101167 times)

Offline viktorlc

• Нямам спирка
  • www.bgtransport.org
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Сдружение "Градски транспорт и инфраструктура"
    • Email
Сдружение градски транспорт и инфраструктура започва фондонабираща инициатива за откупуване на три тролейбуса. Това са DAC-Чавдар 317 ETr; GMC- BBC HR150G и Шкода 9 Tr. Целта е тези тролейбуси да бъдат запазени като движещи се музейни експонати в София и да станат част от бъдещия Музей на градския транспорт в депо "Клокотница".

1)    DAC-Чавдар 317 ETr с инв. № 118 – ОТКУПЕН!

2)    General Motors Company – Brown Boveri & Cie Company (GMC-BBC) HR150G с инв. № 152 – Цена: 19 200 лева с ДДС;

3)    Skoda 9TrHT с инв. № 5027 – ОТКУПЕН!

Повече за инициативата и за самите тролейбуси можете да откриете тук:
ИСТОРИЧЕСКИТЕ ТРОЛЕЙБУСИ НА БЪЛГАРИЯ

Ако желаете да подпомогнете финансово каузата ни, то се свържете с нас на телефон 0897 97 56 14.

За директен превод можете да ползвате банковата сметка на Сдружението:
IBAN: BG62FINV91501216739365
BIC/SWIFT код: FINVBGSF
Първа инвестиционна банка

В графа „Още пояснения“ моля да запишете свой мейл или телефон, за да се свържем с Вас при проблем.

В сайта на кампанията - http://trolleybus.bgtransport.org/donate/ има възможност за дарение през EPAY или PAYPAL

Ако сте в София, възможно е и лично предаване, срещу което ще получите официален документ за това - моля, пишете ми на лично съобщение.

В страницата на кампанията ще публикуваме отчет за даренията, който ще обновяваме ежедневно!

Подкрепете ни в каузата да запазим транспортната история на България!
« Last Edit: 25.02.2018, 00:15:17 by viktorlc »
храна за мозък - http://www.banitza.net/

Offline viktorlc

• Нямам спирка
  • www.bgtransport.org
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
Приятели, откупуването на ДАК-а от Перник е наистина спешно! Синдикът на дружеството ни уведоми, че до две седмици ще бъде обявен търга за този тролейбус, както и за всичкото останало имущество, останало в тролейбусното депо в Перник.

Остават 4200 лева!
Помагайте!

Offline emo

• Нямам спирка
  • Приятел на всички шофьори и ватмани от ГТ
    • View Profile
Дайте да направим нещо организирано. Примерно всеки да напише каква сума може да отдели. Наистина идеята за ДАК-а е прекрасна. 100 човека да дадат по 10-30 лева и сумата ще е почти събрана. Но не да се получи така,ч е всеки си казва, бе я да видим другите. Убеден съм, че всеки редовен посетител тук може да отдели поне 20 лева.
Близо 3000 мои снимки от 2007 г. до днес.
https://www.flickr.com/photos/147931689@N02/

Offline marto_pz

• Наистина съм луд
  • koda 9TrHT28 № 06 (1993-2015)
    • Skype Me™!
    • ICQ Messenger - 123123133
    • View Profile
    • Email
Мога да отделя 20-40лв. само кажете до кога е срока за внасяне.И да попитам само тези три тролея плюс шкодата и зиуто ли ще са за музей или ще се вземе и волво от Бургас???

Offline dan

• Наистина съм луд
    • View Profile
И аз ще се включва с 20-30 лв. като за начало

Sent from mTalk for Windows 10

Offline Sofia

• Нямам спирка
  • R.I.P. 1511 (1985-2015)
    • View Profile
Аз също съм готов да помогна със скромна сума и ще го направя при първа възможност. Попринцип възнамерявах да подпомогна закупуването на канадския тролейбус, но след като закупуването на ДАКа е наистина спешно, по-добре парите да отидат за него. За съжаление обаче мисля, че даренията от форума няма да са достатъчни, за да се събере цялата оставаща сума. Има ли някакво желание от страна на Столична община или Столичен електротранспорт да помогнат? Все пак 4200 лева са нищо за община с бюджет от 1.5 млрд. лева. Преди 2-3 години Фандъкова лично отпусна на мои съученици няколко хиляди лева за някакъв глупав проект, който на всичкото отгоре струваше 2 пъти по-малко от отпуснатите средства. Също така, има ли яснота как ще се финансира реставрацията на тролейбусите?

Offline Ivo

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
За ДАК Чавдар-а и аз ще помогна.
Не ни трябват хора с "дипломи" а работещи и можещи да мислят, влагайки логика и разум в това което правят.

Фен на автобусите ЧАВДАР

Offline viktorlc

• Нямам спирка
  • www.bgtransport.org
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
Аз също съм готов да помогна със скромна сума и ще го направя при първа възможност. По принцип възнамерявах да подпомогна закупуването на канадския тролейбус, но след като закупуването на ДАКа е наистина спешно, по-добре парите да отидат за него. За съжаление обаче мисля, че даренията от форума няма да са достатъчни, за да се събере цялата оставаща сума. Има ли някакво желание от страна на Столична община или Столичен електротранспорт да помогнат? Все пак 4200 лева са нищо за община с бюджет от 1.5 млрд. лева. Преди 2-3 години Фандъкова лично отпусна на мои съученици няколко хиляди лева за някакъв глупав проект, който на всичкото отгоре струваше 2 пъти по-малко от отпуснатите средства. Също така, има ли яснота как ще се финансира реставрацията на тролейбусите?

Продължавам с обажданията и мейлите към общински съветници, инж. Ганчев като директор на СЕ, но до момента реакция няма. Заради пустите избори и балотаж едва ли ще успеем да преминем цялата административна процедура в СОС, за да има целеви пари за откупуване на ДАК-а. Очаква се първата сесия на СОС да бъде или на 17-ти ноември, но по-вероятно е да бъде на 24-ти. До тогава, според синдика, търгът ще е обявен.

Offline KRAKOMOBILA

• Нямам спирка
    • View Profile
В най-кратък срок ще преведа сума от 100 лв за закупуване на DAC-Чавдар-а.
« Last Edit: 03.11.2016, 09:53:37 by KRAKOMOBILA »
НЕ НА КИЧА ПО ПРЕВОЗНИТЕ СРЕДСТВА В ГТ!!!

Offline Ivo

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
И аз ще мога толкова горе-долу, ще гледам до вторник-сряда най-късно да намеря парите.
Не ни трябват хора с "дипломи" а работещи и можещи да мислят, влагайки логика и разум в това което правят.

Фен на автобусите ЧАВДАР

Offline mitakis

• над нещата
  • Moderator
  • Нямам спирка
    • View Profile
До края на деня ще внеса и аз :).
Трудно е да направиш нещо както трябва, вместо как да е.

Offline mitko08888

• Запален по ГТ
    • View Profile
Нямам нищо против ентусиазма на младите фенове на ГТ. Аз също бих се радвал да има музей с изложени или действащи експонати. Но няма да се включа в инициативата, защото:
- ясно ви е мнението ми за организаторите, до сега не съм видял нищо реялно и смислено направено от тях, освен вдигане на медиен шум.
- какво значи "да бъдат запазени" - да продължат да гният още някое време на някое изоставено място?
- въпросният музей на транспорта (или по-реалното и правелно за мен е "технически музей") е нещо достатъчно далечно и неясно в бъдещето, поне по начина по който за него се работи от години, и от резултатите до момента.

Има достатъчно примери как се съхраняват подобни екземпляри, а в тази поредна "инициатива" аз поне не виждам нищо такова.

ПС: Изказах си мнението, не държа някой да се мъчи да ме убеждава в противното ....

Offline mitakis

• над нещата
  • Moderator
  • Нямам спирка
    • View Profile
Ами дай примери, дай идеи, всичко ще е от полза.
Даковете са последни в света, да ги оставим да идат на скрап ли?
Трудно е да направиш нещо както трябва, вместо как да е.

Offline Emperor

• Нямам спирка
    • View Profile
до сега не съм видял нищо реялно и смислено направено от тях, освен вдигане на медиен шум.
Ми ако прочетеш дори малко, за действията на сдружението и реЯлно какво са направили, ще видиш.

ПС: Изказах си мнението, не държа някой да се мъчи да ме убеждава в противното ....

Като се нарежат за скрап, какво ще се сложи в музея... Нали все от някъде трябва да се тръгне.

А от такива лицемери като теб, които казват:

бих се радвал да има музей с изложени или действащи експонати

А в същото време плюят единствените хора, които се опитват да го осъщесвят, си е доза кретенизъм. Като не ти пука и ще критикуваш вземи си се скрии в мишата дупка и не излизай.

« Last Edit: 03.11.2016, 11:33:05 by Emperor »

Offline KRAKOMOBILA

• Нямам спирка
    • View Profile
Нямам нищо против ентусиазма на младите фенове на ГТ. Аз също бих се радвал да има музей с изложени или действащи експонати. Но няма да се включа в инициативата, защото:
- ясно ви е мнението ми за организаторите, до сега не съм видял нищо реялно и смислено направено от тях, освен вдигане на медиен шум.
- какво значи "да бъдат запазени" - да продължат да гният още някое време на някое изоставено място?
- въпросният музей на транспорта (или по-реалното и правелно за мен е "технически музей") е нещо достатъчно далечно и неясно в бъдещето, поне по начина по който за него се работи от години, и от резултатите до момента.

Има достатъчно примери как се съхраняват подобни екземпляри, а в тази поредна "инициатива" аз поне не виждам нищо такова.

Сдружението реализира няколко проекта - включително запазване (преместване) на наличните ретро трамваи в Трамкар на закрито, възстановяване със съдействието на Сименс България на трамвайна мотриса №553, реализиране на проект "Зелените трамваи търсят своят дом", а също така изцяло оказва съдействие на проекта "Ретро автобуси"... та ако това е "НИЩО"... ще се радвам да видим ти какво си свършил в тази насока.
НЕ НА КИЧА ПО ПРЕВОЗНИТЕ СРЕДСТВА В ГТ!!!

Offline София 100

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Ще помогна за закупуването на ДАК-а с 50 лв. още днес.
Направеното днес е недостатъчно за утре.

Offline vesko76

• Нямам спирка
  • Van Hool & Citaro G - fan
    • View Profile
И аз ще допринеса със 100 лв още днес.

Offline stankos

• Нямам спирка
    • View Profile
Айде вместо да си пишем кой колко ще даде да се пише кой колко е дал !

Offline viktorlc

• Нямам спирка
  • www.bgtransport.org
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
До момента са получени 380 лв както следва:
- Веселин Д. - 100 лв;
- Тодор С. - 30 лв;
- Димитър И. - 200 лв;
- Борис М. - 50 лв.

Благодарим Ви!

Offline zirka

• Наистина съм луд
  • www.GTBURGAS.eu
    • View Profile
    • Email
Аз пък не разбирам, защо след като ДАК -ът, по стечение на обстоятелствата би следвало да е с приоритет, се разпилява възможно ''най- добре'' изборът къде- кой- какво може да дари! Да не говорим, че в обединена Европа вече има запазени такива Шкоди, а сега като паднат и визите за Канада... нали и те запазиха още тогава! Но ме удивлява пък друго – каква история е точно той за нас, че да го оценяме буквално и сърдечно най- скъпо – може би че ''участва'' косвено в съсипването на този транспорт в Пловдив ли?!?
Така драги съфорумци, аз напълно се присъединявам към мнението на @mitko08888, след като откривам за себе си доста- доста противоречия! Освен това, за кой ли Ви е пък точно тази рожба на недодяланото комунистическо минало, ДАК- ът, при това и Чавдар, че да си припомняме за позорното си минало ли, вместо да гледаме в обещаващото бъдеще?   
« Last Edit: 04.11.2016, 21:05:59 by zirka »
WWW.FORUM.GTBURGAS.EU