Хич не са глупости, дарението е договор от частноправен характер. В такива договори могат да бъдат вписани и неустойки за неизпълнени задължения.
Ок, има ли клауза във въпросния договор за неустойка при неизпълнение на задължение и какво се разбира под същото? Ако си запознат по-обстойно с договора, ще се съглася. Доколкото ми е услужлива паметта, базелските тролеи в Русе и Пазарджик също не издържаха много, поради липса на адекватна поддръжка, а също бяха дарение(доколкото ми е известно). Ако не съм изпуснал нещо, не си спомням да е ставало дума за някакви поискани неустойки от Швейцария тогава.
Можем да питаме в МОСВ ако искаш. Тролеите в Русе и Пазарджик не са по тази програма до колкото знам за разлика от трамваите за София.
Тук има повече информация, трамваите са по ос 2, „Околна среда и инфраструктура”. За съжаление тази ос ни е дадена на нас за управление, но това не значи че можем да си правим каквото искаме. Всеки разумен човек му става ясно че залегналите в програмата цели:
-оползотворяването на швейцарския опит и знания, и
-постигане на устойчиво, икономически и социално балансирано развитие
както и "„Рехабилитация и модернизация на основна инфраструктура и подобряване на околната среда" с цел „Подобряване на публичната инфраструктура с оглед повишаване на жизнения стандарт и стимулиране на икономическо развитие"" няма как да се постигне като подпрем 1/3 от дарените ни трамваи на трупчета. За да подобряват околната среда и жизнения ни стадарт трябва да са на линия, а не на киснат разграбени в депото, нали така?
Заради такова сбъркано мислене в политическата каста и на плебса сме на такова дередже като общество…. Особено и когато всичко се маргинализира с неработещата правна система и реалната липса на каквито и да е наказания у нас….
Като не ни работи съдебната система се налага да ни наказват отвън за да си свършим работата най-накрая. Само мога да кажа "Магнитски", мисля че е достатъчно.