Author Topic: Смолян  (Read 64113 times)

Offline Ikarus

• Маниак
    • View Profile
    • http://
Смолян
« on: 13.08.2007, 17:16:01 »
Тук се предполага да се обсъжда градският транспорт в Смолян.Той се обслужва от две фирми Рожен експрес и Орфей автотранс.Рожен експрес имат два вида Волва стар модел(но той е само един) и по-нов нископодов.Орфей автотранс имат само Кароси класически тривратни несъчленени.В зелен и червен цвят.Аз имам снимки на техния градски транспорт и когато фи намеря ще ги сканирам и ще ги побликувам.
« Last Edit: 01.07.2008, 08:52:17 by CKD »

Offline x3m

• Наистина съм луд
    • ICQ Messenger - 319415660
    • View Profile
    • Спирка.org
    • Email
Re: Смолян
« Reply #1 on: 14.08.2007, 11:12:43 »
имат също чавдар аквариум, о 305-ци и маршрутки. това, което наричаш по-ново волво е модел юнкер.

ако ми остане време ще постна 30-ина снимки на техния транспорт тази седмица

Nikola_1996

• Guest
« Reply #2 on: 15.08.2007, 09:27:14 »
 Ето  снимки  има и  един  аквариум

Offline Ikarus

• Маниак
    • View Profile
    • http://
« Reply #3 on: 15.08.2007, 22:49:49 »
Quote from: x3m
имат също чавдар аквариум, о 305-ци и маршрутки. това, което наричаш по-ново волво е модел юнкер.

ако ми остане време ще постна 30-ина снимки на техния транспорт тази седмица

А забравих имат и МАН-овено аквариуми нямат достатъчно пъти съм ходил за да знам какви са има автобусите

Quote from: Nikola_1996
Ето  снимки  има и  един  аквариум
Може би този аквариум не е на градския транспорт защото няма нито табела нито надпис на някоя фирма.А това са им зелените Орфейски кароси

Offline Ikarus T

• Приятел на ГТ
    • View Profile
« Reply #4 on: 04.10.2007, 12:25:44 »
Quote from: Ikarus
Може би този аквариум не е на градския транспорт защото няма нито табела нито надпис на някоя фирма.А това са им зелените Орфейски кароси
Аз също не видаях абсолютно никаква табелка така, че е възможно наистина да не са на градският транспорт!

Offline abs111

• Защо пиша толкова много?
    • View Profile
« Reply #5 on: 04.10.2007, 13:35:55 »
Автобусите на ЕТ"Иво" обслужват линията Златоград-София през Смолян и Пампорово и нямат нищо общо с градския транспорт на Смолян

Offline Heuliez

• Маниак
    • ICQ Messenger - 484886265
    • AOL Instant Messenger - Skype+-+tedo_13
    • View Profile
    • Email
« Reply #6 on: 22.10.2007, 11:37:13 »
Ето  в този сайт има снимки на  Волвото  от Смолян  
http://jonckheerevolvoinsmolyan.fotopic.net/c1313984.html

Offline Repcho

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Градски транспорт-София
    • Email
« Reply #7 on: 22.10.2007, 11:43:03 »
браво, доста добре изглеждат и са с удобни седалки като в хубавите бели софийски ман-ове

Offline Bus_lover

• Нямам спирка
  • Закривай!
    • View Profile
    • Email
« Reply #8 on: 22.10.2007, 14:17:18 »
Ах, колко грозно и ръбато   И как очаквате от хора с болки в гърба да седят на тези легени, на които облегалките свършват на всичкото отгоре преди гърба им! Поне изглеждат добре тези седалки.
Quote from: Анонимен мераклия
искам да започна работа като проверител към Бургасбус имам више образувание!

Чакам, чакам, останах си с чакането...

Монолог, ама всички скришно го четат и обсъждат!

Offline Blago84

• Маниак
    • View Profile
« Reply #9 on: 22.10.2007, 16:36:03 »
Всъщност седалките са доста удобни, в сравнение с повечето пластмасови недомислици, ако имаха и тапицерия щях да ги призная за най-удобните седалки в градския транспорт.
UPP@UIC

Offline difian

• Модератор
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Любителска страница на Софийското метро във Facebook!
    • Email
« Reply #10 on: 22.10.2007, 19:39:47 »
Quote from: Blago84
Всъщност седалките са доста удобни, в сравнение с повечето пластмасови недомислици, ако имаха и тапицерия щях да ги призная за най-удобните седалки в градския транспорт.
И да имаха подгряване, масажиращи функции, да се криви и манипулира в 15 точки в десет посоки, истинска кожа, гравюри...Тапицерията е по-нехигиенична.Ако е достатъчно ергономична и удобна, няма нужда от тапицерия.Или всичките сте някакви анорексици, та си нямате естествена тапицерия.Ситарото им било не знам си какво си, копчетат му били турски...Дайте вие 300 000 евро и си се возете на S-класа AMG, или и там кусури има...

Offline Repcho

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Градски транспорт-София
    • Email
« Reply #11 on: 22.10.2007, 19:45:05 »
Quote from: Bus_lover
Ах, колко грозно и ръбато   И как очаквате от хора с болки в гърба да седят на тези легени, на които облегалките свършват на всичкото отгоре преди гърба им! Поне изглеждат добре тези седалки.
като дори не си и сядал на седалките по добре си трай

rain

• Guest
« Reply #12 on: 18.01.2008, 21:05:25 »
Quote from: Repcho
като дори не си и сядал на седалките по добре си трай
Аз съм сядал неведнъж, в Пловдив също има такива и определено смятам че седалките са крайно неудобни, а автобусите прекалено шумни. Изобщо ми е трудно да съчетая пластмасова седалка и удобство.

Offline Balkanton

• Защо пиша толкова много?
    • View Profile
    • http://www.flickr.com/photos/39030307@N07/
« Reply #13 on: 05.06.2008, 22:22:46 »

Offline jonckheere

• Маниак
  • Батаклиев го заБатачи
    • View Profile
    • Email
« Reply #14 on: 20.06.2008, 08:05:17 »
Този Чавдар да не би случайно е един от бившите на градския транспорт в Смолян дето смоленците бракуваха отпреди 10-ина години ?

Quote from: Ikarus
Тук се предполага да се обсъжда градският транспорт в Смолян.Той се обслужва от две фирми Рожен експрес и Орфей автотранс.Рожен експрес имат два вида Волва стар модел(но той е само един) и по-нов нископодов.
Не е нископодов по-новия, има стълби за качване.

Quote from: x3m
имат също чавдар аквариум,
В момента изобщо няма Чавдари в Смолян, бракували са ги вече. Има само Škoda Karosa и Jonckheere VOLVO.

Макар че съм виждал скоро ЕДИН синьо-зелен Чавдар аквариум, само с две врати, без врата отзад. На него пише СПЕЦИАЛИЗИРАН ПРЕВОЗ, но май че не се използва за редовен градски транспорт. Да не би случайно говориш за него ?

Offline lud_pi4

• Нямам спирка
  • За запазване историята на ГТП
    • View Profile
    • Email
« Reply #15 on: 13.07.2008, 10:43:35 »
Днес се завърнах от Смолян,останах с горе долу добри впечатления,имат няколо линии с номера 1,2,3,4,6,10,11,31,поне тях видях аз,най редовни и през събота и неделя са 1,2,3,другите са от дъжд на вятър,1,2 уж се обслужват от "Рожен експрес",макар,че само на 1 има реклами на "рожен",на 2-та нищо не пише,3 се обслужва от "Орфей експрес",който бил на две сестри от квартал "Устово",транспорта е до 12 вечерта,има разсписание което се спазва на сяка една спирка,1 делнично са 4или 5 Волово Юнкер нископодови,и 1 висок като Пловдивските стари Волва,2 са 2 коли не знам каква марка оранжевите,те са интересни,защото са само с 2 врати,които са най от пред,и най отзад,от дясно има един ред седалки а от ляво 2 реда,като от ляво вътрешните седалки са малко по напред сложени,а външните са по назад наредени,със гръгли седалища и елипсовидни облегалки,сравнително чисти с 3 люка,3-та са 2 коли Кароса,и една резерва,която седи на пред последна спирка в "Устово",супер мръсни и миризливи вътре миришеше отвратително много на пикоч.Ето и снимки,ако има още нещо което съм забравил ще го напиша по късно.Пътувах с "Рожен експрес",по линията София-Смолян,останах доволен,климатика работеше,вежливи шофери,имаше и торбички за повръщане като екстра.Билетите са 80ст. големите и 50ст.малките,картите важат само с лична карта.  :D :D :D
« Last Edit: 13.07.2008, 11:34:41 by lud_pi4 »

Offline lud_pi4

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #16 on: 13.07.2008, 10:47:25 »
Ето и градските снимки.

Offline lud_pi4

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #17 on: 13.07.2008, 10:48:58 »
Ето и другите.

Offline lud_pi4

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #18 on: 13.07.2008, 10:52:55 »
Ето още.

Offline jonckheere

• Маниак
  • Батаклиев го заБатачи
    • View Profile
    • Email
« Reply #19 on: 14.07.2008, 13:46:42 »
А пък този какъв е ? Каква марка е ? Градски ли е ? Скоро ли дойде в Смолян ? Него не съм го виждал.