Author Topic: Асеновград  (Read 40885 times)

Offline бушона

• Наистина съм луд
  • MB O 345/G, Citaro, Conecto & Tedom fan
    • View Profile
Асеновград
« Reply #40 on: 24.09.2007, 08:33:07 »
Ел. перфораторите за билетите от снимката на интериора на някой.

Offline lud_pi4

• Нямам спирка
  • За запазване историята на ГТП
    • View Profile
    • Email
Асеновград
« Reply #41 on: 24.09.2007, 17:17:09 »
Не не работят,както и тук в Пловдив,просто не са свалени,за да може хора и кондуктори да се наръгват в тях      

Offline Beer

• Ограничени права
  • Наистина съм луд
    • View Profile
Асеновград
« Reply #42 on: 05.01.2008, 19:31:40 »
В Асеновград има и стълбове предназначени за контактна мрежа.

Offline blagun

• Модератор
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Асеновград
« Reply #43 on: 05.01.2008, 23:13:12 »
Quote from: Beer
Да не би да е имало проект за тролей Пловдив-КЦМ-Асеновград? Защото в Асеновград само улицата от Пловдив става за ТБ трасе.

Offline Beer

• Ограничени права
  • Наистина съм луд
    • View Profile
Асеновград
« Reply #44 on: 06.01.2008, 00:00:00 »
Quote from: blagun
Да не би да е имало проект за тролей Пловдив-КЦМ-Асеновград? Защото в Асеновград само улицата от Пловдив става за ТБ трасе.

Стълбовете са странно поставени-> по средата на улицата,по скоро като за трамвай.
Иначе проект за трамвай си имаше.Пловдив-Асеновград,но след това решиха до построят
тежка железница,може би заради многото товари,която и до днес си върви пълна през около 30
минутки мотрисата.Що се отнася до недовършен проект "Пловдив-КЦМ-Асеновград",
много ме съмнява защото в Пловдив по принцип всички тролейбусни проекти са завършени
(с малко изключение за разширяване на трасето в Тракия и по-малко от километър разширяване
до Гребна база,но нищо значимо за пътникопотока.Това е единствената недовършена
мрежа в Пловдив).Иначе по асеновградските стълбовете няма
никакви части от мрежа,само лампи.

rain

• Guest
Асеновград
« Reply #45 on: 18.01.2008, 21:17:43 »
Миналата година бе особено важна за асеновградския транспорт, беше сменена фирмата която обслужва линиите и сега автобусите са много по-редовни и населението отново ги използва. По едно време положението беше трагично, точно тогава такситата возеха от точка до точка за левче и просто нямаше кой да чака 30-40мин автобус, който може и въобще да не мине.

Offline Beer

• Ограничени права
  • Наистина съм луд
    • View Profile
Асеновград
« Reply #46 on: 18.01.2008, 21:27:34 »
Да се надяваме ,че съвсем скоро Пловдив-Асеновград ще получи
Siemens мотриси.Такива вече има в депото на централна гара,и първата дестинация е
Пловдив - Пазарджик - Септември,25 януари.

Offline mdka

• Приятел на ГТ
    • View Profile
Асеновград
« Reply #47 on: 20.01.2008, 00:35:23 »
Quote from: Ikarus
А тук мисля да обсъждаме Асеновградския градски транспорт.Освен за пет червени Кароси за други автобуси не знам да имат не помня на коя фирма бяха,но когато се прибирам в София ще погледна и ако имам късмет ще снимам някоя от автобуса.
Също ме впечатлиха такситата бяха на фирма"Титаник"тя май е само в Асеновград имат и още една таксиджийска фирма но не от автобуса не можах да видя как се казва.Е аз толкова знам за градският им транспорт ако някой знае и още нещо може тук да сподели информацията.
Автобусите бяха до преди две години на Волантранспорт Асеновград,но вече са Комексмаш Васил Пиронков и наистина откакто това стана вършат работа и стават за бързо предвижване,има 3 такси фирми Титаник,Хит такси и Ас такси,таксита са основно дачия и шевролет,както почити навсякъде,и са около 120-130

транпортът е редовен,и е от 5 часа сутринта до 10,но спирките са жалка история,както се вижда

Offline ozzy

• Нямам спирка
    • View Profile
Асеновград
« Reply #48 on: 20.01.2008, 01:31:16 »
Quote from: mdka
транпортът е редовен,и е от 5 часа сутринта до 10,но спирките са жалка история,както се вижда
Ехее...спирките са като едно време, със стъклата

Offline lud_pi4

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Асеновград
« Reply #49 on: 20.01.2008, 15:57:44 »
На последната снимка се вижда неоплан като нашите по 12,самоче със 2 врати със 4 крила и въртящисе,а не отварящисе на вън,иначе метана е добра идея,този неоплан виси в Пловдив в кичука,сяка сутрин в 4:00 го виждам,май кара работниците на комексмаш от Плд до Асеновград    

Offline mdka

• Приятел на ГТ
    • View Profile
Асеновград
« Reply #50 on: 21.01.2008, 00:50:44 »
Quote from: Ivo
А тогава защо например в град Първомай има градски транспорт със съчленени автобуси, че даже имат и нископодови Ден Оудстен, а в други градове с неговата големина, че и по-големи няма?
В Казанлък също има Градски транспорт, и то със съчленени автобуси О 305 Г в перфектно състояние, дори в Карлово и Сопот има Градски транспорт, в Карлово има 6-7 линии.
Първомай ,там също градския транспорт е на Комексмаш,ако не се лъжа е една линия,но може и да са две,въпреки че Първомай няма и 1/3 от Асеновград около 15 хиляди е,градът е с около 1,5 км по-дълъг

Quote from: lud_pi4
На последната снимка се вижда неоплан като нашите по 12,самоче със 2 врати със 4 крила и въртящисе,а не отварящисе на вън,иначе метана е добра идея,този неоплан виси в Пловдив в кичука,сяка сутрин в 4:00 го виждам,май кара работниците на комексмаш от Плд до Асеновград    
Неоплана не е само един,мисля ,че са три такива 2 червени и 1 жълт,които не са едновременно в движение ,естествено

Offline did_ko

• Нямам спирка
  • гигантски радиоактивен термит - мутант
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
Re: Асеновград
« Reply #51 on: 08.06.2010, 11:29:19 »
Quote from: Beer
През 1988 бях на екскурзия в Асеновград,  тогава имаше  тролейбусна линия която минаваше покрай хотел "Асеновград". Имаше съчленени тролей от вида Чавдар Б1420
Мразя да пиша и говоря за автобусите с марка "Чавдар" в минало свършено време.

Насилственото натъпкване на пътници в BRT  линиите е транспортен геноцид спрямо населението в Бургас

В ГТ Бургас НЕ ДОСТИГАТ АВТОБУСИ

Ако някои пост не ви харесва - можете да натиснете бутона "Информирай модератор".

Offline difian

• Модератор
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Любителска страница на Софийското метро във Facebook!
    • Email
« Reply #52 on: 08.06.2010, 13:43:31 »
Почти невероятно и абсолютно невъзможно!

Offline BB

• Маниак
    • View Profile
« Reply #53 on: 03.07.2010, 19:48:40 »
Quote from: blagun

Стълбовете са странно поставени-> по средата на улицата,по скоро като за трамвай.
Иначе проект за трамвай си имаше.Пловдив-Асеновград,но след това решиха до построят
тежка железница,може би заради многото товари,която и до днес си върви пълна през около 30
минутки мотрисата.Що се отнася до недовършен проект "Пловдив-КЦМ-Асеновград",
много ме съмнява защото в Пловдив по принцип всички тролейбусни проекти са завършени
(с малко изключение за разширяване на трасето в Тракия и по-малко от километър разширяване
до Гребна база,но нищо значимо за пътникопотока.Това е единствената недовършена
мрежа в Пловдив).Иначе по асеновградските стълбовете няма
никакви части от мрежа,само лампи.
Проекта е бил за тролейбусна линия ,стълбовете са поставени посредата ,но така може и за тролейбусна мрежа да се поставят ,мрежата в двете платна се захваща за един стълб.В Пловдив на изхода за Асеновград също мрежата стои недовършена .

Offline nasko84

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #54 on: 10.08.2010, 14:15:39 »
Взрив в градски автобус, пътниците в шок
Силен гръм в движещ се автобус по линия №1 на градския транспорт хвърли в шок пътниците вчера заранта. Инцидентът става на стръмен участък на ул. “Христо Ботев”, точно при влизане в кръговото движение. На метри по- надолу шофьорът успява да спре, междувременно от силната ударна върна се пръскат страничните стъкла, настава паника сред пътниците.

Гръмнал е акумулаторът на автобуса, вероятно от прегряване или техническа неизправност

Offline Balkanton

• Защо пиша толкова много?
    • View Profile
    • http://www.flickr.com/photos/39030307@N07/
« Reply #55 on: 28.10.2011, 22:59:15 »
Асеновградска Кароса: http://www.flickr.com/photos/adammlewis/6288597770/

Offline lud_pi4

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #56 on: 14.11.2012, 22:43:32 »
Днес малко разходка в Асеновград, видях два Neoplan N4007 CNG,  по линии 1 и 2, два броя Vanhool по линия 2 и 4, два броя Пежо Боксер по линия 1, и един Daf Berkhof по линия 4.

Offline lud_pi4

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #57 on: 14.11.2012, 22:47:44 »
Надявам се краткият ми репортаж да покаже, как и тук стана падението от съчленени Мерцедеси да минат на микробуси Пежо.

Offline dilian_dido

• Приятел на ГТ
    • View Profile
« Reply #58 on: 09.04.2013, 20:50:58 »
Поне нещо останало ли е от каросите?Много ми се искаше да снимам чавдарите 14-20 ама като ходих през 2008 нищо не беше останало от тях.Знам тогава че Васил Пиронков извършваше някакви превози тогва ми се стори че видях нещо като 11М4 на автогарата ама и не си спомням понеже мина доста време от тогава пък и така и нищо не успях да снимам - бях сконфузен.

Offline Sofia

• Нямам спирка
  • R.I.P. 1511 (1985-2015)
    • View Profile
« Reply #59 on: 10.04.2013, 16:23:35 »
Не мога да твърдя със сигурност колко Кароси са останали в Асеновград, но ми се струва, че тази е единствената.

http://maps.google.com/maps?q=asenovgrad&hl=bg&ie=UTF8&ll=42.029675,24.853512&spn=0.001498,0.002401&sll=37.0625,-95.677068&sspn=51.576045,78.662109&hnear=%D0%90%D1%81%D0%B5%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B3%D1%80%D0%B0%D0%B4,+%D0%9F%D0%BB%D0%BE%D0%B2%D0%B4%D0%B8%D0%B2,+%D0%91%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%8F&t=m&z=19&layer=c&cbll=42.029517,24.853662&panoid=Z77hBfRiF_SfqZoegCyFSQ&cbp=12,92.17,,2,2.01

Имаше една Кароса в същото ужасно състояние, която стоеше паркирана до газстанция в началото на града заедно с други автобуси на Волантранспорт. Но явно става въпрос за един и същи автобус, който просто е бил преместен.