Author Topic: Ремонтът на Дондуков  (Read 47221 times)

Offline difian

• Модератор
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Любителска страница на Софийското метро във Facebook!
    • Email
Re: Ремонтът на Дондуков
« Reply #240 on: 11.12.2017, 20:57:38 »
Местят се в бюджета за следващата година. Не отиват в джоба на Фандъкова или Фандъкова не ги изгаря в камината, както разни НГО-та се опитват да ни внушат.
То, това и оставаше, да си ги прибират... Макар че ще си ги приберат, като започне строителството от схемите с комисионни и подкупи... А и реално прибират и заплати за нищоправене...

И в този контекст, от списъка по-горе, трябва да се премахне Дондуков, защото ремонтът и на кота не се реализира такъв, какъвто уж беше планиран и одобрен от гражданите...

Offline fafan

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #241 on: 12.12.2017, 12:56:02 »
От кога гражданите планират и одобряват ремонти? Това не знам и в Швейцария да го има, с директния им модел на демокрация  :neznam:

Offline viktorlc

• Нямам спирка
  • www.bgtransport.org
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Сдружение "Градски транспорт и инфраструктура"
    • Email
« Reply #242 on: 12.12.2017, 13:30:57 »
Не се прави на незнаещ и неразбиращ!
Много добре всички си спомняме, че Столична община беше инициатор на процеса по обществените обсъждания на проектното задание като многократно беше заявено, че ще бъде изпълнен проект, който е срещнал максимална обществена подкрепа. На последното обществено обсъждане, на което и присъствах, се стигна до такава подкрепа за смесения вариант на настилка, с включени подобренията по безопасност за пътниците от трамваите и ограничителите по трамвайното трасе. Беше обещано, че ще се съобрази градското обзавеждане с това, че булевардът е в историческия център на града.
След това едни врякащи половин дузина хора се загрижиха изведнъж за паважа, при все, че в смесения вариант присъстваше достатъчно - по трамвайното трасе и в лентата за паркиране. Писаха жалба до министъра и той "нареди" паважът да се запази изцяло. Столична община грам не направи усилия да защити смесения вариант пред министъра. Просто вдигна рамене и каза "хубаво". А последващите й действия показаха, че всяка заповед може да бъде изменяна и булевардът бе асфалтиран от Раковска до Левски, въпреки че попада навътре в първи градски ринг.
Това пък доказва, че Столична община никога не е имала намерението да реализира смесения вариант. Никога! Ако смяташе да го защитава, нямаше да допусне такъв развой в министерството и щеше да инициира разговори между СО и Министерството.
Да не говорим, че според заповедта за обявяване на недвижима културна ценност на керамичните и гранитните паважи на София, тя е отлежавала година и 9 месеца върху бюрото на Рашидов за подпис от март 2015 до декември 2016 г., когато се подписва от Боил Банов, който замества разболелия се Рашидов. 100% Фандъкова е знаела за тази заповед предварително! Не може да има документ, който ще прецака текущите процедури за 5-6 големи ремонта на София и Рашидов да не е уведомил Фандъкова.
Така че спри да манипулираш четящите. Столична община е много виновна, по-виновна и от министерството на културата, резултатът на Дондуков да е това посмешище!
храна за мозък - http://www.banitza.net/

Offline stankos

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #243 on: 12.12.2017, 14:14:51 »
- Монтевидео - на финалната права

За догодина остава участъка от Боряна до Никола Петков и около бъдещата метростанция на МД 3 !

Offline fafan

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #244 on: 12.12.2017, 16:02:35 »
Не се прави на незнаещ и неразбиращ!
...
След това едни врякащи половин дузина хора
...
Това пък доказва, че Столична община никога не е имала намерението да реализира смесения вариант. Никога! ...
...
Така че спри да манипулираш четящите. Столична община е много виновна, по-виновна и от министерството на културата, резултатът на Дондуков да е това посмешище!

Че е виновна спор няма, но и аз да бях на мястото на общината и аз не бих реализирал смесени настилки. Още по-малко ако ми ги спускат от някакъв форум (здраво манипулиран форум) трима самопровъзгласили се за специалисти по всичко "спасители". Ако "спасителите" знаеха как се фугира между паваж и асфалт, щяха сами да се откажат смелите си идеи. Сега поне могат да се радват, че идеите им не са видели бял свят и с тях глупостите, поне софиянци няма да ги замерят с павета, а могат да плюят по общината. Което е и работа на общината между другото, взима решенията и носи отговорност за решенията, а не фабрикува измислици и после като опре ножа в кокала - "Ама ние сме НГО, отговорности не носим, само идеи даваме!"
« Last Edit: 12.12.2017, 16:04:10 by fafan »

Offline blagun

• Moderator
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #245 on: 12.12.2017, 17:18:39 »
трима самопровъзгласили се за специалисти по всичко "спасители".
Мога да приема оценката ти, стига да знам все пак - от кого е дадена тя: кой си ти, специалист по какво си, образование, квалификация, професионална кариера? Спасителите, добри или лоши, излизат с имената си, добре е в тема "Представяне на участниците" да кажеш нещо за себе си. Иначе от дупката на анонимността е лесно да се плюе по всичко на света.

Offline viktorlc

• Нямам спирка
  • www.bgtransport.org
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email

Offline AGENT 006

• Нямам спирка
  • Невъзможното иска само малко повече време
    • View Profile
    • Sofiatransport транспортна база данни/Sofiatransport transport data base
    • Email
« Reply #247 on: 08.01.2018, 20:04:52 »
Е хайде сега, в гаранция е.  :D

Sofiatransport транспортна база данни

Най-подробната база данни и галерия за возилата от градския транспорт в София!

Offline monte carlo

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #248 on: 08.01.2018, 22:23:21 »
Купувам си костюм. Не евтин. Платът е леко разриден, но всичко е точно, защото снощи...*! Шивачът ще го закърпи, в гаранция е!

* С извинения към Papi Hans.
Ние знаем, че те лъжат.
Те си знаят, че лъжат.
Те знаят, че ние знаем, че лъжат.
Ние знаем, че те знаят, че ние знаем, че те лъжат.
И все пак те продължават да лъжат.

Offline AGENT 006

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #249 on: 09.01.2018, 08:30:51 »
Не знам как все още на Столична община им излиза този номер с гаранцията. Интелигентните хора ще разберат, че след като в периода на гаранцията се случват такива неща и то за толкова кратък период от време след полагането на настилката, то какво може да се очаква след 3, 4, 5 и повече години, след като гаранцията свърши. Положението е толкова зле, че вече не се знае кой с какво се опитва да залъже.

Offline stankos

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #250 on: 09.01.2018, 10:06:04 »
Какво очаквате като работата се върши с 30- макс 40 % от предвидения бюджет ! Останалите са за консултантски на хидроинженери и подобни специалисти !  :devil:

Offline fafan

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #251 on: 09.01.2018, 11:27:24 »
Първите кръпки по булеварда вече са факт!

С павета това нямаше да се случи  :devil: :P

Offline viktorlc

• Нямам спирка
  • www.bgtransport.org
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
« Reply #252 on: 09.01.2018, 11:32:53 »
Виж снимки на любимите павета в другия форум - разкривени, хлътнали и полу-извадени...

Offline UMSofia

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #253 on: 09.01.2018, 12:37:17 »
Интелигентните хора ще разберат.......

Къде са тези интелигентни хора?

Offline fafan

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #254 on: 09.01.2018, 13:06:28 »
Виж снимки на любимите павета в другия форум - разкривени, хлътнали и полу-извадени...

Там влизам и пиша само в чуждестранните секции, българската секция отдавна и за чеп за зеле не става. Обаче сега като ме подсети намерих там сканирана заповедта на министъра за паветата и прочетох:

Подмяната на паважната настилка по бул. Княз Дондуков в частта между ул Г.С. Раковски и бул. В. Левски с асфалтова настилка е обратима намеса и след осъществяване на предвиденото поетапно изместване на интензивното автомобилно движение ...паважната настилка...ще  бъде положена отново.

Значи от това заключваме че този асфалт който се изронил и е бил закърпен е само временен  :D

Offline blagun

• Moderator
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #255 on: 09.01.2018, 17:42:28 »
Оооо, кръпките на асфалта са бели кахъри. Пред Младежки театър е изцяло изваден доста голям участък с павета. Другите участъци сигурно чакат реда си. При това тепърва започва сезонът на замразявания и размразявания, дотук е само облекчена тренировка. Аз не съм дребнав и колата ми не е с разбито окачване, но гладкостта на павираната настилка е ... 50 нюанса отчайващо.
« Last Edit: 09.01.2018, 17:44:19 by blagun »

Offline AGENT 006

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #256 on: 09.01.2018, 20:41:51 »
Интелигентните хора ще разберат.......
Къде са тези интелигентни хора?
Е трудно ли е да се досети човек, че щом в гаранционния срок стават подобни гафове след него ще се увеличат десетократно.

Offline RADOCVET

• Нямам спирка
  • http://bgtransport.org/
    • View Profile
    • Email
« Reply #257 on: 09.01.2018, 20:56:35 »
D
Оооо, кръпките на асфалта са бели кахъри. Пред Младежки театър е изцяло изваден доста голям участък с павета. Другите участъци сигурно чакат реда си. При това тепърва започва сезонът на замразявания и размразявания, дотук е само облекчена тренировка. Аз не съм дребнав и колата ми не е с разбито окачване, но гладкостта на павираната настилка е ... 50 нюанса отчайващо.

Днес пренареждаха павета точно пред Младежкия театър.
Може да нема ред, ама требе да се спазва!

Offline V.Peichev

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #258 on: 10.01.2018, 10:10:16 »
Колкото и да пренареждат ще си остане същият калдъръм, ако не стане още по-зле. :rolleyes: Ясно се вижда, че трябваше целите платна да са асфалтирани, паветата имат място само около трамвайните релси. :rolleyes:

Offline Dragon

• Administrator
  • Нямам спирка
  • Администраторът бонбони не пие!
    • Skype Me™!
    • ICQ Messenger - 202143037
    • View Profile
    • http://gtsofia.info/
    • Email
« Reply #259 on: 10.01.2018, 10:23:22 »
Не мисля, че има място в София, където паветата са били пренаредени заради неравности и да не се е получила още по-голяма неравност.
GTSofia.info - Любителски страници на градския транспорт в София
Forum.GTSofia.info - Любителски форуми на градския транспорт в София