Author Topic: BMC Procity CNG (1401-1428, 2500-2519, 3400-3411, 7041-7171 нечетни)  (Read 189654 times)

Offline $h@IdEr

• Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • ICQ Messenger - 359945577
    • MSN Messenger - dilly-m@hotmail.com
    • AOL Instant Messenger - dillyan96
    • View Profile
    • Рекламни концепции на бургаски Солариси
    • Email
В държавните и общински предприятия по традиция изпълнителският персонал (а напоследък и ръководният) се сабира "от кол и въже" и читавите хора се губят в масата.
Първото изключение от тая "традиция", за което се сещам, е Бургас, с уточнението, че не е особено добре платена шофьорската работа и шофьорите предпочитат да напуснат и да подкарат камиони.

Offline Ivo

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
А не се ли замисляте, че може отношението на работодателя да е различно, да има бонуси, по-високо заплащане? Хората са си едни и същи, но важи поговорката "каквото повикало, такова се обадило" ако работодателя те ебава това веднага се отразява на обслужването, защото всеки си го искарва на клиентите. И това трябва да го чуят всички работодатели, които прецакват служителите си, бавят им заплати, удържат им пари, или се отнасят лошо, че всъщност полека-лека прецакват сами себе си. Не става въпрос конкретно за тези, а общо попринцип.

Защото ако едни изчакват пътници и после юркат много автобуса може да им удържат пари за преразход, а на други не. А дали има някакви бонуси ако изчакваш пътници? Как да те стимулират като не си задължен да го правиш, задължен си само да качиш хората заварени на спирката, изчакване на тичащи е само пожелателно и ако има време, има разлика.
Не ни трябват хора с "дипломи" а работещи и можещи да мислят, влагайки логика и разум в това което правят.

Фен на автобусите ЧАВДАР

Offline bigblondewolf

• Маниак
    • Skype Me™!
    • ICQ Messenger - 55310178
    • View Profile
Срещу какво ще подадеш жалба? Надали някой е напсанал едновременното пристигане на два влака и автобус на едно исъщо място и надали това е така повече от веднъж дневно. Шофьорите качват заварените на спирката пътници. Всички останали чакат следващия.
Затова се казва интермодален транспорт - съгласувани разписания и лесно сменяне на типа. А не да сложиш спирки на различни линии на 200м разстояние, както правят нашите.
Семейният скандал е като рок концерт. Винаги започва с новия материал и завършва със старите хитове

Offline София 100

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
В задната част на 7045 днес се усещаше миризма на газ. Може би климатиците при ниска скорост на движение засмукват част от отработените газове, понеже ауспуха е изведен доста високо или изпускателните колектори не са добре уплътнени... Не ми се иска да допусна, че има теч от бутилките. Досега не ми се е случвало да вдишвам такъв аромат при който и да било автобус от модела.
Направеното днес е недостатъчно за утре.

Offline Metan

• Нямам спирка
    • View Profile
При метана хубавото е, че е по-лек от въздуха и се изнася нагоре.

Offline stankos

• Нямам спирка
    • View Profile
При изправен автобус или каквото да е превозно средство не трябва да има мирис дори от ауспуха !

Offline ozzy

• Нямам спирка
    • View Profile
Дано не се качи някой с цигара. Лошата поддръжка именно на метановите ги прави пожаро- и взривоопасни.

Offline Kingpin

• Наистина съм луд
    • View Profile
Дано не се качи някой с цигара. Лошата поддръжка именно на метановите ги прави пожаро- и взривоопасни.

Принципно да, ама това са автобуси на няколко месеца...

Offline btr95

• Защо пиша толкова много?
    • View Profile
    • Email
А може да са правили нещо по автобуса и да е останала миризмата на одоранта, която е доста неприятна и силна.
Тм депо:Банишора
Тм мотриса: 713
Тм линия: 4

Offline atanas_sofia

• Приятел на ГТ
    • View Profile
В сряда пътувах със 7073 по 117 и в град Бухово разбрах че вратите им се отварят с бутони

Offline RADOCVET

• Moderator
  • Нямам спирка
  • http://bgtransport.org/
    • View Profile
    • Email
Да, но от шофьора.
Може да нема ред, ама требе да се спазва!

Offline atanas_sofia

• Приятел на ГТ
    • View Profile
Да, но от шофьора.
Една служителка на Чистота, каза на шофьора да й отвори 2врата, а той й отговори, че има бутон

Offline fgm

• Запален по ГТ
    • View Profile
Казал и е, че има бутон с, които да извести, че има за слизане. Ама бай манго, какво да го правиш...

Offline wiNt

• Наистина съм луд
  • 9060
    • View Profile
Какъв бай Манго? Аз винаги съм избягвал изобщо контакт с такива бутони само заради злобния поглед, който хвърля водача после към салона, търсейки кой му е свършил това злодеяние... да не говорим и че няма практика да се използват при нас.

Offline fgm

• Запален по ГТ
    • View Profile
Пък мен ме боли дедовия и винаги, когато мога го използвам. Така, като отърва спирката не по моя вина винаги съм си в правото да му търся сметката!

Offline Ivo

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Какъв бай Манго? Аз винаги съм избягвал изобщо контакт с такива бутони само заради злобния поглед, който хвърля водача после към салона, търсейки кой му е свършил това злодеяние... да не говорим и че няма практика да се използват при нас.

Е чак пък...на мен пък ми се е случвало късно вечер, когато има 3-4 човека в рейса в нов МАН шофьора да направи забележка на пътник който иска да слезе но не показва по никакъв начин-нито става до вратата, нито натиска бутона. Каза по уредбата нещо от рода на "моля натискайте стоп-бутоните малко преди спирката на която желаете да слезете, 2-ра врата само се отваря от мен" и че бутоните са с памет и за да не се губи време е хубаво да се натискат малко преди да спре автобуса.
Не ни трябват хора с "дипломи" а работещи и можещи да мислят, влагайки логика и разум в това което правят.

Фен на автобусите ЧАВДАР

Offline btr95

• Защо пиша толкова много?
    • View Profile
    • Email
Ами с памет са, аз винаги ги натискам от спирката, която е предходна на моята, всъщност така е правилно да се прави, защото не се губи време в натискане на бутони, след като ПС спре, а вратите се отварят веднага, но ЦГМ така и не подеха кампанията си правилно и не обясниха много читаво на хората какво и как да го правят.
Тм депо:Банишора
Тм мотриса: 713
Тм линия: 4

Offline wiNt

• Наистина съм луд
  • 9060
    • View Profile
Тук сериозно излизаме от темата за БМЦ, но повечето хора се научиха и държат копчето докато се отвори, нищо че може просто 1 път да се натисне. Просто специално на МАН малко бавно отпуска блокировката.

Offline София 100

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Миналата седмица 7069 се движеше с липсващ долен капак на лявото крило на II-ра врата. Вярно, че само един от дните беше наистина студено, но не е нужно през големия процеп да влиза всичко, включително и кал.
Направеното днес е недостатъчно за утре.

Offline Metan

• Нямам спирка
    • View Profile
7071 кара с пукнатина хоризонтално на челното стъкло. Дълга е около 50 см.