Author Topic: BMC Procity CNG (1401-1428, 2500-2519, 3400-3411, 7041-7171 нечетни)  (Read 189621 times)

Offline AGENT 006

• Нямам спирка
  • Невъзможното иска само малко повече време
    • View Profile
    • Sofiatransport транспортна база данни/Sofiatransport transport data base
    • Email
Странно, аз проверих, когато писа първия път и има полица, сега също има, при това има някаква от октомври до октомври тази година. Странно защо на 20-ти ти я излязъл без застраховка.

Sofiatransport транспортна база данни

Най-подробната база данни и галерия за возилата от градския транспорт в София!

Offline Niko.G

• Маниак
    • View Profile
Странно, аз проверих, когато писа първия път и има полица, сега също има, при това има някаква от октомври до октомври тази година. Странно защо на 20-ти ти я излязъл без застраховка.

Явно някакъв технически преходен период, ама странно наистина защо има полица от октомври до октомври, като от доста време винаги се подновяват по това време.
SUMC - Desordem e Regresso.

Offline RADOCVET

• Moderator
  • Нямам спирка
  • http://bgtransport.org/
    • View Profile
    • Email
2503 е измъкнат от мястото, където сигурно година стоя. Ще го оправят...
Може да нема ред, ама требе да се спазва!

Offline AGENT 006

• Нямам спирка
  • Невъзможното иска само малко повече време
    • View Profile
    • Sofiatransport транспортна база данни/Sofiatransport transport data base
    • Email
1401 е възстановен в движение. Не без участието на части от 1416 разбира се, вие да не би да си помислихте, че слънцето изгрява от запад?  :D

Sofiatransport транспортна база данни

Най-подробната база данни и галерия за возилата от градския транспорт в София!

Offline 04Boris22

• Наистина съм луд
  • 2055
    • View Profile
    • Email
:help: :help: :help:

За жалост поетапно инвентарните номера на всички автобуси, трамваи и тролеи ще бъдат променени с такъв шрифт...

над 8000 мои снимки във Flickr:
https://www.flickr.com/photos/198506535@N07/

Фен на всички дизелови автобуси!

Offline vaz2106

• Маниак
    • View Profile
    • Email
За огромно съжаление .

Offline Whatnow14

• Маниак
    • View Profile
Аз лично намирам този шрифт за приятен :) важното е да се чете какво пише, другото е въпрос на мнение.

Offline bagercho

• Нямам спирка
    • View Profile
Не се чете добре. Сегашният шрифт е перфектен, какво налага смяната му?

Offline difian

• Модератор
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Любителска страница на Софийското метро във Facebook!
    • Email
Не се чете добре. Сегашният шрифт е перфектен, какво налага смяната му?
Това е Софиясанс, официалният шрифт на СО, който се ползва на (всички) документи, табели и т.н. Явно е първа крачка към правилно брандиране на превозните средства. Но докато стигнем до боята, трябва да изчезнат и хартиените/пластмасовите аналогови табели със Сенчъри и други случайни шрифтове…

Offline 04Boris22

• Наистина съм луд
  • 2055
    • View Profile
    • Email
А не може ли на автобусите да си останат големите номера, като сегашните? И трамваите да са с номера като на 3001 и 3022 в момента?  :rolleyes:
над 8000 мои снимки във Flickr:
https://www.flickr.com/photos/198506535@N07/

Фен на всички дизелови автобуси!

Offline Niko.G

• Маниак
    • View Profile
То Sofia Sans си има и широка версия, не тази condensed.

images share

Offline Tisho

• Маниак
    • View Profile
7073 - отвратителна возия.  :angry:
Отзаде друса, все едно е спукал възглавница. Ужасна каручка.
Точно преди втора врата вдясно има спукана плоскост.
Като уцели дупка, цялата каросерия се криви.  :angry: :help:
В 0135 СН - уникалният автобус на Варна!
Фен на швейцарските автобуси MAN 10.190 HOCL / Lauber, MAN SG280H, SL200, NL202, NG272, Lion's City, MB O305/G/Heuliez, Conecto/G, Citaro/G, нови возила, електробуси, тролеи, трамваи, метро и влакове.

Почивай в мир, Тони!

Ама О405 са много грознииии

Offline Niko.G

• Маниак
    • View Profile
7073 - отвратителна возия.  :angry:
Отзаде друса, все едно е спукал възглавница. Ужасна каручка.
Точно преди втора врата вдясно има спукана плоскост.
Като уцели дупка, цялата каросерия се криви.  :angry: :help:

Този както и останалите, които се движат главно по източните линии и линиите от и до Орландовци са страшни кенефи. Преди време на 81 като резерва дойде 7139 - гняс отвсякъде. Миналият уикенд пак на същата линия като резерва дойде 7125, същата картинка. Масово имат спукани плоскости, по някои вече избива ръжда, отделно и пътниците не ги пазят. Возията на модела далеч не е най-приятното преживяване, изключение правят само 7161-7171.

Offline Bl3iz3

• Приятел на ГТ
    • View Profile
По принцип автобусите си бяха некачествени от пристигането им. Най-големият им проблем е че са направени от некачествени матеряли и за това на едва 7/8 години започват да раждясват и да се чупят. Друг голям проблем им, е че двигателите им прегряват много често, особено когато се движат през лятото на линии като 90.

Offline Stierlitz

• Маниак
    • View Profile
 :devil: В хода на няколкогодишна, много ожесточена борба за най-скапан автобус, призовото място се присъжда на BMC Procity CNG. Старите БМЦ-та SLF-220 са си прилични и нелоши автобуси на фона на това (поредно) недоразумение.

Offline ozzy

• Нямам спирка
    • View Profile
:devil: В хода на няколкогодишна, много ожесточена борба за най-скапан автобус, призовото място се присъжда на BMC Procity CNG. Старите БМЦ-та SLF-220 са си прилични и нелоши автобуси на фона на това (поредно) недоразумение.
А някои хора хвалеха Белград, че са се обзавели наскоро със 700 такива изчадия :devil:
От експлоатираните досега модели и марки автобуси, според теб кой излезе най-читав?

Offline bagercho

• Нямам спирка
    • View Profile
Новата серия БМЦ са си кашкавалени още от както пристигнаха като нови. Даже ми се струва, че дори гредите на каросерията са някак по-тънки и крехки. Наистина са направени за 7-8 годишна експлоатация и после на боклука - за компании, които купуват на оперативен лизинг или концесия. Не случайно в Полша и Италия само частници ги ползват. И друг път съм го казвал, че Ютонг излязоха много по-солидни.

Offline Niko.G

• Маниак
    • View Profile
Новата серия БМЦ са си кашкавалени още от както пристигнаха като нови. Даже ми се струва, че дори гредите на каросерията са някак по-тънки и крехки. Наистина са направени за 7-8 годишна експлоатация и после на боклука - за компании, които купуват на оперативен лизинг или концесия. Не случайно в Полша и Италия само частници ги ползват. И друг път съм го казвал, че Ютонг излязоха много по-солидни.

Още 21-ва ако не и 20-та година забелязах ръжда около втора врата на 7113, който е титуляр на линия 86, но не на варненската, а на софийската, сиреч не е от морския въздух...Явно ВМС ползват някакви калпави сплави за тези детайли. Нека някой да каже как се представят в Турция, но там като че ли биха си позволили да са калпави, не е като да няма производители.
 Ютонг пък наистина се доказаха, въпреки че, когато купиха първите, марката нямаше голямо реноме из Европа. По-късно почнаха да настъпват тук-там, че и други марки се завъдиха. Не винаги трябва да отписваме китайското производство. Не всичко е дървено като миди Хайгерите, даже с ръка на сърцето бих казал, че Голдън Драгъните във Враца возят доста меко, обърнало се е внимание на детайлите и цялостното представяне ми изглежда добро в сравнение примерно с европейските Иризар в Бургас.

Offline bagercho

• Нямам спирка
    • View Profile
За Турция не знам, ама и там като че ли автобусите се карат до разпад. Но тия БМЦ-та се навъдиха на много места, очевидно всеки търси вече предимно бюджетни варианти.

Offline Kingpin

• Наистина съм луд
    • View Profile
Quote from: ozzy
А някои хора хвалеха Белград, че са се обзавели наскоро със 700 такива изчадия :devil:

В Белград са 170 броя - 70 соло, 100 съчленени.