Ами в такъв случай сядаш на лаптоп или телефон, проверяваш връзките с транспорта, и тогава се дава отговор. И на мен ми се ходи на доста места, но няма читави връзки до моето местожителство.
Май не се разбираме нещо. Нямах намерение да коментираме моето пътуване до Бърно и обратно. Просто споделих каква беше причината да търся информация за международни влакове. Аз не съжалявам, че ходихме на гости в Бърно. Беше интересно. Имаше възможност да се приберем с директен транспорт, без да натоварваме нашите домакини да ни карат до друг град. Всичко е точно. пътуването 17 часа с рейс не е най-приятното изживяване, ама не сме се счупили. живи и здрави сме. няма да мрънкаме.
Намерението ми беше да коментираме относно международните влакове. Исках да повдигна дискусия за това колко е пропаднал железопътния транспорт в България и по-скоро в частта си за международни превози. От София наникъде в чужбина не може да се пътува цивилизовано с влак. И преди някой да каже, че такава е актуалната тенденция, защото например други видове транспорт изместват железопътния (например евтини самолети). Не съм съгласен, защото не е вярно. Например, знам със сигурност че има директен влак Париж-Москва. Както и Берлин-Москва.
А предполагам, че във всяка нормална държава има директни влакове до столицата на всяка съседна страна. Ти имаше нещо общо с Германия, нали. Предполагам, можеш да потвърдиш, че от Берлин има директни влакове до всяка една столица на съседните страни, нали?
А тука всеки ден по новините тръбят, че ще работим за сближаване на държавите на балканите докато правим председателството на ЕС. И че транспорта бил важен елемент от това сближаване. А в същото време железопътните връзки никакви ги няма...