Тази вечер си купих билет от CFR за Виена-Букурещ. Взех си единично спално. Тази цена от 169 евро не е променена въобще, 2021 г. пак така пътувах единствен път, и беше толкова. Докато кушетът е вдигнат от 49 евро тогава, на 71 евро сега. За 98 евро повече поне цялото купе ще е за мен, а може и да има и тоалетна и душ. В някои от вагоните имало, 2021 г. уцелих точно такъв и всичко си работеше. И без това по другите маршрути из Европа на такава цена няма начин да докопаш единично спално купе, поне по тази линия да си ползвам. За този влак ако си вземеш кушет, нямаш право на избор на място, и всеки път ми се падаше все горното легло, което е тясно и късо и няма място за краката. Явно онлайн пускат само неудобните горни места, а на касите продават от долните. Така си го обяснявам, защото от години винаги и в двете посоки е било все горното легло. Този път не се хванах. Румънците не пускат 4 кушетите в сайта на ÖBB, откъдето може да си избираш място дали да е горно или долно. Но им пускат само шестиците кушети, докато четворките само през румънския сайт, в който няма избор на място.
От миналата година влакът пътува с 50 минути по-бързо, някаква част от линията са я ускорили. Но тази година няма ново ускорение, същото е като миналата ако не ме лъже паметта.