Author Topic: Международни влакове  (Read 82953 times)

Offline Chezare

• Наистина съм луд
    • View Profile
Re: Международни влакове
« Reply #500 on: 11.12.2024, 12:05:28 »
Искам само да добавя, че с подобни резултати на изборите, дори и гръцката система няма да ни помогне, защото допълнителни места се дават само при над 25% от гласовете, като се започва от само няколко места, които се увеличават пропорционално на спечеленият процент от гласовете, до максимум около 35 места от 300. (50 са само на теория.)

Offline Ivo

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #501 on: 12.12.2024, 18:26:27 »
Дали сега ще преправят разписанията на влака за Букурещ, заради добрата новина отпреди малко за пълноправното членство в Шенген? Иначе два престоя по 40 минути се обезсмислят.

Също ми е интересно дали ще удържат маршрута на ПВ Букурещ -Гюргево до Русе. Интереса е доста голям за това да видим.
Не ни трябват хора с "дипломи" а работещи и можещи да мислят, влагайки логика и разум в това което правят.

Фен на автобусите ЧАВДАР

Offline AAA

• Запален по ГТ
    • View Profile
« Reply #502 on: 12.12.2024, 19:35:31 »
Дали сега ще преправят разписанията на влака за Букурещ, заради добрата новина отпреди малко за пълноправното членство в Шенген? Иначе два престоя по 40 минути се обезсмислят.

Също ми е интересно дали ще удържат маршрута на ПВ Букурещ -Гюргево до Русе. Интереса е доста голям за това да видим.

Ако не се разшуми в медиите, няма да стане - влизането в Шенген е от януари догодина, а новото разписание влиза в сила през декември тази година. БДЖ ще изчака до декември 2025-а, за да промени разписанието. По-лесно им е пътниците да губят време за нищо в изчакванията отколкото да се напънат малко и да актуализират разписанието.

Да напомня, че няколко месеца след като Пловдив-Свиленград беше готова, сименсите се влачеха с 60, защото не бил дошъл декември. Едва след като една медия пусна скандалния репортаж, БДЖ се събудиха от сън и направиха промените.

Offline vesko76

• Нямам спирка
  • Van Hool & Citaro G - fan
    • View Profile
« Reply #503 on: 12.12.2024, 20:14:05 »
При малко по-далновидна политика и на БДЖ, и на CFR, би следвало да се експериментира с по един чифт влакове сутрин и вечер, тип регионален влак, между Русе и Букурещ, които да се използват от работещи. Нивата на заплащане в Букурещ са доста по-различни от тези в Русе, дори и като се вземат предвид пътните разходи.

Offline blagun

• Модератор
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #504 on: 12.12.2024, 20:15:43 »

Преди седмица беше споменато, че обиколката през Виделе остава и причината изобщо не е Шенген.
Но русенските такси и автобусни оператори потриват доволно ръце.

От другата страна - на Промахон съм скептик, че ще тръгне нещо, даже и да е удължение на влаковете до Кулата до Стримонас.
« Last Edit: 12.12.2024, 20:21:59 by blagun »

Offline fafan

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #505 on: 12.12.2024, 21:12:29 »

До колкото разбрах обаче от новините, контролите по българо-румънската граница трябва да останат още 6 месеца в сила?

Offline Chezare

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #506 on: 12.12.2024, 23:07:44 »
Този контрол ще е като на германските граници- спиране на тъмни субекти+избирателно отбиване на номера.

Online Ilian

• Наистина съм луд
    • View Profile
    • Сервиз за лаптопи
« Reply #507 on: 13.12.2024, 00:03:42 »
От другата страна - на Промахон съм скептик, че ще тръгне нещо, даже и да е удължение на влаковете до Кулата до Стримонас.
Колкото пъти минах с кола през изминалата година, толкова пъти видях малка ремонтна бригада по релсовия път между Промахон и Стримонас. Такава бригада, която за ден може да смени не повече от 2-3 траверси. Някой знае ли дали работят на прозорци, или линията е непроходима от месеци?

Offline blagun

• Модератор
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #508 on: 13.12.2024, 01:33:48 »
Ами не им знам прозорците, но от тази година (2024) влакът Солун - Александруполис е отрязан само до Серес. Скоро гръцката част на линията Истанбул  - Солун, построена още от султана, ще е в историята...

Offline тролей №164 линия 2

• Защо пиша толкова много?
  • Моят любим "Snacks" - тролей №164. R.I.P.
    • View Profile
    • Email
« Reply #509 on: 13.12.2024, 09:39:57 »

Преди седмица беше споменато, че обиколката през Виделе остава и причината изобщо не е Шенген.
Именно, че и аз не разбирам какво общо има Шенген с Виделе? Ако ще и през Арад да обикаля... Виделе не, но четиридесетте минути имат пряка връзка с Шенген и следва да отпаднат. Да останат само двадесет минути за смяна на локомотива.
Никога не шофирай по-бързо, отколкото може да лети твоят ангел-хранител!