Имам един въпрос относно разписанието на влаковете до Бургас.
Значи преди седмица, някъде, едни роднини ме помолиха дали може да им кажа кога тръгват влакове за Бургас, като основно се интересуват за сутрешните. Проверявам аз в сайта за разписания на БДЖ и гледам - трансбордиране с автобус между някъде си и Бургас. Тъкмо да ги разочаровам и се замислих, че ако не променяш настройките, по подразбиране системата избира същата дата. Промених датата с тази, на която ще пътуват моите роднини (16.06.2016 г.) и излезе информация, че влаковете ще пътуват директно
. Казах на моите близки, че имат влакове в 6:30 и 7:00, според това откъде искат да минат (Пловдив, Карлово). И така щеше да си остане, ако преди малко не ми беше любопитно да видя някои детайли за влак 8611. Избирам си аз София - Бургас, 16.06.2016 г. и излиза... трансбордиране с автобус между Айтос и Бургас
. След това цъкам следващи дати, за да видя докога излиза това - според системата на БДЖ, влакове 8611 и 3621 ще пътуват директно до Бургас чак на 20.07.2016 г.
Та,
въпросът ми е: вярно ли е, че двата влака, които основно се ползват за пътуване до Бургас (защото пристигат към обяд) няма да пътуват директно до там, до средата на лятото?!?
А, освен всичко друго, никъде в сайта на БДЖ няма информация за актуалните промени на графика за движение на влаковете...