Author Topic: Въпроси & Отговори  (Read 521148 times)

Offline abs111

• Защо пиша толкова много?
    • View Profile
Re: Въпроси & Отговори
« Reply #680 on: 14.07.2011, 13:45:09 »
Влак "Слънчев Бряг" не вози вагони с климатик.

Offline Knoxville

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #681 on: 14.07.2011, 13:55:12 »
Сестра ми неделя вечерта се върна от Бургас, в 2 от 6 вагона им работеше климатика, а в нейния дори нямаше ток.

Offline abs111

• View Profile
« Reply #682 on: 14.07.2011, 15:08:03 »
Сестра ТИ се е прибрала с влак "Бургас Уикенд",който се движи само в Петък посока Бургас и в Неделя посока София.Тойвози климатизирани вагони които не винаги работят ;).

Offline NiGhtPiSH

• Sofia Hardcore
    • View Profile
« Reply #683 on: 14.07.2011, 16:15:18 »
Най-доброто решение е първокласен билет в Слънчев Бряг или Чайката, просто защото А вагонът е купейна 74-ка и е далеч по-приятно да си отвориш, джама отколкото да не можеш да дишаш.
"Бирата е най-великото изобретение. Колелото също не е зле, но не върви с пържени картофки."

Offline GTUser

• Маниак
    • View Profile
    • Email
« Reply #684 on: 14.07.2011, 16:28:05 »
Понеже по-рано при соца имаше традиция експресите да получават имена, но не ги знам всичките, някой може ли да изброи всички експресни влакове, които бяха получили имена с техните начална и крайна гара?

Offline KRAKOMOBILA

• Moderator
  • Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #685 on: 14.07.2011, 16:35:11 »
Най-доброто решение е първокласен билет в Слънчев Бряг или Чайката, просто защото А вагонът е купейна 74-ка и е далеч по-приятно да си отвориш, джама отколкото да не можеш да дишаш.
Чайката изцяло е със 74-та серия - тъй, че първата класа с нищо не ти помага.
 Слънчев бряг е с 97-ма серия и има отваряеми прозорци, а най-доброто място при него е вагон-ресторанта, тъй че пак не виждам с какво ти помага първа класа.
НЕ НА КИЧА ПО ПРЕВОЗНИТЕ СРЕДСТВА В ГТ!!!

Offline mita6ki

• Запален по ГТ
    • View Profile
    • Email
« Reply #686 on: 14.07.2011, 16:53:12 »
Чайка не ми е удобен като разписание. А съще мислех че във влаковете със задължителна резервация няма класи, ама си имало. Значи на отиване ще ходя със Слънчев бряг на връщане с Уикенд и ще се надявам на късмет за климатик.
а на въпроса ще кажа каквото знам само.
Слънчев бряг/Бургас уикенд/Чайка - София-Бъргас
Диана - София-Ямбол
Златни пясъци/Варна уикенд - София-Варна
Янтра - София-Горна Оряховица
Пловдив - Пловдив-Враца (баце) :D

спомням си и за други, които вече не се наричат така
Бели Дунав (или син не помня) - София-Русе
Витоша Експрес - София-Плевен
има и един родопи, но не знам къде точно пътува

Offline GTUser

• Маниак
    • View Profile
    • Email
« Reply #687 on: 14.07.2011, 17:24:49 »
Доколкото си спомням за Бургас се различаваха по това, откъде минават:
- Слънчев бряг - София-Пловдив-Бургас
- Чайка - София-Карлово-Бургас
ама може и да бъркам.
За експрес Родопи: мисля, че е Димитровград-Варна.
« Last Edit: 14.07.2011, 17:28:44 by GTUser »

Offline Ivo

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #688 on: 14.07.2011, 18:09:18 »
Точно така. Чайка експрес е през Карлово. Експрес Родопи е Пловдив-Варна, като мисля, че вози и вагони за Бургас в сезона на Карнобат ги разделят.

В миналото е имало и още
Експрес Шипка с маршрут София-Дъбово-Царева Ливада-Габрово
Експрес Арда с маршрут Кърджали(или Момчилград, Подкова)-Бургас. Този доколкото знам е бил с жълти вагони, 47-ма серия, със сини надписи Арда на него.
Експрес Вида София-Видин
Експрес Тракия София-Пловдив
Експрес Сините Камъни София-Сливен
Имало е и сезонни експреси до морето без спиране никъде, от София до Варна и Бургас, експреси от София до Лом, за връзка с корабите за/от Виена, имало е експрес София-Кърджали-Момчилград, Пловдив-София-Горна Оряховица и др.
Чувал съм също и за експрес Добруджа София-Добрич.
Не ни трябват хора с "дипломи" а работещи и можещи да мислят, влагайки логика и разум в това което правят.

Фен на автобусите ЧАВДАР

Offline abs111

• View Profile
« Reply #689 on: 14.07.2011, 18:09:25 »
Родопи-Пловдив-Варна(Бургас).

Offline did_ko

• Нямам спирка
  • гигантски радиоактивен термит - мутант
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
« Reply #690 on: 14.07.2011, 19:13:35 »
Експрес Родопи е Пловдив-Варна, като мисля, че вози и вагони за Бургас в сезона на Карнобат ги разделят.
Движил се е като сезонен влак, тръгващ от Пловдив около 23:30 (след редовния Пловдив - Варна) директен за Бургас, с пристигане в Бургас около 5 часа сутринта.За днешно време не мога да кажа дали се движи.

В миналото е имало и още
Експрес Шипка с маршрут София-Дъбово-Царева Ливада-Габрово.
Този се движеше 20 минути след "Чайката" до Дъбово, след това се откланяше по 4-та линия за Царева ливада и Габрово.Не мисля, че беше категория Експрес.

Експрес Арда с маршрут Кърджали(или Момчилград, Подкова)-Бургас. Този доколкото знам е бил с жълти вагони, 47-ма серия, със сини надписи Арда на него.
Сезонен БВ 431/432. Движеше се по направление Момчилград - Бургас - Момчилград, с час на тръгване около 5:30 от Момчилград и пристигане в Бургас 12:10. В обратна посока тръгваше в 14:25 от Бургас, към 18 пристигаше в Стара Загора, за Момчилград не помня часа на пристигане.

Експрес Тракия София-Пловдив
Все още се движи като УБВ по направление Пловдив - София - Враца без спиране на  други гари
Мразя да пиша и говоря за автобусите с марка "Чавдар" в минало свършено време.

Насилственото натъпкване на пътници в BRT  линиите е транспортен геноцид спрямо населението в Бургас

В ГТ Бургас НЕ ДОСТИГАТ АВТОБУСИ

Ако някои пост не ви харесва - можете да натиснете бутона "Информирай модератор".

Offline lud_pi4

• Нямам спирка
  • За запазване историята на ГТП
    • View Profile
    • Email
« Reply #691 on: 14.07.2011, 20:05:27 »
Родопи мисля е все още по направлението Пловдив-Варна-Пловдив, поне миналата година август, като се прибирах от Варна на вагоните пишеше "Родопи експрес", с час на тръгване от Варна някъде към 16-17 мисля беше.

Offline bdz43r

• Нямам спирка
    • View Profile
    • http://bgrail.info/photos.php
    • Email
« Reply #692 on: 14.07.2011, 20:23:38 »
"Родопи" е Пловдив - Варна.
А Пловдив - Враца е "Пловдив".
"Тракия" няма в момента.

Offline DidoGO

• Маниак
    • View Profile
    • Email
« Reply #693 on: 14.07.2011, 20:50:46 »
Ще се връщам в неделя и се чудя между Слънчев Бряг или Уикенд или пък бързия влак преди тях.

Който и да избереш, задължително си резервирай място още при пристигането в Бургас.

Offline mita6ki

• Запален по ГТ
    • View Profile
    • Email
« Reply #694 on: 14.07.2011, 21:09:18 »
Разбира се, ще резервирам, а и съм с още 5 човека.
А влак "Пловдив" го споменах вече. Интересен факт е че БВ7624 до Враца е само с минута по бавен от него, заради спирането на Мездра юг, а цените разбира се са различни. Същото важи и в обратната посока при 7621 и 7625
Искам и да ви питам вярно ли е че 7631 се движи с вагони EX DB, защото ме мързи да ставам да гледам толкова рано  :D
« Last Edit: 14.07.2011, 21:14:06 by mita6ki »

Offline CKD

• --=БМ-РК=--
  • Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #695 on: 14.07.2011, 21:14:54 »
Да, вярно е.
Най-ценният ресурс на капитализма са тъпанарите

Offline Ivo

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #696 on: 15.07.2011, 00:23:26 »
Експрес Тракия се е движел през 1930-те години,а Пловдив експрес се появява много по-късно, става въпрос за 2 различни експреса. Тракия-та е бил с дизелова мотриса, а сегашният си е със същите вагони откакто е пуснат. Вагоните са купени чисто нови от Германия, всичките са бели, първокласни с червена лента, с луксозни седалки, има и килимчета и перденца в купетата и коридора. Преди даже малко след потеглянето ти носеха и меню, и можеше да ти донесат нещо за хапване или пийване-кафе, кроасани и тн, пускаха музика във вагоните, заедно с музиката от време на време се въртеше и някаква реклама за експреса. Доколкото си спомням, през целият път от Пловдив до Враца спираше единствено на София, а от София до Пловдив растоянието го взимаше за по-малко от 2 часа. Може би някъде 1 час и 45 мин, малко по-малко и до Враца. Говоря някъде за средата на 90-те години. Даже имам спомен, че по едно време беше до Монтана. Беше в състав от 8-9 вагона, а сега е с 4-5. Другите вагони не знам къде изчезнаха.
Не ни трябват хора с "дипломи" а работещи и можещи да мислят, влагайки логика и разум в това което правят.

Фен на автобусите ЧАВДАР

Offline lud_pi4

• Нямам спирка
  • За запазване историята на ГТП
    • View Profile
    • Email
« Reply #697 on: 15.07.2011, 00:37:01 »
Белите вагони още си пътуват единствено и само до Враца, от Пловдив, поне така ми каза една позната, на която мъжа и работи в БДЖ Пловдив, като машинист, именно на този експрес.

Offline bdz43r

• Нямам спирка
    • View Profile
    • http://bgrail.info/photos.php
    • Email
« Reply #698 on: 15.07.2011, 00:46:05 »
Не е единствено и само.
Срущат се инцидентно и по други влакове и направления като редовни първокласни вагони.

Offline mita6ki

• Запален по ГТ
    • View Profile
    • Email
« Reply #699 on: 15.07.2011, 01:39:14 »
потвърждавам това което казва Ivo, даже майка ми ми е казвала че е ходил и до Берковица предполагам през началото на 90-те. А менюто и музиката до преди 5-6 години си ги имаше. Спомням си и че някъде около 2000г бях на гарата в Пловдив една сутрин и имаше и други бели влакове.