Преди години, когато за първи път станаха факт тези влакове, имаше и друг чифт, който беше удобен и от българска страна - тръгваше от София в 7:00 сутринта и пристигаше по обяд в Солун. И обратно, от Солун тръгваше следобяд и пристигаше вечерта в София. Не че имаш време между двата влака да се разходиш из града и да се върнеш, но с една нощувка можеше да се пообиколи Солун. Сега общо взето ако някой реши да ползва влака за еднодневна разходка до Солун, ще му трябват две нощувки там.
Проблемът общо взето е както при гърците, така и при нас. Нито тяхната, нито нашата линия отговарят на някакви стандарти за бързо придвижване. Не знам колко спирания има влака в гръцко, но у нас според мен спиранията са оптимални, евентуално би могло да отпаднат Захарна фабрика и Радомир, но това ще свали не повече от 3-4 минути от общото времепътуване. Отделно и почти всеки път като съм пътувал от Сандански към София с този влак, винаги е идвал със закъснение, предполагам основно заради мудните проверки на границата.