Author Topic: Общински Транспорт Русе АД  (Read 106310 times)

Offline viktorlc

• Нямам спирка
  • www.bgtransport.org
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Сдружение "Градски транспорт и инфраструктура"
    • Email
Re: Общински Транспорт Русе АД
« Reply #340 on: 13.10.2022, 00:08:03 »
Едва ли стрелят на сляпо. Трудно се намират големи партиди еднакви автобуси втора ръка, пък и в един и същи цвят.
храна за мозък - http://www.banitza.net/

Offline Sixkiller

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #341 on: 13.10.2022, 03:34:17 »
Според мен не играят на сляпо :arrow: https://app.eop.bg/today/241044  :rolleyes:

Търсят си дизели, евро 5 и поне 120 kW, от една марка и модел, с един основен цвят - всички боядисани еднакво... още:

Отопление:
-   Отоплението да бъде проектирано по такъв начин, който да осигури ефективни отоплителни нива, но без да излага нито шофьора, нито пътниците на директни горещи струи. Контролирането на отоплението и температурата за салона за пътници и шофьорската кабина  да бъде независимо едно от друго.
-   Размразяване/премахване на мъгла от предното стъкло да бъдат осигурени, за добра видимост.

Климатизация и вентилация:
- Превозното средство (кабината за водача и пътническия салон) да е напълно климатизирано;
- Кабината за водача и пътническия салон да са със самостоятелна вентилация;
- Да осигурява температура в салона мин. +15 оС при външна температура минус 25 оС;
- Климатичната система да бъде включвана и изключвана ръчно от шофьора. При нормално действие на системата, настройването на температурите да става напълно автоматично, ако автобусът е оборудван с един климатик, трябва да има възможност температурата в шофьорската кабина и пътническия отсек да се регулират поотделно;
В България си е най-хубаво и супер и всичко ни е страхотно. Единственото по-хубаво е България едно време, ама и сега си е най! ;)

Парно в салона само с печат в пътния лист.

Offline Mammoth

• Нямам спирка
  • ČKD
    • View Profile
« Reply #342 on: 23.10.2022, 16:57:29 »
А какво се случва с поръчката за тролейбуси? В сайта на общинския превозвач не мога да разбера нищо по обществената поръчка и позицията с тролейбусите.  :help:

Offline mitakis

• над нещата
  • Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #343 on: 23.10.2022, 17:22:57 »
В съседната тема....
https://forum.gtsofia.info/index.php?topic=9246.220
Трудно е да направиш нещо както трябва, вместо как да е.

Offline bgdimitrov

• Запален по ГТ
    • View Profile
« Reply #344 on: 08.11.2022, 12:49:35 »
По обособена позиция за Закупуване, доставка и въвеждане в експлоатация на 24 броя употребявани автобуси с дължина от 11 000 мм до 13 000 мм и еднакъв цвят са подадени две оферти.

По втората обособена позиция за още 10 автобуса има 1 кандидат.

https://app.eop.bg/today/241044
« Last Edit: 08.11.2022, 12:51:28 by bgdimitrov »

Offline KillKill

• Наистина съм луд
  • o_o
    • View Profile
« Reply #345 on: 29.11.2022, 14:05:23 »
Утре ще се разбере какво са предложили като подвижен състав, дано са Мановете от Познан.

Offline tauri

• Превозвач
  • Защо пиша толкова много?
    • View Profile
« Reply #346 on: 29.11.2022, 21:37:02 »
Дано се провали защото отново имаме нагласен търг. Самият факт че ти предполагаш кои ще бъдат е достатъчен да се намесят компетентните органи.
The Grand Tour

Offline pesho

• Наистина съм луд
    • View Profile
    • Email
« Reply #347 on: 29.11.2022, 21:44:08 »
Пак под вола, теле търсите. Има си поръчка, на която има повече от един участник. Нека не се предизвиква съдбата с лоши мисли. Има си комисия, която ще направи избор. Тези автобуси са много важни. Сегашните на 80% са за брак. Нека идват новите и да се подобри ЗНАЧИТЕЛНО услугата за превоз на пътници.
За развитието на общински градски транспорт в Русе и изгонването на частните фирми!!!

Offline tauri

• Превозвач
  • Защо пиша толкова много?
    • View Profile
« Reply #348 on: 29.11.2022, 21:49:22 »
Колко държавни пари ще се потрошат в тоя град Русе? Аз лично съм крайно негативно настроен купувате всякакви боклуци в уредени търгове, малки електробуси на цената на марков дизелов, по някое време като трябва да се вземе някой подкуп правите някакви схеми с частниците и са пак айде помагайте. Да припомня и за изгорелият ви ДАП през 90-те.
The Grand Tour

Offline dst1123

• Запален по ГТ
  • Т25 (199x-12.2015)
    • View Profile
    • Email
« Reply #349 on: 29.11.2022, 22:32:16 »
Колко държавни пари ще се потрошат в тоя град Русе? Аз лично съм крайно негативно настроен купувате всякакви боклуци в уредени търгове, малки електробуси на цената на марков дизелов, по някое време като трябва да се вземе някой подкуп правите някакви схеми с частниците и са пак айде помагайте. Да припомня и за изгорелият ви ДАП през 90-те.
Ще се трошат толкова държавни пари, колкото е необходимо, за да има адекватен ГТ. Вие си оправете  кочината по вашите "столични" гаражи, ставате за смях пред цяла България.
А сега по същество:конкретната европрограма, по която са електробусите не допускаше купуването на автобуси с ДВГ. А това с нагласените поръчки предполагам касае швейцарците...ми нямаше кандидати, ако си вносител на нещо по-ново от Шкода 21тр що не се яви, барем и ние имаме нещо по-новичко, а не 30+ годишни високоподови бабички.
А поръчката за тролеите по-добре да е такава епопея, отколкото после целия форум да идва в тоя раздел и да реве що аджеба си взехме такива боклуци като прекомерно скъпите през 100 посредника БКМ 321, МАЗ, дето вече имат случаи на самозапалили се в Минск, или Ютонг които даже не знаем как ще изглеждат и с чия СУ ще бъдат! :help:
Чакам доказателства за подкупите между дапа и частниците, че ми стана интересно :rolleyes:

Offline pesho

• Наистина съм луд
    • View Profile
    • Email
« Reply #350 on: 29.11.2022, 23:01:32 »
В Добрич имаше съмнение за уреден конкурс. Но ходих това лято и бях приятно изненадан. Почти нямаше от прогнилите бусове, а бяха предимно цитаро. В жегата имаха повечето и климатици. Защо и в Русе да не се случи същото? Вероятно не сте жител на Русе, и говорите много общо. Ситуацията вече е трагична с тези частници. Техните договори са изтекли и се кара на анекси. Общинската фирма е длъжна, да поеме и автобусните линии. По този довод се закупиха електричките. Както стана ясно, само чисти ел возила позволи проекта. Машините са много читави и се ползват всеки ден. Хората и водачите са доволни от тях. Кой и дали някой е взел нещо, не е моя работа. Реалните резултати са видими. Нашата община за разлика от София, не е искала държавна помощ за транспорт. Спасяваме се сами, като София беше приоритет до сега, с парите от Европа.
За развитието на общински градски транспорт в Русе и изгонването на частните фирми!!!

Offline KillKill

• Наистина съм луд
  • o_o
    • View Profile
« Reply #351 on: 30.11.2022, 12:34:37 »
Тера транс май ще ви достави само 24 автобуса, модел неясен за 958к лв.

Offline Chezare

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #352 on: 30.11.2022, 20:48:13 »
МАЗ, дето вече имат случаи на самозапалили се в Минск
Ама ти изненадан ли си?  :blink: :blink: То МАЗ да бяха единствените...  :D :D :D Цялата продукция от този регион е с такова качество...

Online simo

• Маниак
  • Живота е като стълба в кокошарник-къс и осран
    • View Profile
« Reply #353 on: 11.01.2023, 20:43:05 »
Някакви новини за автобусите втора употреба? Да не би да има обжалване на конкурса?

Offline pesho

• Наистина съм луд
    • View Profile
    • Email
« Reply #354 on: 11.01.2023, 22:32:22 »
Ще дойдат в края на месеца, ако документите са ок.
Новите тролеи до 15.09 ще се пуснат. До края на годината всички 15 ще са в Русе.
Сега на 20ти ще се подпише договорът за тролеите в общината.
Ако ОБС Русе решат, ОТР ще кара всички линии тази година. Ще се купуват още автобуси. Има проект за още електрически автобуси. Идеята и за водородните не е отпаднала.

Online simo

• Маниак
  • Живота е като стълба в кокошарник-къс и осран
    • View Profile
« Reply #355 on: 11.01.2023, 23:02:19 »
Така казано "ако документите са ок" не вдъхва големи надежди. За марка и модел няма да питам ..... С темповете с които се развиват нещата, не виждам как ще се поемат всички линии(темата за новата транспортна схема няма да повдигам) до септември, освен ако кмета не реши да си прави предизборен п.р. То хубаво има проекти ама писането им отнема повече отколкото изработката на машините. Със намирането на шофьори ще е тегавата част, с "големите" заплати които дават, наплива ще е огромен.
« Last Edit: 11.01.2023, 23:06:47 by simo »

Offline KillKill

• Наистина съм луд
  • o_o
    • View Profile
« Reply #356 on: 12.01.2023, 16:24:32 »
Да попитам стана ли ясно от коя част на Европа ще дойдат автобусите и модела, и има ли сключен договор, в цаис няма нищо освен протоколите. И отделно със спестените 350к ще взимат ли още 10 автобуса, защото с 20 електробуса и 24 автобуса за кое по напред.

Offline bgdimitrov

• Запален по ГТ
    • View Profile
« Reply #357 on: 23.01.2023, 21:39:01 »
Май вече пенсионираха всички FBW и Рено тролеи в Русе. От доста време не съм виждал тролей от тези марки по улиците. Движат се само СОР електробуси, NAW и Шкоди 21тр. Сигурно се усетиха че електробусите спестяват доста енергия в сравнение със стар тролей от 80-те години. Ако някой има информация от депото да сподели.

Offline pesho

• Наистина съм луд
    • View Profile
    • Email
« Reply #358 on: 24.01.2023, 16:01:30 »
Да попитам стана ли ясно от коя част на Европа ще дойдат автобусите и модела, и има ли сключен договор, в цаис няма нищо освен протоколите. И отделно със спестените 350к ще взимат ли още 10 автобуса, защото с 20 електробуса и 24 автобуса за кое по напред.
Новите автобуси са вече в депото, или част от тях. Ванхол от Брюксел. С останалите пари ,ще се купят и още 10 бр.

Май вече пенсионираха всички FBW и Рено тролеи в Русе. От доста време не съм виждал тролей от тези марки по улиците. Движат се само СОР електробуси, NAW и Шкоди 21тр. Сигурно се усетиха че електробусите спестяват доста енергия в сравнение със стар тролей от 80-те години. Ако някой има информация от депото да сподели.
Електробусите се използват, защото има все още ремонти. Ако ги няма, няма да има обслужване на пазара за дружба/чароейка. Има липси на шкоди, които ще се бракуват и на наута. Но за 20-22 коли делник пак е разнообразно.

Offline dst1123

• Запален по ГТ
  • Т25 (199x-12.2015)
    • View Profile
    • Email
« Reply #359 on: 24.01.2023, 16:07:43 »
От хесовете (тия дето са 82 набор) последно излизаше 728 средата на декември. Някои от тях са резерви в случай, че наутата масово дадат фира както лятото стана (4 или 5 броя бяха трайно спрени заради изгоряла електроника). Рено повече на линия явно няма да излиза...Противно на очакванията ми най-шумния таралясник остана в движение. 491 и 493 имаха някакъв странен проблем заради който от километър се чуваха, че приближават спирката.. :( А за електробусите, ползват се по тролейбусни линии в момента освен заради вечното копанье на ВиК къде ли не а и защото ще е глупаво да престояват в депото при течаща гаранция :)