maniak, за твое съжаление, не ми плащат, за да правя стратегията за развитие на тая бездънна яма! Със сигурност обаче, ако я управлявах аз, първото което бих направил е да изготвя пакет от мерки, които да спрат разграбването и'! Щото в момента е като каца, без дъно, а някои искат да се наливат още повече грешни пари в нея!Е не става така! В нещо нереформирано да искаш още и още вложения е все 1 да си хвърляш парите в огъня! Какво друго бих направил? Няколко кредита, за подновяване на поне 50% от парка на возилата и след това естествено, ще вдигна цените, но след като чувствително повиша качеството! А и интервалите на движение на доста возила трябва да са по-малки и в този ред на мисли да се осигури допълнителен брой ПС. И със сигурност ще намеря свястна компания, която да наистина да чисти возилата! А и от диспечерския център има още много какво да се желае...
И нека не ми излизат с оправдания, че метрото било приоритет или не знам си какво! Как едни хървати, които дори са извън ЕС имат много по-качествен транспорт и нашият изглежда смешен в сравнение с техния?! Как дори румънците и гърците са по-добре и все на нас ту липса на пари, ту задръстването, ту некоректен концесионер по чистотата са ни виновни за всичко?!Но не и управлението на самата компания...Ми че тя откакто се помня все е на загуба!А защо в провинцията не са така?Защото дори и по-малки градове, са се научили, макар и по примитивен начин, да си събират плащанията до 1!
А хайде difian да не ми казва, какво да ползвам! От маршрутките и ГТ, второто е по-малкото зло, понеже маршрутките хем са неудобни, хем много по-скъпи, хем не се знае дали са по-бързи - полза никаква! Прищявка за по-платежоспособните шарани от пътниците на ГТ.И да не забравяме, че те бяха създадени от частни интереси - същите тези интереси, опитващи се да умаломощят ГТ, за да печелят те с мизерните бусченца, които фабрично са за картофи, но не и за хора...Но беше допуснато и да тръгнат маршрутки поради безпомощността на ГТ да си поддържа парка дастатъчно голям и да превозва софиянци, без да има нужда от подобен смешен ориенталски транспорт.Поради липса на акъл и каквато и да е стратегия за развитие...Понеже ако ГТ имаше поне малко по-прагматично ръководство, никога не биха допуснали да ги обявят за неспособни да си обслужват линиите и пътникопотока и биха направили всичко възможно, за да си запазят монопола и да не позволяват частниците да им крадат клиентите. Но не, те все повече допускат да им издърпват килимчето из под краката! А на какво да се возя си е лично мой проблем и това че съм избрал някой, не може да ме спре да очаквам повече от него, да критикувам, и да изразявам мнението си, когато явно се опитват да ми бръкнат надълбоко в джоба, без да са ми предложили повече!И в крайна сметка - ще го бъде този, който предложи най-доброто.Ако ГТ продължава така, вече виждам и частни трамваи, тролеи и метро...
А това, че на вас ГТ в моментното му състояние си ви харесва и не искате и да чуете, че новите цени ви ощетяват си е ваш проблем, само че не ми казвайте на какво да се возя и не ми наричайте мисленето "пенсионерско", понеже явно малко хора тук знаят какво е да получаваш това, за което плащаш, а не да просто да те ограбват!А и живеем на място, където всеки има право на мнение.Уж...