Author Topic: Карти и билети за пътуване в ГТ / Таксуване  (Read 484786 times)

Offline dan

• Наистина съм луд
    • View Profile
Добра вест! На електронните табла в Младост пише "годишна карта за 365 лв в пунктовете на ЦГМ".
Откровенна лъжа или по-точно подвеждаща неточна информация. Защото примерно аз ако искам да си купя неперсонализирана трябва да се изръся не 365 а 600 лева!!! Значителна разлика а?
Не бих казал, че е подвеждаща неточна информация. Напълно точна е.

Има причина персонализираните карти да са по-евтини, а именно абонамента. Неперсонализираните също са абонамент, но по-различен, защото позволяват да се ползва от различни хора всеки път.

Sent from mTalk for Windows 10

Offline vesko76

• Нямам спирка
  • Van Hool & Citaro G - fan
    • View Profile
Непълна реклама. Не знам дали от КЗК не с забранили този вид дейност. Но явно минава, под кой знае каква изкривена форма.

Offline Ivo

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Сетих се да попитам нещо. След като годишната карта поевтинява от 500 или 600 лева колкото беше до сега, на 365 лева, ако вчера съм си искарал карта за 600 лева от 1-ви ще ми върнат ли разликата? Иначе би било тарикатлък :D да вземат повече пари и да не върнат после нищо :D Логично ако не върнат, по същата логика ако имам останали талони на старите цени трябва да мога да си ги използвам, така и така за 1-2 седмици след 1-ви ще ги изразходвам, а на тях не пише цена и не би трябвало да е проблем.
Не ни трябват хора с "дипломи" а работещи и можещи да мислят, влагайки логика и разум в това което правят.

Фен на автобусите ЧАВДАР

Offline vesko76

• Нямам спирка
    • View Profile
Ей, тарикат си голям, да знаеш  :laugh: Сега ще влезе Ти-знаеш-Кой и ще те насоли  :laugh:

Offline btr95

• Защо пиша толкова много?
    • View Profile
    • Email
Сетих се да попитам нещо. След като годишната карта поевтинява от 500 или 600 лева колкото беше до сега, на 365 лева, ако вчера съм си искарал карта за 600 лева от 1-ви ще ми върнат ли разликата? Иначе би било тарикатлък :D да вземат повече пари и да не върнат после нищо :D Логично ако не върнат, по същата логика ако имам останали талони на старите цени трябва да мога да си ги използвам, така и така за 1-2 седмици след 1-ви ще ги изразходвам, а на тях не пише цена и не би трябвало да е проблем.
Всъщност няма да ти върнат. С риск да разводня форума, юридическите актове и тези на СОС има действие занапред, демек не може да пораждат действие относно минали събития, принципно има изключения, но те са в друга сфера. А и да си кажем честно- кога държавата е връщала пари доброволно?  :D
Тм депо:Банишора
Тм мотриса: 713
Тм линия: 4

Offline mitko08888

• Запален по ГТ
    • View Profile
все още ще е невъзможно да си купиш еднодневна карта от водача или от автомата...
Ами в шумотевицата по сакралната цена 1.60 се забрави предложението дневните карти да се продават навсякъде, вкл. от водачите. :(
Ще влача по два кочана с билети и една торба със стотинки.От 1-ви масово водачи ще продават , ако има желаещи - само при спряло превозно средство и при ТОЧНО приготвена сума . Аз няма да продавам - поне до 15 Юли.
От ЦГМ много сериозно си го вкараха (или по-скоро ви го вкараха с тая безумна цена. С тия лев и 60 ще ви направят живота черен – минимум по 3 монети на билет. А средно по колко – не ми се мисли. Жалко, че пътувам с карта все още, иначе с удоволствие бих тъпкал автоматите само и единствено с монети от най-ниската приемана стойност, пък да им се препълнят дано.  :crazy:

Въпросът с монетите ще се реши много лесно - билетчето става 2 лв. и готово. 1.60 няма да съществува дълго ...

Offline Stahlgewitter

• Наистина съм луд
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
Преди 10-и ноември имало ли е абонаментни карти?

Offline monte carlo

• Наистина съм луд
    • View Profile
Разбира се, 5лв./месец за всички линии, 13.50 за три месеца.
Ние знаем, че те лъжат.
Те си знаят, че лъжат.
Те знаят, че ние знаем, че лъжат.
Ние знаем, че те знаят, че ние знаем, че те лъжат.
И все пак те продължават да лъжат.

Offline Ivo

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Спомням си смътно, началото и средата на 90-те като ученик в долните класове имаше учинечска абонаментна карта за цялата година на някаква смешна цена, от рода на 4 лева или нещо такова за всички линии. Не помня дали не важеше за всички градове у нас. Не само абонаментни карти ами имаше доста повече и изгодни оферти за пътуване, като билета за който писах който важеше 60 или 90 мин. и като се качиш си откъсваш часа на качване и се дупчеше от двете страни.

Както писах цените на билетите е редно да бъдат 1 лев продаван от будка за вестници или от бюро на ЦГМ, и 2 лева продаван на място в автобуса. Абсурдно е шофьора докато кара да брои стотинки и да връща ресто.
« Last Edit: 29.05.2016, 22:52:09 by Ivo »
Не ни трябват хора с "дипломи" а работещи и можещи да мислят, влагайки логика и разум в това което правят.

Фен на автобусите ЧАВДАР

Offline Kaiser Kar

• Нямам спирка
  • НЕ! на мърльовците
    • View Profile
Навсякъде по нормалните страни, където шофьорите продават билети, връщат ресто. Разбира се, условието е да бъдат приготвени максимално дребни пари, ако не е точна сумата. Връщат ресто, че и по-стегнати разписания имат.
Висенето по кабините вреди сериозно на Вас и на другите около Вас.

Offline btr95

• Защо пиша толкова много?
    • View Profile
    • Email
Да, но обикновено в автобуса има и каса, в която може да се държат парите, както и създадени условия. Не знам купувал ли си си билет в български трамвай, но ватманът трябва да си сгъне по особено неудобен начин, за да  подаде билета и рестото.
Тм депо:Банишора
Тм мотриса: 713
Тм линия: 4

Offline dan

• Наистина съм луд
    • View Profile
Вчера таблата рекламираха картата Метро+, днес се рекламира тридневната. Честно казано е похвално, че се прави реклама.

Offline blagun

• Модератор
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Вчера таблата рекламираха картата Метро+, днес се рекламира тридневната. Честно казано е похвално, че се прави реклама.
Остана и да можеш да си купиш тези продукти от всички места, където се предлагат единични билети и десетки.
Ако шофьорите и ватманите продават дневни карти, те ще се изхитрят и ще казват, че нямат дребни за ресто, но имат дневни карти за 4 лв :) Според мен това е допустима търговска практика и така дневните карти ще се популяризират.
« Last Edit: 30.05.2016, 12:16:38 by blagun »

Offline vesko76

• Нямам спирка
    • View Profile
Още повече че дневната карта става доста изгодна и на третото пътуване вече се е избила. И честно казано по-добре би било така, да продават дневни карти, между 1.60 и 4лв разликата не е толкова голяма.

Offline dan

• Наистина съм луд
    • View Profile
Трябва да се направи като в Лондон. Карти да се продават и зареждат и в будките от типа на Lafka, а не само хартиени билети и талони и то ако има.

Offline monte carlo

• Наистина съм луд
    • View Profile
Хич не са притрябвали будки по и без това тесните спирки. Автомати и зареждане през интернет и да не ни занимават с глупости, като различни карти за метро и наземен транспорт, а и да върнат цените каквито бяха, дори да ги понамалят, стига са лапали!
Ние знаем, че те лъжат.
Те си знаят, че лъжат.

Offline V.Peichev

• Нямам спирка
    • View Profile
Спокойно може да се въведат още сега карти за 24 и 72 часа с маркиране на дата и час в момента на покупката независимо дали от будка, автомат в тролей или трамвай, касите и автоматите в метрото или водача. Маркирането не би трябвало да е сериозно затруднение за продавачите от будките и касите и водачите на автобусите, автоматите в наземния електротранспорт и тези по метростанциите могат да издават готови валидирани карти. :) Такива карти биха били търсени от краткотрайно пребиваващи в София като туристи, гости, командировани, дошли за лечение и т.н.  :)
« Last Edit: 30.05.2016, 13:26:56 by V.Peichev »

Offline dan

• Наистина съм луд
    • View Profile
Хич не са притрябвали будки по и без това тесните спирки. Автомати и зареждане през интернет и да не ни занимават с глупости, като различни карти за метро и наземен транспорт, а и да върнат цените каквито бяха, дори да ги понамалят, стига са лапали!
Не говоря за нови будки, а за сега съществуващите, някои от които са далеч от спирките, но все пак са в значително по-близък район от будките на ЦГМ.

Offline carlson

• Приятел на ГТ
    • View Profile
Идеята водачите да продават и дневни карти не е лоша. Дано я осъществят.
А за разните му будки - май през последните години там изобщо не се продават билети (за Лафките не зная, защото ги бойкотирам). Миналата година имах такъв забавен случай - будка до спирка (алкохол, цигари, захарни неща), влизам и питам "Имате ли билети?", продавачът ми казва "О, да! От кои искате?" и ми вади лотарийни билети  :).

Offline monte carlo

• Наистина съм луд
    • View Profile
Аз така на хали Надежда, на официалната будка на ЦГМ им викам една карта и давам два лева, учудено ме питат "Каква карта искате?" - "Билет! Нали им викате карти..."
Ние знаем, че те лъжат.
Те си знаят, че лъжат.