Author Topic: Карти и билети за пътуване в ГТ / Таксуване  (Read 484801 times)

Offline stankos

• Нямам спирка
    • View Profile
Спокойно , и това си има цаката !

Offline fgm

• Запален по ГТ
    • View Profile
ТRAM какво да предлагаш да вървя пеш до Младост от Подуяне  :eek: Благодаря, ама ще пропусна. Идеята да обикалям докато намеря място, откъдето продават билети също не е много добра, да не говорим при този "редовен" градски транспорт колко е "хубаво" да изтървеш един автобус и чакаш другия, само щото шофьора го мързи та две не вижда да продаде билети евентуално с надеждата, че следващия ще има и ще му се продават билети също е толкова безумно колкото и да вървя пеш от Подуяне до Младост.

Online Ivo

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Не им се сърдете на хората и те са на работа като вас. Ако продаде всичките билети като нищо някой може да го глоби. Във всички фирми е така, докато шефовете цакат работниците си и ги глобяват за такива работи за които не са пряко виновни, пък работниците цакат клиентите за това навсякъде обслужването е така. Не сте ли чували поговорката "рибата се вмирисва откъм главата" В една от студентските ми работи, шефа също ни цакаше за глупости за които не бяхме виновни и познайте кой го отнасяше накрая-крайния клиент. Винаги така става. Но за това най-малко са виновни хората искарващи си прехраната с честен труд.
Не ни трябват хора с "дипломи" а работещи и можещи да мислят, влагайки логика и разум в това което правят.

Фен на автобусите ЧАВДАР

Offline fafan

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Най-хубаво ще стане когато най-накрая се въведат автоматите за билети в автобуси. Тогава всички шофьори, които не продават билети от проклетия и мързел, ще има да си сипят главата с пепел. Ама хак да им е тогава

По-хубаво ще бъде ако се въведе най-накрая възможност да се купуват електронни билети през смартфона. В 21 век всеки има един в джоба си, докато стотинки за билети може и да нямаш винаги с теб.

Offline TRAMS SOFIA

• Ограничени права
  • Нямам спирка
    • View Profile
Ние сме още в каменната ера .
Колкото по-малко е сърцето , толкова повече злоба носи.

Offline mitkov2

• Маниак
    • View Profile
    • Email
Ако нямам билет и шофьора няма ще сляза от рейса и ще си купя билет от някъде ,а ако няма ще вървя пеша.
Това точно никога няма да го направя. Ако водачът няма билети и на спирката, на която съм се качил няма будка и 10 контрольора не могат да ме свалят. Не стига, че 1.60 си е обир, ами и не искат да продават. Тия в ЦГМ тотално изтрещяха, поне като изискват всички да сме редовни да създадат някакви условия, ако не да бъде безплатен градския транспорт като в Талин. Естонците да не би да са по-богати?

Offline hitar_potter

• Защо пиша толкова много?
    • View Profile
Продължавам да твърдя, че ако дневни карти се продаваха на повече места (вкл и от водачите, и от автоматите), в крайна сметка ефектът ще е положителен. Ако на човек му се наложи инцидентно в един ден да ползва 4 превозни средства, това означава да си купи 4 билетчета. Докато ако продаваха и карти, взима една карта и си свирка....
... се пишат и абсолютни дреболии кой минал на червено, кой какво си е говорил по телефона и тем подобни.

Offline UMSofia

• Наистина съм луд
    • View Profile
За да се продават на повече места карти и билети, търговците трябва да имат интерес, чрез по-голяма печалба. Сега печалбата е много малка. От ЦГМ много добре го знаят това. Преди години на всяка будка за вестници се продаваха карти и билети, а сега са единици тези дето продават. 

Offline hitar_potter

• View Profile
Сега и будки за вестници няма. Не става въпрос да си купиш карта от хипермаркета или аптеката, а от спирката или возилото, или от Летището/гарата.
... се пишат и абсолютни дреболии кой минал на червено, кой какво си е говорил по телефона и тем подобни.

Offline RADOCVET

• Нямам спирка
  • http://bgtransport.org/
    • View Profile
    • Email
Да, за съжаление много павилони от спирките ги премахнаха без да има нищо вместо тях. Уж разчистиха за Будка ама нещо се разсъхна работата.

... Не стига, че 1.60 си е обир, ами и не искат да продават. ...

Мисля че в случая цената няма значение, принципът е важен.
Може да нема ред, ама требе да се спазва!

Offline UMSofia

• Наистина съм луд
    • View Profile
Няма как на всяка спирка да има възможност да си купиш билет. На шофьорите не им е работа да се превръщат в касиери. Тяхната работа е да следят пътната обстановка, да осигуряват безопасността на пътниците и да си спазват разписанието. Ако човек е съвестен, ще си планира пътуването и ще се снабди предварително с превозен документ.

Offline bagercho

• Нямам спирка
    • View Profile
Я стига с тия глупости за съвест и планирано пътуване и снабдяване с билети 8 дена предварително. То за самолет е по-лесно да си купиш билет, от колкото за градския транспорт  :laugh:

Offline UMSofia

• Наистина съм луд
    • View Profile
Ама в самолета не може да пътуваш гратис, нали? Всеки ден ги гледам разни нахалници в транспорта - нямало от къде да си купят билет, шофьора не продавал, нямали пари, а вадят iPhone 6, пътували само за една спирка и т.н. Като знаеш, че ти се налага да пътуваш от време на време, ще си купиш няколко билета или талони и ще ги ползваш при нужда. Аз от къде намирам 50 лв. всеки месец за карта, пита ли ме някой? Като е скъп билета, защо не излязохте да протестирате? Да, не са достатъчни пунктовете за продажба на билети и карти, но това не е оправдание да пътуваш на гърба на другите. С тоя ганьовски начин на мислене, никога, ама никога няма да се оправим.
« Last Edit: 25.02.2017, 19:21:02 by UMSofia »

Offline TRAMS SOFIA

• Ограничени права
  • Нямам спирка
    • View Profile
Започва се с циганията :devil:  :crazy: :crazy: :devil:

Offline bagercho

• Нямам спирка
    • View Profile
Ама в самолета не може да пътуваш гратис, нали? Всеки ден ги гледам разни нахалници в транспорта - нямало от къде да си купят билет, шофьора не продавал, нямали пари, а вадят iPhone 6, пътували само за една спирка и т.н. Като знаеш, че ти се налага да пътуваш от време на време, ще си купиш няколко билета или талони и ще ги ползваш при нужда. Аз от къде намирам 50 лв. всеки месец за карта, пита ли ме някой? Като е скъп билета, защо не излязохте да протестирате? Да, не са достатъчни пунктовете за продажба на билети и карти, но това не е оправдание да пътуваш на гърба на другите. С тоя ганьовски начин на мислене, никога, ама никога няма да се оправим.
Лично към мен ли се обръщаш? Аз ползвам или билет, или карта за деня, не пътувам гратис, но и никога няма да дам 50 лева за карта, първо защото цената й е неоправдано висока, второ защото просто ми излиза по-евтино цял месец да пътувам само с билети по 1.60. За мен месечна карта няма смисъл ако не пътуваш всеки ден поне по 3 пъти, не знам при теб как е. Май и ти си от тези, които не могат да вникнат в същината на проблема, а той не е цената на билета. Проблема е неадекватната тарифна политика като цяло и неадекватната система за таксуване. Махнаха будките от всички спирки, няма автомати за билети на спирките, няма автомати за билети в автобусите, в тролеите и трамваите не връщат ресто - в такъв случаи шофьорите ще продават билети, та ще им пукат ушите  ;)

Online Ivo

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Будките за вестници изчезнаха просто защото хората вече вместо да си купуват вестник преди работа си отварят новините на компютъра или на айфона по време на път. Но на много места има супермаркети, минимаркети, магазинчета за хранителни стоки, за алкохол цигари вафли закуски итн. Може те да се привлекат да продават билети, карти и талони. Откакто си взех карта не съм търсил билети, но около мен в Младост например има/ше 2 магазинчета за ХС където пордават и билети за ГТ, дори една будка за вестници малко навътре между блоковете в Младост 2 където учудващо продават всякакви билети, талони дневни карти.
Не ни трябват хора с "дипломи" а работещи и можещи да мислят, влагайки логика и разум в това което правят.

Фен на автобусите ЧАВДАР

Offline hitar_potter

• View Profile
В духа на дискусията предлагам на шофьорите направо да им бъде забранено да продават билети, а билети да се продават и в аптеките, баничарниците, на пазара, в такситата, а дори и да се падат като награди в Националната лотария. На спирките също не трябва да се продават, тъй като с такова разнообразие от начини да си ги закупи човек, всеки софианец ще бъде длъжен винаги да разполага с 3 билетчета в себе си.

Offline ozzy

• Нямам спирка
    • View Profile
В Alcohol & Tabakoff продават билети и талони, преди, когато пътувах с билети, си взимах редовно от тях, защото работят до късно, и също през уикендите. Но е абсурдно, че на някои иначе натоварени спирки няма къде да си купи човек билет. Да се надяваме, че до 2-3 години с новата електронна системи ще има достатъчно автомати и приложение за смартфони.

Offline TRAMS SOFIA

• Ограничени права
  • Нямам спирка
    • View Profile
В лафка продават ли още защото преди седмица от тая в драгалевци си взех дневна карта?

Offline vesko76

• Нямам спирка
  • Van Hool & Citaro G - fan
    • View Profile
Аз снощи си купих талон от 12 лв. от ЛАФКА-та на Попа.  :)