Author Topic: Карти и билети за пътуване в ГТ / Таксуване  (Read 484838 times)

Offline Neronov

• Нямам спирка
  • R.I.P 1210
    • View Profile
В противен случай, съвременния Бай Ганьо ще си натовари хладилника, дивана, масата, бидона, бойлера и всякакъв подобни обемисти багажи.

:arrow:

Тези,които са тръгнали да пренасят гардероби,перални,печки и т.н. с автобуса надали имат редовен превозен документ за самите тях,още по-малко вероятно за пералнята.

Offline hitar_potter

• Защо пиша толкова много?
    • View Profile
Съвсем нормално е да има изискване за билет за багажа, още повече за такъв с големи размери. В противен случай, съвременния Бай Ганьо ще си натовари хладилника, дивана, масата, бидона, бойлера и всякакъв подобни обемисти багажи. Не, че не се случва да се качи някой с нещо подобно - случва се, но винаги бива връщан.
Ако съм решил да си мъкна покъщнината в автобуса, това, че трябва да платя 1.60 няма да ме спре...
... се пишат и абсолютни дреболии кой минал на червено, кой какво си е говорил по телефона и тем подобни.

Offline TRAMS SOFIA

• Ограничени права
  • Нямам спирка
    • View Profile
Съвсем нормално е да има изискване за билет за багажа, още повече за такъв с големи размери. В противен случай, съвременния Бай Ганьо ще си натовари хладилника, дивана, масата, бидона, бойлера и всякакъв подобни обемисти багажи. Не, че не се случва да се качи някой с нещо подобно - случва се, но винаги бива връщан.
Ако съм решил да си мъкна покъщнината в автобуса, това, че трябва да платя 1.60 няма да ме спре...
В такъв случай и аз ще си помъкна новата пералня в автобуса, за да не платя да ми я доставят. Градския транспорт не е за хамалски услуги. Не стига, че се возят и нечистоплътни индивиди, пък сега и покъщината си да носят със себе си.
Колкото по-малко е сърцето , толкова повече злоба носи.

Online stankos

• Нямам спирка
    • View Profile
Как па за 40 години, откакто ползвам градски транспорт не видях един с печка,пералня или хладилник, а все попадам на майки с колички и веднъж на велосипедист ! Изключвам велолинията до Витоша.

Offline TRAMS SOFIA

• Ограничени права
  • Нямам спирка
    • View Profile
Аз за 2 години се нагледах на всякакви ситуации по столичните улици.
Тук не става въпрос за натоварена пералня или печка в автобуса, а най-вече за конфликти между водачи и пътници. От една страна, една пътниците са долна и жалка паплач, която не заслужава добро отношение, защото все някой ще си покаже простотията. От друга страна, винаги се намира някой при конфликтна ситуация да се намеси и да предотврати евентуален конфликт.
На мен лично не ми пречат печки, перални, гардероби и всякакви обемисти багажи, нито ми е работа да свалям човека който ги пренася, за това просто не обръщам внимание.
Нима човекът превозващ пералня е най-големият нарушител в градския транспорт?

Online stankos

• Нямам спирка
    • View Profile
Тук не става въпрос за натоварена пералня или печка в автобуса, а най-вече за конфликти между водачи и пътници.

Аха, не било компютри, а компоти.... :D

Offline hitar_potter

• View Profile
Пак почна да пишеш без да мислиш. Последно „градския транспорт не е за хамалски услуги“ или „на мен лично не ми пречат“? „Пътниците са долна и жалка паплач“ или „все се намира някой да се намеси и предотврати конфликт?
Забравяш, че каквито пътниците – такива и водачите, каквито пешеходците, такива и водачите и т.н. Все пак един и същ народ сме.
... се пишат и абсолютни дреболии кой минал на червено, кой какво си е говорил по телефона и тем подобни.

Offline TRAMS SOFIA

• Ограничени права
  • Нямам спирка
    • View Profile
Пак почна да пишеш без да мислиш. Последно „градския транспорт не е за хамалски услуги“ или „на мен лично не ми пречат“? „Пътниците са долна и жалка паплач“ или „все се намира някой да се намеси и предотврати конфликт?
Забравяш, че каквито пътниците – такива и водачите, каквито пешеходците, такива и водачите и т.н. Все пак един и същ народ сме.
Аз продължавам да си държа на мнението.
Ако някой иска да пренася пералня, хладилник, матрак и други обемни багажи в автобуса, нека го прави - на мен лично не ми пречи, но просто искам да стане ясно, че това е градски транспорт който е предназначен за хора, а не за хладилници, перални и прочие.
А това, че "пътниците са долна и жалка паплач" съм се убедил много отдавна и със всеки изминал ден виждам, че съм прав.
Не може някой да тръгне да пресича на червено и после да ти държи сметка защо не си го изчакал да си мине...

Offline vesko76

• Нямам спирка
  • Van Hool & Citaro G - fan
    • View Profile
Тоест ти и твоето семейство също сте, по твоите думи, "долна и жалка паплач".

Offline TRAMS SOFIA

• Ограничени права
  • Нямам спирка
    • View Profile
Ако има обидени се извинявам. Това е форум - всеки е свободен да си изказва мнението. А това е моето мнение за тази тема.
И понеже вече ми писна да чета глупости тук, това е последното мнение което пиша.
Пожелавам на всички да са живи и здрави и със усмивка да се радват на живота.
Благодаря ви.
За мен беше чест. ;)
« Last Edit: 24.02.2019, 18:40:59 by TRAMS SOFIA »

Offline Ivo

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email

А ти прави разлика, че от рода хомо сапиенси има и  " хора" и "пасмина" и не случайно са измислени и двете понятия. Неговото семейство и той едва ли драскат по превозните средства, едва ли си хвърлят боклуците по улицата и едва ли карат по бус лентите и едва ли вдигат постоянно скандали и се правят на надувки " тип щом са си платили и са клиенти значи всичко им е поволено" Е, хората които правят така, и при всеки опит да ги вкараш в правия път скачат на бунт, можеш ли да наречеш хора или някакъв вид пасмина? Но това няма как да го разбереш ако не работиш с хора, че съществуват и двете понятия, няма какво да се обяснява, има си просто такива твърдоглави неспасяеми случаи че си нямаш на идея. И то във всички прослойки и от най-бедните и от такива с няколко висши образования и вземащи високи постове.

Бил си платил и можело да си прави каквото иска и винаги имал право...ами както казваше един мой бивш колега, "пък хвърли по него една шепа стотинки и си прави и ти каквото искаш с него и кажи че си си платил и ти"

Факт е че с навлизането на компютрните професии, масово на интеренет и социалните мрежи последните години хората масово оглупяват, само вижте какви глупости се споделят във ФБ и във медиите. Рядко да видиш нещо интересно, някакви културни мероприятия, някакви компетентни мнения по-технически издържани, само простотии и "сензация"

Ама както и да е живи и здрави да са всички, един ден когато хората останат единици а масата "пасмина" най-лесно ще могат да се манипулират и управляват.
« Last Edit: 28.02.2019, 03:00:35 by Ivo »
Не ни трябват хора с "дипломи" а работещи и можещи да мислят, влагайки логика и разум в това което правят.

Фен на автобусите ЧАВДАР

Offline Dragon

• Administrator
  • Нямам спирка
  • Администраторът бонбони не пие!
    • Skype Me™!
    • ICQ Messenger - 202143037
    • View Profile
    • http://gtsofia.info/
    • Email
GTSofia.info - Любителски страници на градския транспорт в София
Forum.GTSofia.info - Любителски форуми на градския транспорт в София

Offline emo

• Нямам спирка
  • Приятел на всички шофьори и ватмани от ГТ
    • View Profile
Хубаво е, че важат за повече от един пътник, лошо е, че важат без показване на талон 10.
Близо 3000 мои снимки от 2007 г. до днес.
https://www.flickr.com/photos/147931689@N02/

Online stankos

• Нямам спирка
    • View Profile
Защо да е лошо ?

Offline emo

• Нямам спирка
  • Приятел на всички шофьори и ватмани от ГТ
    • View Profile
Защото недобросъвестни люде могат да се оставят талони по седалките и да се ползват от други пътници.
Близо 3000 мои снимки от 2007 г. до днес.
https://www.flickr.com/photos/147931689@N02/

Offline Metan

• Нямам спирка
    • View Profile
А добросъвестно ли е тази информация да не е оповестена публично, въпреки че членът от наредбата, който касае пътуването с този вид документи е отменен преди повече от година и на всеки от талоните от 10 все още пише, че важат само с № 10?

Offline hitar_potter

• View Profile
Правилото е отпаднало на 5 април 2018, но текстът си стои на билет със серия от 2019  :crazy:
Защото недобросъвестни люде могат да се оставят талони по седалките и да се ползват от други пътници.
Че това важи и за останалите карти за еднократно пътуване.

Offline Марин Петров

• Маниак
    • View Profile
Е добре де!!!!!! какви са тия работи??????!!!! общинарите работят само в полза на гратисчиите.

Първо махнаха ограничението за багажа. сега махнали и изискването да показваш талон №10??????

Само се улесняват гратисчиите!!!!!

Аз даже съм на кантар дали да е позволено двама души да се возят с талони от един кочан. Все пак идеята на тия талони е, че получаваш отстъпка от редовната цена на билите, защото купуваш "на едро", ако може така да се каже. т.е. стимулира хората, които са по-склонни да са редовни. вторият пътник с какво е заслужил намалената цена на билета? той не е купил билети "на едро". той трябва да си плаща 1.60 лв.

Offline viktorlc

• Нямам спирка
  • www.bgtransport.org
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Сдружение "Градски транспорт и инфраструктура"
    • Email
Ти пътувал ли си случайно на запад от Белград в близките 5 години?
храна за мозък - http://www.banitza.net/

Offline Марин Петров

• Маниак
    • View Profile
Ти пътувал ли си случайно на запад от Белград в близките 5 години?
Град Бърно в Чехия. мисля че се пада на северозапад от Белград.

Бях там пред около година и половина.