Repcho, като ги внесат, тогава да вдигат цената, моето момче! В момента по адски много линии се движат 25 годишни икаруси, ти ми разправяш за има-няма 40 нови автобуса...Линии като 102, 204, 88, 120 и кой знае още колко се обслужват с икаруси. Трамваите 1/2 за нищо не стават! 1/4 от тях са читави, а останалата 1/4 да кажем че са зле, но могат да изкарат още малко. Тези 14, които в началото бяха 18 мотриси ще дочакаме ли да ги видим в следващите 50г. на живо? Аз съм скептик по този въпрос! Татра отдавна щяха да са ги направили, ако някои умен човек в общината им бе дал поръчката...
maniak - ти в трамваите возиш ли се? И нима в българските бангии ти е топло?!Щото на мен не ми е!Има някакви мижави реотани под седлаките, които ако работят, харчат повече ток, отколкото топлят! И с осветлението е същото! 100 крушки по 40 вата в 1 бангия, които всичките да работят, пак нищо не светят, вместо 20 пури Х20 вата! Или в икарусите ти е топло може би?! Нима 8 използвани тролея Ман са голямото обновление на Електротранспорт?Къде покриха поръчката за нови?...или чакат руснаците и дупенцата да сглобят някакви шумни електро лами и да ги пробутат тук?!
И нима е по-чисто?! Онзи ден се возих в 0305, номер 327, после и в 321 - мръсни бяха, днес 327 пак беше кочина!Не се чисти! И всичките са така! Подът е с дебел слой прах, седалките или са прашни, или кирливи, или мазни и издраскани. Вътре вони! На изгоряла нафта и прах!
Това ли ви е трансрортът, който заслужава цена на билета 80ст?! Аз мисля, че не! Ако живеех в Лозенец и пътувах само с Татри, или пък в Надежда и само с Конекто Г, или пък в Гоце Делчев, да се возя на Ман, сигурно цената нямаше да ми изглежда висока. Аз обаче пътувам с над 20 годишен 0305 или пък с Икарус, с бангия марка не знам коя, може би България 1300 и повишението на цената ми струва някак...абе стандъртът на СКГТ е двойнствен! За някои квартали винаги отиват най-новите превозни средства под какъв ли не предтекст. То не бяха катастрофи на Хемус, излизане от релси в горички...кой знае дали не нарочно, за да се сдобие 1 небеизвестен доста презастроен вече квартал само с най-новите трамваи...А такива като Княжево, Илиянци, Орландовци кучета ги яли - за тях може и каруци! Що все уж внасят, внасят и по някои линии все отива най-новото, а за други - каквито боклуци останат...И това ако не е двойнствен стандарт! Само че и лозенци и орландовци 80ст. ще плащат. Едните за читав и топъл трамвай, а другите за тъмна, студена и стара КАРУЦА!