Author Topic: Карти и билети за пътуване в ГТ / Таксуване  (Read 484727 times)

Offline bikerider_

• Запален по ГТ
    • View Profile
Те понеже вдигнаха качеството на услугата...че е вече по-чисто, по-топло, не толкова гъчкано, по редовни са, че и както обеща ББ обновиха 1/2 от транспорта, та вече имат основание да вдигнат и цената на билетите...  
Ама че трамваите, тролеите и 1 немалка част от автобусите са под всякаква критика не ги интересува...цените да вдигаме!
Аз съм "софиянец"...през седмицата със семейството ми задръстваме София с трошките си 3-та злоупотреба, а през уикендите отиваме по родните си места и оставяме София да подиша... - практика на "софиянци"

Offline Repcho

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Градски транспорт-София
    • Email
Quote from: bikerider_
Те понеже вдигнаха качеството на услугата...че е вече по-чисто, по-топло, не толкова гъчкано, по редовни са, че и както обеща ББ обновиха 1/2 от транспорта, та вече имат основание да вдигнат и цената на билетите...  
Ама че трамваите, тролеите и 1 немалка част от автобусите са под всякаква критика не ги интересува...цените да вдигаме!
из размислите на един пенсионер

Offline bikerider_

• Запален по ГТ
    • View Profile
Ам, така ли?! А на пубера сигурно много му харесват трамваите и тролеите в София...и въобще му е редовен транспорта, а?! Добре, че поне мога да мисля, за разлика от някои, които ще си платят увеличението без да им пука дали това което получават си заслужава новата цена.
Аз съм "софиянец"...през седмицата със семейството ми задръстваме София с трошките си 3-та злоупотреба, а през уикендите отиваме по родните си места и оставяме София да подиша... - практика на "софиянци"

Offline Repcho

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Жалко, че не си схванал идеята, която имах за начина на мисли в поста ти, който и пенсионер да питаш-все това ще ти отговори. Също от горния ти пост става ясно и доколко си запознат с МГТ в София, жалко, като софиянец би трябвало да си по в час. Кофти е когато не се анализира обективно, а истината е доста по-различна
« Last Edit: 09.02.2008, 23:34:40 by Repcho »

Offline bikerider_

• Запален по ГТ
    • View Profile
Какво да анализирам - транспорта не се е подобрил, за да ми вдигат цената! Провели са конкурс за нови частни превозвачи и толкоз! Никакви нови общински превозни средства! 30 мижави единични се чакат нейде напролет...и толкоз! Няма нови трамваи, няма нови Ман-ове тролеи.
Няма и нормална система за таксуване и събиране на глобите. Глобяват избирателно и дори е съмнително доколко като си платя глобата тя отива в СКГТ или в джоба на някой...Искат да внедрят някаква измислена система за таксуване, която ще ограбва пътниците в задръстванията. Няма 1 основателна причина да качват цените. Първо да осъдят онзи убавец, от Трамкар, дето източвал парите на Електротранспорта, а после да качват цените! Да си намерят кой им краде парите, а не да доят от мен още и още!
Нито е чисто е в тоя транспорт, нито е редовен, нито е нормално пълен, нито е подновен.
Нещо субективно ли виждаш тук?! Или понеже шофьорите си издействаха по 900лв. заплата, сега някой трябва да се бръкне да им я плати...

Offline Repcho

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
С изключение на Трамкар, където наистина трябва да има наказани, всичко, което си написал не отговаря 100% на реалността.

Offline bikerider_

• Запален по ГТ
    • View Profile
Кажи кое не е вярно бре, човек, аз говоря с факти, ти насреща ми подхвърляш някакви летящи фрази, изпразнени от смисъл и без никаква обосновка! Кажи кое е вярното, като не си съгласен! Не типично по български - бе аз критикаря чуждото предложение, понеже друго не мога, ама по добро предложение не давам...
Дай да пускаме анкети за всяко 1 от нещата, които съм написал, да видиш, че ще изляза прав!

Offline Repcho

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Quote from: bikerider_
Кажи кое не е вярно бре, човек, аз говоря с факти, ти насреща ми подхвърляш някакви летящи фрази, изпразнени от смисъл и без никаква обосновка! Кажи кое е вярното, като не си съгласен! Не типично по български - бе аз критикаря чуждото предложение, понеже друго не мога, ама по добро предложение не давам...
Дай да пускаме анкети за всяко 1 от нещата, които съм написал, да видиш, че ще изляза прав!
Ами значи-само СКГТ ще вкарат 44 нови автобуса. Отделно от тях КаратС общо сигурно ще вкарат и те толкова, МТК също ще движат с нови. Ивкони засега не се знае, но и те без нови автобуси няма да минат. Отделно от това нови трамваи ще има-дали ще са 14, 18 или нз колко, ще ги има. Това са само сигурните доставки, отделно до края на следващата година трябва цялата станция Гео Милев, Дървеница, Хладилника може би да са минали към частник, който също ще трябва да вкара нови автобуси. Техните нови автобуси не падат от небето, за тях общината плаща по близо 3 лева на км.пробег, тия пари идват от гражданите на София, като теб  Отделно за всички е видна инфлацията, която за миналата година мина 10%, в това число се включва и вдигането на заплати на персонала и вс.останало, нафтата мина 2 лева литъра. И все си мисля, че с тия фактори едно увеличение от 10 стотинки няма да е фатално, та това са 40 цента.

Offline maniak

• Нямам спирка
  • Оптимист
    • ICQ Messenger - 278834436
    • View Profile
    • http://www.flickr.com/photos/47270324@N08/
    • Email
А и да не забравяме как изглеждаше гт преди години - мръсни, смърдящи тролеи, без перспектива за оправяне и внасяне на нови, студ през зимата...
За първи път тази зима темата "студено ми е в гт" не е актуална, внесоха се "нови" тролеи, модернизираха се не малко; трамваите ги оправят, макар и не толкова видимо. За автобусите поне е видимо.
Новата система няма да ограбва толкова, колкото старата, ще има 100% по-добър контрол на пътниците, ще бъде по-гъвкава, в зависимост от промяна на маршрути, пък дори и на отчитане. Настоящата система след 1-2 години ще е в миналото.

Offline Ivo

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Освен това, за закъсненията и задръстванията СКГТ няма никаква вина, тай че това, което зависи от тях те го правят, доколкото могат. Само кажете коя от вътрешноградските линии може да е навреме в делничен ден заради задръстванията-всъщност сещам се за ТМ 5 и А65. СКГТ нямат вина за това.
Не ни трябват хора с "дипломи" а работещи и можещи да мислят, влагайки логика и разум в това което правят.

Фен на автобусите ЧАВДАР

Offline ozzy

• Нямам спирка
    • View Profile
Quote from: Ivo
Освен това, за закъсненията и задръстванията СКГТ няма никаква вина, тай че това, което зависи от тях те го правят, доколкото могат. Само кажете коя от вътрешноградските линии може да е навреме в делничен ден заради задръстванията-всъщност сещам се за ТМ 5 и А65. СКГТ нямат вина за това.
Вината на СКГТ може би е, че трябва да регулира по-добре движението на колите, защото вечерно време напр. по 76 и 204 се събират по 5-6 коли една след друга, и, естествено, последните 2 не возят нищо.

Offline maniak

• Нямам спирка
  • Оптимист
    • View Profile
    • Email
Quote from: ozzy
Вината на СКГТ може би е, че трябва да регулира по-добре движението на колите, защото вечерно време напр. по 76 и 204 се събират по 5-6 коли една след друга, и, естествено, последните 2 не возят нищо.
грешиш, аз винаги обичам да се возя на големи таксита

Offline ozzy

• Нямам спирка
    • View Profile
Quote from: maniak
грешиш, аз винаги обичам да се возя на големи таксита
Проблемът е, че невинаги отварят вратите.

Offline etnies

• Нямам спирка
  • Нощен Експрес
    • View Profile
    • Email
Quote from: ozzy
Проблемът е, че невинаги отварят вратите.

такситата отварят врати само ако им махнеш
« Last Edit: 11.02.2008, 17:41:43 by etnies »

Offline bikerider_

• Запален по ГТ
    • View Profile
Repcho, като ги внесат, тогава да вдигат цената, моето момче! В момента по адски много линии се движат 25 годишни икаруси, ти ми разправяш за има-няма 40 нови автобуса...Линии като 102, 204, 88, 120 и кой знае още колко се обслужват с икаруси. Трамваите 1/2 за нищо не стават! 1/4 от тях са читави, а останалата 1/4 да кажем че са зле, но могат да изкарат още малко. Тези 14, които в началото бяха 18 мотриси ще дочакаме ли да ги видим в следващите 50г. на живо? Аз съм скептик по този въпрос! Татра отдавна щяха да са ги направили, ако някои умен човек в общината им бе дал поръчката...
maniak - ти в трамваите возиш ли се? И нима в българските бангии ти е топло?!Щото на мен не ми е!Има някакви мижави реотани под седлаките, които ако работят, харчат повече ток, отколкото топлят! И с осветлението е същото! 100 крушки по 40 вата в 1 бангия, които всичките да работят, пак нищо не светят, вместо 20 пури Х20 вата! Или в икарусите ти е топло може би?! Нима 8 използвани тролея Ман са голямото обновление на Електротранспорт?Къде покриха поръчката за нови?...или чакат руснаците и дупенцата да сглобят някакви шумни електро лами и да ги пробутат тук?!
И нима е по-чисто?! Онзи ден се возих в 0305, номер 327, после и в 321 - мръсни бяха, днес 327 пак беше кочина!Не се чисти! И всичките са така! Подът е с дебел слой прах, седалките или са прашни, или кирливи, или мазни и издраскани. Вътре вони! На изгоряла нафта и прах!
Това ли ви е трансрортът, който заслужава цена на билета 80ст?! Аз мисля, че не! Ако живеех в Лозенец и пътувах само с Татри, или пък в Надежда и само с Конекто Г, или пък в Гоце Делчев, да се возя на Ман, сигурно цената нямаше да ми изглежда висока. Аз обаче пътувам с над 20 годишен 0305 или пък с Икарус, с бангия марка не знам коя, може би България 1300 и повишението на цената ми струва някак...абе стандъртът на СКГТ е двойнствен! За някои квартали винаги отиват най-новите превозни средства под какъв ли не предтекст. То не бяха катастрофи на Хемус, излизане от релси в горички...кой знае дали не нарочно, за да се сдобие 1 небеизвестен доста презастроен вече квартал само с най-новите трамваи...А такива като Княжево, Илиянци, Орландовци кучета ги яли - за тях може и каруци! Що все уж внасят, внасят и по някои линии все отива най-новото, а за други - каквито боклуци останат...И това ако не е двойнствен стандарт! Само че и лозенци и орландовци 80ст. ще плащат. Едните за читав и топъл трамвай, а другите за тъмна, студена и стара КАРУЦА!

Offline Repcho

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Линии като 102, 204, 88, 120 и кой знае още колко се обслужват с икаруси
Само това изречение стига, дори не си струва да чета поста ти моето момче
А това за нарочните катастрофи с трамваи по Черни връх и в гората направо ме разсмя  
« Last Edit: 11.02.2008, 21:34:57 by Repcho »

Offline bikerider_

• Запален по ГТ
    • View Profile
Ти май не се возиш на тези линии? В 2 поредни дни на 204 все на Икарус се качвам! Днес 2 един след друг! Тъпкани, тъмни, студени и вонящи на дизел! По 102 пускат такива барутници понякога, че се чудя от колко далбок резерв ги вадят?! С ВЪНШНО окабеляване на лампите по тавана, върху таванните плоскости...
И естествено, че нищо не можеш да ми кажеш и че не ти се чете постът ми. Така е по-лесно все пак. Да неглижираш фактите и да кажеш, че са глупости. Понеже няма какво да кажеш, което да звучи малко по-оптимистично от моите факти и да същевременно с това да е истина...За катострофите може и да преувеличавам, но за другото едва ли...

Offline maniak

• Нямам спирка
  • Оптимист
    • View Profile
    • Email
@bikerider_: Щом не си съгласен със съществуващото ГТ и близкото му бъдеще предложи как го виждаш ти - цена, интервал, всичко. Ама не само за линиите около твоя район, ами всички
« Last Edit: 11.02.2008, 22:31:49 by maniak »

Offline ozzy

• Нямам спирка
    • View Profile
Да, това с нарочните катастрофи е адски тъпо   А и мисля, че СКГТ наистина полагат усилия да подобрят нещата като цяло. Истината е, че за цялостното обновяване на трамваи, тролеи и рейсове трябват милиони евро. Това е положението. А в момента се инвестира най-вече в метрото - то е основен приоритет.

Offline difian

• Moderator
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Любителска страница на Софийското метро във Facebook!
    • Email
И добре- щом не ти харесва и не си удовлетворен от предлаганата услуга и съотношението на цената й и предлаганото качество- не се вози.Да беше СКГТ моноплист, насила да те караха да се возиш и да дупчиш билети.Виж- има маршрутни таксита, обикновенни таксита.Е. там качеството и услугата я оценяват на 1.5лв. по целия маршрут/~0.55лв./км.+първоначална такса+престой по светофари и задръствания.Да видим колко ще е минутатат престой при новата система, срещу която протестираш.На шофьора на таксито какво му казваш като бичи по 0.20 лв. докато чакате