Author Topic: Карти и билети за пътуване в ГТ / Таксуване  (Read 484778 times)

Offline V.Peichev

• Нямам спирка
    • View Profile
Най-кръвожадните и свирепи хищници в Чехия са по-жестоки от българските си събратя - взаймодействат си с полицията и могат да задържат жертвите със сила. Понякога дори налитат на бой. Преди години бях на екскурзия и в метрото в Прага ме нападна цяла глутница кръвожадни зверове, но имах редовна карта за 24 часа и се отдръпнаха.  :) Иначе надценката в Прага не е чак толкова малка - 40 крони от водача за билет 90 минути срещу 32 при предварително закупуване. Също човек рискува да бъде нападнат от кръвожаден звяр преди да е успял да валидира билета. :rolleyes:

Offline hitar_potter

• Защо пиша толкова много?
    • View Profile
Спокойно, вече ще се налага поне по 3 монети да се дават за картата. И понеже мярката беше с цел да се увеличи процентът на пътници, които ползват абонаментни карти, все още ще е невъзможно да си купиш еднодневна карта от водача или от автомата...
... се пишат и абсолютни дреболии кой минал на червено, кой какво си е говорил по телефона и тем подобни.

Offline Ivo

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Добре де, толкова ли не може този билет да важи и с прекачване до 60 или 90 мин. Спомням си навремето, може би средата на 90-те имаше такива билети. Като го продупчиш си откъсваш часа и минутите, беше удобно и много хора ги ползваха, а в слудващото превозно средство се дупчеше от другата страна. Аналогично имаше и да прекачване на метрото. Няма ли начин да се направи пак така, то иначе ако за късо растояние с прекачване ще е супер неизгодно да се дупчат по 2 билета за по 2-3 спирки.
Не ни трябват хора с "дипломи" а работещи и можещи да мислят, влагайки логика и разум в това което правят.

Фен на автобусите ЧАВДАР

Offline vesko76

• Нямам спирка
  • Van Hool & Citaro G - fan
    • View Profile
Което просто никой няма и да прави.

Offline Kaiser Kar

• Нямам спирка
  • НЕ! на мърльовците
    • View Profile
Добре, да направим проста сметка: за да отидем аз и приятелката ми на вилата (Пасарел), се качваме на метро/автобуси и после на А3. И после обратно, т.е.: 4х1.60лв.+4х1.60лв.=12.80лв. (6.40лв. на човек) Обикновено седим по два дни, така че дневни карти не ни устройват. Е какво излиза? С колата за 7лв. (не на човек. ОБЩО!) отиваме и се връщаме. Е ние да не сме будали случайно, та да плащаме двойно, за да се возим в претъпкан автобус с двойно по-голямо времепътуване и интервали на движение, близки до тези на влаковете за околните градове.
Висенето по кабините вреди сериозно на Вас и на другите около Вас.

Offline Ivo

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
А какво ще кажеш примерно ако 4 членно семейство реши да отиде на Витоша само с по 2 автобуса отиване и връщане. Примерно със 88+66, или 111+63. Ще трябва да дадат по 25.60 лева отиване и връщане общо. Дневна карта уиикенда трудно ще си намериш, трябва да ходиш до някое бюро :D

И като сложиш и нещо за хапване горе, едно семейно качване на Витоша вече ще излиза над 50 лева :D
Не ни трябват хора с "дипломи" а работещи и можещи да мислят, влагайки логика и разум в това което правят.

Фен на автобусите ЧАВДАР

Offline Petko21

• Нямам спирка
  • Техника
    • Skype Me™!
    • ICQ Messenger - 646173605
    • View Profile
    • Моите снимки
Общо взето ще направят така, че и тези които пътуваха и бяха редовни ще се откажат или ще станат нередовни.

И понеже аз от доста време не ползвам билети. Ще ме светнете ли, ако имам ел. карта със заредени например 5 пътувания. Сега ще трябва ли да доплащам нещо за тях? Или ще си ги изпукам и след това при следващото зареждане вече ще си плащам зареждането по новата цена?

Offline dan

• Наистина съм луд
    • View Profile
Общо взето ще направят така, че и тези които пътуваха и бяха редовни ще се откажат или ще станат нередовни.

И понеже аз от доста време не ползвам билети. Ще ме светнете ли, ако имам ел. карта със заредени например 5 пътувания. Сега ще трябва ли да доплащам нещо за тях? Или ще си ги изпукам и след това при следващото зареждане вече ще си плащам зареждането по новата цена?
Трябва да доплатиш. Валидаторите няма да приемат карти, заредени с пътувания на старата цена.

Sent from mTalk for Windows 10

Offline blagun

• Модератор
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
все още ще е невъзможно да си купиш еднодневна карта от водача или от автомата...
Ами в шумотевицата по сакралната цена 1.60 се забрави предложението дневните карти да се продават навсякъде, вкл. от водачите. :(

Offline blagun

• Модератор
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
А какво ще кажеш примерно ако 4 членно семейство реши да отиде на Витоша само с по 2 автобуса отиване и връщане
Иво, човече, изтупай нафталина най-сетне! 4-членно семейство без кола просто няма.
Благодарение на далновидната политика на СО отпадна и придвижването с лифт, така че ще си бръмчат коли на Алеко и Златните и това е.

Offline hitar_potter

• View Profile
Добра вест! На електронните табла в Младост пише "годишна карта за 365 лв в пунктовете на ЦГМ".

Ето и една ужасна снимка:
[***не се отваря снимката*** img width=800 height=600]https://lh3.googleusercontent.com/7gdWCRcHnI22AMeFHKiS2x4OFhwTqbbpHoJIi47i1aIThb6rzEf7e4epYum-BuDXgRizEiMFEf_pnJ5ApfRejdPtZOVFgUkUIxmcehTqiS1z78vXXkjVBa_i1JBcG7DppdmcZXyPwSxwYCWVSRUsgL28TyZ_xvMRGXKdti8R1MZtHphbOiG8k1CGhjwL4PfDiM6XPJTISgBvqL0JkHE9YZ-5rqv3fZhEVB5VnUTssGvfQwfb4WjMLiX1zaBxG41tqDXFz2Jy9uejzhTjSZvEmfs3NO2f4j4wg2_XRMO6Qvs_jqt-ojmI-emLSfb7ttX1rRGcmRulzQzxhdlR4vrLSu0Z3pbYu8MFLOcTRNruiwGFNL4K_aEQIu9cCmbzZryx5fXGforLojmnoybEozrPZ1uTThqXh9HfPlFQIVwSUlSbZcFG45ADaWDv0L7snpqmojUkOvdRiu19ZJyDFSsbF4L_mwAXN68FvaltC4CRm12nGOP_JWyjktPYI-f7RQuU56Ent1XKKkx_CCqBMmcerX9O5WGyhhwtJv-PlW7Cqf-3YQSxi3jNs5i9rl5iRYTaOv1weaV8X0l-MK1zeva0hWsCzB7MC4EE=s1024-no[/img]

А иначе...
Ами в шумотевицата по сакралната цена 1.60 се забрави предложението дневните карти да се продават навсякъде, вкл. от водачите. :(
Това само може да ни покаже колко самоцелно беше увеличаването на цената на еднократната карта...
« Last Edit: 28.05.2016, 20:23:22 by blagun »
... се пишат и абсолютни дреболии кой минал на червено, кой какво си е говорил по телефона и тем подобни.

Offline hitar_potter

• View Profile
https://drive.google.com/open?id=1KOHFe4hG7hZ5TdXDae_O4LWBDaE&usp=sharing тия бюра обслужват единствено хората, живеещи в центъра. Ако някой от Младост, Люлин, Надежда поиска да си подмени билетите, не стига, че ще си загуби времето, ами и ще похарчи поне 3.20 за удоволствието  :crazy:

Offline blagun

• Модератор
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
https://drive.google.com/open?id=1KOHFe4hG7hZ5TdXDae_O4LWBDaE&usp=sharing тия бюра обслужват единствено хората, живеещи в центъра. Ако някой от Младост, Люлин, Надежда поиска да си подмени билетите, не стига, че ще си загуби времето, ами и ще похарчи поне 3.20 за удоволствието  :crazy:
От предното увеличение мина доста време. Но въпреки това и тогава ЦГМ направи всичко възможно да създаде трудности на клиентите си.

Offline wolf_rusi

• Наистина съм луд
    • View Profile
Добра вест! На електронните табла в Младост пише "годишна карта за 365 лв в пунктовете на ЦГМ".
Откровенна лъжа или по-точно подвеждаща неточна информация. Защото примерно аз ако искам да си купя неперсонализирана трябва да се изръся не 365 а 600 лева!!! Значителна разлика а?

Offline bdz43r

• Нямам спирка
    • View Profile
    • http://bgrail.info/photos.php
    • Email
600 лв е сега при 500 за персонализираната.
Има ли някъде новите цени на всички карти и билети?

Offline wolf_rusi

• Наистина съм луд
    • View Profile
Няма! А от ЦГМ получих официален отговор че си остава 600лв въпросната карта :( :crazy:

Offline София 70

• Ограничени права
  • Нямам спирка
    • View Profile
все още ще е невъзможно да си купиш еднодневна карта от водача или от автомата...
Ще влача по два кочана с билети и една торба със стотинки.От 1-ви масово водачи ще продават , ако има желаещи - само при спряло превозно средство и при ТОЧНО приготвена сума . Аз няма да продавам - поне до 15 Юли.

Offline UMSofia

• Наистина съм луд
    • View Profile
Иво, човече, изтупай нафталина най-сетне! 4-членно семейство без кола просто няма.
Благодарение на далновидната политика на СО отпадна и придвижването с лифт, така че ще си бръмчат коли на Алеко и Златните и това е.
Иво ще изтупа нафталина, но сегашната политика на общината не води към нищо добро. Днес гледах София от билото на Стара планина и над целия град, та даже и над околните села се стелеше смог. Ще си платим удобството всеки да си вози сам задните части в личен автомобил, със здравето си. Не си мислете, че в тая среда човек може да е здрав. Знам, не звучи добре, но е истина.

Offline Ivo

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Абсолютно. Благун, вярно е това че така ще стане, но това ли е начина и много ли е хубаво това? В природен парк, резерват, защитена зона всеки с кола? Точно на такива места движението на автомобили трябва да е силно ограничено, и до горе хората да се качват само с лифт, автобус или пеш. Иза децата на тези семейства ще е много по-здравословно и възпитателно.

Фен на автобусите ЧАВДАР

Offline hitar_potter

• View Profile
Ще влача по два кочана с билети и една торба със стотинки.От 1-ви масово водачи ще продават , ако има желаещи - само при спряло превозно средство и при ТОЧНО приготвена сума . Аз няма да продавам - поне до 15 Юли.
От ЦГМ много сериозно си го вкараха (или по-скоро ви го вкараха с тая безумна цена. С тия лев и 60 ще ви направят живота черен – минимум по 3 монети на билет. А средно по колко – не ми се мисли. Жалко, че пътувам с карта все още, иначе с удоволствие бих тъпкал автоматите само и единствено с монети от най-ниската приемана стойност, пък да им се препълнят дано.  :crazy: