Васко ти верно си на щат в ЦГМ
Няма абсолютно никаква пречка! Никаква! Има пречка само в главите на някой в ЦГМ.
По едно трасе ли се движат? Да. Какъв е проблема? Аргумента, ама те са различни спирки издиша!
Да са различни трасетата ок, съгласен съм, но те не са.Километража е еднакъв, всичко им е еднакво, само спирките и то само за някои случай, не са.
Е, това ли е оправданието, спирките?
Аз нямам никакви проблеми, свързани с този казус. Просто отговорих на въпроса, зададен в темата.
Иначе съм чувал конкретно обяснение от служителка в бюро на ЦГМ. Според нея, няма значение, че две линии имат един и същи маршрут в даден участък и имат общи спирки в двата края на участъка. Ако не всички спирки по средата на този участък се припокриват, то не може да се ползва карта за едната линия за пътуване по другата. Причината била, че спирките не са общи във въпросния участък, а в наредбата било изрично записано "общи спирки".
Например, с карта за тролейбусна линия не може да се пътува между Орлов мост и Плиска с автобусна линия (с изключение на
А84) или обратното.
Също така, съм виждал контрольори, които се заяждат по този въпрос и глобяват пътници, но съм виждал и такива, които не го правят.
Най-малкото, което може да се каже със сигурност, е че въпросът е спорен.
Всъщност, въпросът към служителката в бюрото на ЦГМ беше зададен от човек, който е бил глобен за това, че пътува с
А604 между Плиска и Орлов мост с карта за
А76. И тя каза, че глобата е резонна.