Днес на „Сердика“ баща ми е бил изненадан от зеления билет. Не го е очаквал, видял, че е зелен, но той въобще не е бил чувал за зеления билет, попитал е касиерката, на която е платил два лева и ме у върнала 40 стотинки, това нов дизайн ли е, не си спомня какво му е отговорила, най-вероятно не му е и след това се е усетил, че са му върнали не лев, а само 40 стотинки. Не бих искал да я обвинявам, защото според мен тази грешка е по-скоро причинена от механично запаметени действия, но пък от своя страна тя може да бъде доказателство, че има не малко проблеми със зелените билети.
Би следвало билетите да са готови в определено задоволително количество още през ноември и всички пунктове на ЦГМ, каси на метрото и диспечерски пунктове да ги имат и само да се чака заповед от СО, за да влязат в употреба, но има определени проблеми. Да се снабдят касите на метрото, обектите на ЦГМ и диспечерските бюра е едно, но снабдяването на возилата от наземния транспорт е съвсем друго. Не всяка линия има диспечерски бюра по маршрута си. От ноември във возилата да се оставят зелени билети, но това ще обременява допълнително водачите, което би следвало да се избегне, а от друга страна как точно биха се избегнали неволните грешки на касиери и водачи, които по навик си таксуват 1.60.