Author Topic: Карти и билети за пътуване в ГТ / Таксуване  (Read 484837 times)

Offline fafan

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Не е фатално отпадането на картите за една линия. Никъде другаде, освен в България, няма такива.
Малко на изуст си говориш.Разбира се че има карти за една линия!

Като гледам важат за много малко места:

https://www.arrivabus.co.uk/ticket-info/routesaver-tickets

Това не са ли предимно междуградски линии?

Offline Stoi4o

• Маниак
    • View Profile
    • Email
Не е фатално отпадането на картите за една линия. Никъде другаде, освен в България, няма такива.
Малко на изуст си говориш.Разбира се че има карти за една линия!

Като гледам важат за много малко места:

https://www.arrivabus.co.uk/ticket-info/routesaver-tickets

Това не са ли предимно междуградски линии?
Не са само междуградски,аз пътувам с единия в Манчестър.Баш си е градска линия! :)

Offline fafan

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Въвеждат новите билети за градския транспорт в София

От 1 септември влизат в сила новите превозни документи за пътуване с градския транспорт в София.

Те дават повече възможности за свободно и икономично придвижване с обществения транспорт на младежи, ученици, студенти и родители, съобщи Bulgaria ON AIR.
За първи път се въвежда и годишна карта за ученици и студенти. Тя е с цена от 200 лева и важи за целия обществен транспорт. С нея дневното неограничено придвижване излиза 0,54 лв. Зареждането е еднократно срещу документ от училище или университет в София, ако ученикът или студентът за първи път влизат в съответното учебно заведение. Ако и до момента е имал карта, не е необходимо да представя уверение. Запазва се и сегашната месечна карта от 20 лева.

Младежите до 26 години, независимо дали учат или работят, могат да се възползват от предимствата на годишната младежка карта. Тя е на цена от 250 лева и е за цялата мрежа, включително и метрото. С нея пътуването излиза по 0,68 лв. на ден.

Специална подкрепа има и за младите родители на деца до 2 години. Родителят, който е в отпуск за отглеждане на дете, вече ще може да ползва месечна карта на стойност 10 лева за цялата мрежа на градския транспорт. Необходимо е само да представи уверение за своя статут в пункт на ЦГМ.

Най-търсеният и продаван продукт за обществения транспорт – годишната абонаментна карта ще може да се плаща на 3 вноски, а не както до момента само на две. Първата вноска е  първоначална с валидност до 3 месеца  и е на стойност 150 лв.; втората вноска е за 3 месеца и е на цена от 120 лева, а третата е до 6 месеца и е 100 лева.

Прочети още на: https://www.dnes.bg/sofia/2022/08/31/vyvejdat-novite-bileti-za-gradskiia-transport-v-sofiia.542096

Offline fafan

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Качени са и на сайта на ЦГМ:

Offline Pesho1991

• Наистина съм луд
    • View Profile
София сити кард е тази зелената, която заменяха без пари миналата година? Надявам се да не трябва да си вадя нова пластика за 3 лева.

Offline fafan

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Надявам се да не трябва да си вадя нова пластика за 3 лева.

Преиздаването е безплатно.

Offline Ivo

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Нали щеше да има билети за 30 и 60 минути? Днес още не са налични и ги няма в тарифата. Годишните карти с пластика от преди 2 години трябва ли да се сменят с нови?
Не ни трябват хора с "дипломи" а работещи и можещи да мислят, влагайки логика и разум в това което правят.

Фен на автобусите ЧАВДАР

Offline Dimitar155

• Маниак
    • View Profile
    • Email
Билетите за 30 и 60 минути ще са от догодина. Зелените пластики остават, но ако е синя или жълта трябва да се смени.

Offline fafan

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Старите обаче май не могат да се зареждат онлайн... Във всеки случай голям недостатък е че май и неперсонализирани карти няма да могат да се зареждат онлайн.

Offline wiNt

• Наистина съм луд
  • 9060
    • View Profile
Напротив, в сайта има опция в която избираш измежду персонализирана или не. Би трябвало да може. Старите жълто-оранжево-сини (или каквито щете) карти трябва да се сменят, поне така ми казаха преди година като си сменях моята. Безплатно е, демек като идете следващия път да ги зареждате, би трябвало просто да ви я сменят.

Offline fafan

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Напротив, в сайта има опция в която избираш измежду персонализирана или не. Би трябвало да може. Старите жълто-оранжево-сини (или каквито щете) карти трябва да се сменят, поне така ми казаха преди година като си сменях моята. Безплатно е, демек като идете следващия път да ги зареждате, би трябвало просто да ви я сменят.

На портала за зареждане webportal.sofiatraffic.bg с дебели букви пише:

"Уеб порталът работи с регистрирани, персонализирани и преферeнциални карти (Sofia City Card). Уеб порталът не обработва досегашните сини смарт карти."

Аз това го разбирам така, че неперсонализирани карти няма как да се добавят за онлайн зареждане.  :neznam:

Offline wiNt

• Наистина съм луд
  • 9060
    • View Profile
Аз съдя по това, че има опция да заредиш неперсонализиран документ на картата. Вероятно е подобно на преди - взимаш си неперсонализирана пластика и си действаш.

Offline fafan

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Аз съдя по това, че има опция да заредиш неперсонализиран документ на картата. Вероятно е подобно на преди - взимаш си неперсонализирана пластика и си действаш.

Аз имам добавена една карта в профила и тя е персонализирана. Порталът ми предлага да заредя на нея както персонализирани, така и неперсонализирани документи, което е явна глупост - ясно че на персонализирана карта да се зареди месечна карта за 70 лева вместо за 50 е безсмислено. Въпросът е мога ли да добавя сега към профила още една пластика, която да не е персонализирана? И мога ли да отворя нов профил и в него да кача само една неперсонализирана карта? Предполагам ако може пак ще се виждат и там всички документи - както персонализирани, така и неперсонализирани? Какво ще се случи ако се опитам да заредя на неперсонализираната карта месечна карта за 50 лева - ще даде грешка или ще мине?

Online pavel75

• Запален по ГТ
    • View Profile

Аз имам добавена една карта в профила и тя е персонализирана. Порталът ми предлага да заредя на нея както персонализирани, така и неперсонализирани документи, което е явна глупост - ясно че на персонализирана карта да се зареди месечна карта за 70 лева вместо за 50 е безсмислено. Въпросът е мога ли да добавя сега към профила още една пластика, която да не е персонализирана? И мога ли да отворя нов профил и в него да кача само една неперсонализирана карта? Предполагам ако може пак ще се виждат и там всички документи - както персонализирани, така и неперсонализирани? Какво ще се случи ако се опитам да заредя на неперсонализираната карта месечна карта за 50 лева - ще даде грешка или ще мине?

Можеш. Аз така съм направил. Имам в профила персонализирана и неперсонализирана. Детето учи в квартала и не ползва транспорт за това няма карта, но ако се наложи уикенда да ползваме транспорт зареждам за мен и него дневни карти. Когато имам гости от чужбина също ползвам неперсонализираната за тях.

Offline fafan

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Ясно. Все пак най-добре щеше да бъде ако порталът деактивираше възможността да избереш неперсонализирани документи като маркираш персонализирана карта и обратното.

Offline bdz43r

• Нямам спирка
    • View Profile
    • http://bgrail.info/photos.php
    • Email
Някой има ли проблеми с дебитна карта в метрото?
Последните три пъти изобщо не я отчитат терминалите, все едно я няма, а като пазарувам безконтактно си работи нормално.

Offline viktorlc

• Нямам спирка
  • www.bgtransport.org
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Сдружение "Градски транспорт и инфраструктура"
    • Email
С Виза нямам проблеми. Понякога с Мастъркард се появяват, като обикновено се оправят след няколко дни.
За съжаление, заради ограничен достъп от страна на Метрополитен, сините кутийки на турникетите не изпращат обратна връзка към тикет системата на ЦГМ (ЕСЕТ) за отказ/дефект и често на тях се изписва "терминалът не обработва банкови карти". Тогава просто трябва да се пробва съседния.
храна за мозък - http://www.banitza.net/

Offline bagercho

• Нямам спирка
    • View Profile
Направило ми е впечатление, че валидаторите в наземния транспорт преди отчитаха безпроблемно телефона ми, но от известно време не успявам да се таксувам с него. В метрото пък се получава засечка понякога.

Offline New_Passenger

• Защо пиша толкова много?
  • Lyulin 4ever
    • View Profile
Някой плаща ли с кредитка? Обещават кешбек :D
Софийско метро, колекция карти - https://drive.google.com/drive/folders/1v90JEwozXaRGVBWcwSNO0GnU_3pTYZbQ?usp=sharing

Offline viktorlc

• Нямам спирка
  • www.bgtransport.org
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Сдружение "Градски транспорт и инфраструктура"
    • Email
На мен Мастъркард ми върнаха  1 лев кешбек. В момента обаче плащам с Револют-Виза, защото безконтактното плащане на Мастъркарда не ми работи (пластиката е много кекава и се повреди на втория месец), а приложението на Райфайзенбанк за плащане е потресаващо бъгаво и няма да си го инсталирам никога повече на телефона.
храна за мозък - http://www.banitza.net/