Има един проблем с модерните входни устройства, които сложиха на някои от новите метростанции - тези, които са с летящи стъклени вратички.
Ако влезеш малко по-навътре, преди да си успял да си маркираш картата, започва да пищи и те кара да се отдръпнеш. В повечето случаи става следното - трябва да се отдръпнеш; след това се маркираш внимателно, внимавайки да не го раздразниш пак; и после влизаш.
Обаче понякога се случва следното - успял си да си маркираш картата точно в същата милисекунда, в която си задействал и защитата за доближаване на стъклата. Обаче вместо да те пусне, те кара да се отдръпнеш. Отдръпваш се. пробваш пак да маркираш картата, но вече ти казва, че правиш опит за повторно маркиране на една и съща карта. И няма как да влезеш. ако има касиерка, тя ще те пусне. ама ако няма... вече все повече орязват работата на касиерките.
Това го бях чувал от мои познати, че им се е случвало. изминалата вечер ми се случи и на мен. Не ме пусна. Нямаше касиерка. не мога да се занимавам с гимнастически упражнения да прескачам или да се провирам. Излязох от метростанцията, поразходих се 20-тина минути. Върнах се и ме пусна.
Имайте го предвид.