Author Topic: Маршрутни промени  (Read 507576 times)

Offline Ivo

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Re: Маршрутни промени
« Reply #560 on: 31.05.2019, 23:20:16 »
Само че сега автобусите са Евро 6, така че отпада аргумента за замърсяването от едно време. И ако едно време масово транспорта беше през няколко минути и на цена от 6 стотинки прекачванията не бяха проблем, сега при липса на персонал и интервали от по 20 мин. като се прекачваш 2-3 пъти вече е проблем.

И проблема никога не е бил че един автобус който вози 100 човека ще замърси, винаги проблема е бил 100 коли които возят по 1 човек, отоплението на твърдо гориво и наслоените прашоляци по улиците които се разнасят постоянно и всичко става прашно и мръсно.
Не ни трябват хора с "дипломи" а работещи и можещи да мислят, влагайки логика и разум в това което правят.

Фен на автобусите ЧАВДАР

Offline Марин Петров

• Маниак
    • View Profile
« Reply #561 on: 01.06.2019, 23:15:39 »
Само че сега автобусите са Евро 6,
Дали?

Като гледам китайските рейсове какви пушеци пускат и направо им давам евро 10!!!

А сещаш ли се за лъжата на Фоксфаген за това колко са екологични колите им. Колко ли други капиталисти-производители на МПС правят подобни неща, за да си продават стоката???

Аз имам внучка на една годинка. болна е от астма. и има някакви други проблеми с белите дробове. Докторите казват, че причината е въздуха в София. Ако беше на мое място - какво щеше да кажеш?

Offline vladomladost

• Приятел на ГТ
    • View Profile
« Reply #562 on: 02.06.2019, 14:14:23 »
Това че селските линии са удължени до метрото СПЕСТЯВА ВРЕМЕ НА ХОРАТА ОТ ПРЕКАЧВАНИЯ. Това е важно особено в делничните, когато хората бързат за работа. Това е едно от малкото свестни решения на столичен градски транспорт. Вземете за пример 27. Би било добре и 18 да се удължи до метрото

Offline V.Peichev

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #563 on: 02.06.2019, 21:11:11 »
Колата от 18 e по-смислено да подсили 20 за да се избегне огромен дублаж. :rolleyes:

Offline Ivo

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #564 on: 02.06.2019, 21:50:51 »
Само че сега автобусите са Евро 6,
Дали?

Като гледам китайските рейсове какви пушеци пускат и направо им давам евро 10!!!

А сещаш ли се за лъжата на Фоксфаген за това колко са екологични колите им. Колко ли други капиталисти-производители на МПС правят подобни неща, за да си продават стоката???

Аз имам внучка на една годинка. болна е от астма. и има някакви други проблеми с белите дробове. Докторите казват, че причината е въздуха в София. Ако беше на мое място - какво щеше да кажеш?

Последната причина за замърсяването са градските автобуси, които спестяват хиляди коли на ден в трафика на града. Много по-голям проблем са многото лични автомобили, прахта по пътищата която се разнася навсякъде, твърдото гориво за отопление, прахта от строителството ако щеш...
Не ни трябват хора с "дипломи" а работещи и можещи да мислят, влагайки логика и разум в това което правят.

Фен на автобусите ЧАВДАР

Offline vladomladost

• Приятел на ГТ
    • View Profile
« Reply #565 on: 03.06.2019, 00:51:33 »
Така ще е докато бай Ганьо използва колата си за да отиде от вкъщи до бакалията.

Offline niki88z

• Наистина съм луд
  • Извън релси!
    • Skype Me™!
    • ICQ Messenger - 387296800
    • View Profile
    • Email
« Reply #566 on: 10.06.2019, 16:04:47 »
Считано от 11.06.2019 г. тролейбусната спирка с код 1139 “Национален дворец на културата” за линии № 1, 2, 5, 8 и 9 се измества от централното в локалното (закритото трамвайно трасе) пътно платно на бул. “Ген. М. Д. Скобелев” в транспортен подлез НДК.

* * *

От 12:00 часа на 06.06.2019 год. за постоянно се измества автобусна спирка с код №1918 „Метростанция Академик А. Балан“, находяща се на ул. „Д-р А. Москов“ и обслужваща автобусни линии № 4, 305, 413 и N1, с 6 (шест) метра назад към бул. „Александър Малинов“.

Offline georgi64

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #567 on: 10.06.2019, 22:12:52 »
E и за какво са тези стрелки горе следе сп. Прага и долу в подлеза събирателната за връщане към старото трасе да ги бяха махнали и 2те  :neznam: :(
Нещо малоумно ми се вижда още когато ги слагаха :neznam: :(
Е та толкоз да са тъпи шефовете не ми се вярва да не би да има някакъв замисъл ,макар че не се сещам освен там да седи на старата спирка в подлеза резервата  :eek: :D
Или в началото докато се свикне за всеки случай ако се объркаш да си излезеш  :D :D
« Last Edit: 10.06.2019, 22:19:12 by georgi64 »

Offline davidcho10

• Наистина съм луд
  • 2914 (1987-2021) ♥
    • View Profile
« Reply #568 on: 10.06.2019, 22:47:31 »
E и за какво са тези стрелки горе следе сп. Прага и долу в подлеза събирателната за връщане към старото трасе да ги бяха махнали и 2те  :neznam: :(
Е та толкоз да са тъпи шефовете не ми се вярва да не би да има някакъв замисъл ,макар че не се сещам освен там да седи на старата спирка в подлеза резервата  :eek: :D
Или в началото докато се свикне за всеки случай ако се объркаш да си излезеш  :D :D
Така като е изместено движението , може да се започне ремонтът на тунелът без да се спира изцяло движението, ама не вярвам да са толкова умни и да са го направили по тази причина.
Никога няма да се измисли по - добро превозно средство от Ikarus 280.92T Ganz. Място за спор няма!

Offline niki88z

• Наистина съм луд
  • Извън релси!
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
« Reply #569 on: 11.06.2019, 14:27:05 »
Quote from: ЦГМ
От 12:00 часа на 11.06.2019 г., поради авария, тролейбусите от линия № 9 двупосочно ще се движат по бул. „Васил Левски“ до нейното отстраняване.

Quote from: Fb Транспорт за София
От днес до 17:00 ч. на 14 юни т.г. се затваря движението по ул. "Г. С. Раковски" в отсечката от ул. "Московска" до ул. "Врабча". Причината е ВиК авария, вследствие на която има пропадане на пътното платно. Екипи на "Софийска вода" работят по отстраняване на аварията.
До възстановяване на движението по ул. "Г.С.Раковски", тролейбусите по линия №9 ще се движат по бул. "В. Левски".

Offline georgi64

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #570 on: 11.06.2019, 15:53:49 »
Така като е изместено движението , може да се започне ремонтът на тунелът без да се спира изцяло движението, ама не вярвам да са толкова умни и да са го направили по тази причина.

За ремонта да .,Но имам предвид че цялата "стара" мрежа можеше да се изолира или махне и да няма стрелки ., По точно да има само една за новото трасе и горе за завоя на раковска на 9ката А сега са 4 за триста метра и то без смисъл.  :neznam: :eek: :(

Offline niki88z

• Наистина съм луд
  • Извън релси!
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
« Reply #571 on: 14.06.2019, 15:20:54 »
Във връзка с осигуряване на нормален превоз на гражданите, за възпоменанието “Задушница” на 15.06.2019 г. (събота), ще бъдат разкрити временни автобусни линии, както следва:

- автобусна линия № 83-А с маршрут: от Зоопарка по маршрута на автобусна линия № 83 до бул. “Ломско шосе”, наляво по бул. “Ломско шосе”, наляво по ул. “Бели Дунав” и по ул. “Хан Кубрат” по маршрута двупосочно.
- автобусна линия № 108-А с маршрут: от ж.к. “Люлин – 5” по стария маршрут на автобусна линия № 108 (в посока ул. “Бели Дунав” – от бул. “Сливница” по ул. “Адам Мицкевич”) до ул. “Бели Дунав”, надясно по ул. „Хан Кубрат”, наляво по ул. „Христо Силянов”, наляво по бул. „Ломско шосе”, наляво по ул. „Бели Дунав” и по ул. „Хан Кубрат” по маршрута двупосочно.
- автобусна линия № 18-А с маршрут: автостанция “Орландовци” – гробищен парк “Малашевски гробища” по маршрута на автобусна линия №18.
- автобусна линия № 79-А (по променен маршрут във връзка с ремонта по ул. “Каменоделска”): надлез “Надежда”, ул. “История Славянобългарска”, двупосочно по ул. “Заводска” и ул.“Индустриална”, ул. “Константин Стоилов”, бул. “Ген. Данаил Николаев”, бул. “Владимир Вазов”, ул. “Тодорини кукли”, ул. “Река Велека” и по бул. “Владимир Вазов” по маршрута двупосочно.
- автобусна линия № 86-А с маршрут: АТ Малашевци, ул. “Резбарска”, пл. “Сточна гара”, бул. “Сливница”, обратен завой на ул. “Опълченска” и по маршрута двупосочно.
- автобусна линия № 90-А с маршрут: автостанция Изток, бул. “Ботевградско шосе”, ул. “Александър Екзарх”, ул. “Река Велека”, ул. “Васил Кънчев” до гробищен парк “Малашевски гробища”.

ПП: Нито едно трамвайче (4-ТМ) в повече, нито едно тролейче, нито повече автобуси по 63, 64 и 260.... а историята помни доста по-добра организация на транспорта за Задушница  :rev:

Offline ivaylostoenchev

• Защо пиша толкова много?
    • View Profile
« Reply #572 on: 14.06.2019, 15:41:58 »
Във връзка с осигуряване на нормален превоз на гражданите, за възпоменанието “Задушница” на 15.06.2019 г. (събота), ще бъдат разкрити временни автобусни линии, както следва:

- автобусна линия № 83-А с маршрут: от Зоопарка по маршрута на автобусна линия № 83 до бул. “Ломско шосе”, наляво по бул. “Ломско шосе”, наляво по ул. “Бели Дунав” и по ул. “Хан Кубрат” по маршрута двупосочно.
- автобусна линия № 108-А с маршрут: от ж.к. “Люлин – 5” по стария маршрут на автобусна линия № 108 (в посока ул. “Бели Дунав” – от бул. “Сливница” по ул. “Адам Мицкевич”) до ул. “Бели Дунав”, надясно по ул. „Хан Кубрат”, наляво по ул. „Христо Силянов”, наляво по бул. „Ломско шосе”, наляво по ул. „Бели Дунав” и по ул. „Хан Кубрат” по маршрута двупосочно.
- автобусна линия № 18-А с маршрут: автостанция “Орландовци” – гробищен парк “Малашевски гробища” по маршрута на автобусна линия №18.
- автобусна линия № 79-А (по променен маршрут във връзка с ремонта по ул. “Каменоделска”): надлез “Надежда”, ул. “История Славянобългарска”, двупосочно по ул. “Заводска” и ул.“Индустриална”, ул. “Константин Стоилов”, бул. “Ген. Данаил Николаев”, бул. “Владимир Вазов”, ул. “Тодорини кукли”, ул. “Река Велека” и по бул. “Владимир Вазов” по маршрута двупосочно.
- автобусна линия № 86-А с маршрут: АТ Малашевци, ул. “Резбарска”, пл. “Сточна гара”, бул. “Сливница”, обратен завой на ул. “Опълченска” и по маршрута двупосочно.
- автобусна линия № 90-А с маршрут: автостанция Изток, бул. “Ботевградско шосе”, ул. “Александър Екзарх”, ул. “Река Велека”, ул. “Васил Кънчев” до гробищен парк “Малашевски гробища”.

ПП: Нито едно трамвайче (4-ТМ) в повече, нито едно тролейче, нито повече автобуси по 63, 64 и 260.... а историята помни доста по-добра организация на транспорта за Задушница  :rev:
Спокойно де, 4-ТМ ще е с делнично разписание. 64 също е с повече коли...Тб9 също...
Това, че не са обявени, не означава, че няма да ги има.

Offline V.Peichev

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #573 on: 14.06.2019, 17:17:08 »
По разписание за 309 са предвидени 10 коли, дори повече от обичайните за делник, като 4 се прибират следобяд, за ТБ9 - 10 целодневни коли. За 4-ТМ няма посочени допълнителни коли въпреки, че задължително трябва да е на делнично разписание изцяло със съчленени автобуси за да компенсира трамваите. :rolleyes:
« Last Edit: 14.06.2019, 17:23:00 by V.Peichev »

Offline turboto96

• Запален по ГТ
    • View Profile
    • Email
« Reply #574 on: 14.06.2019, 20:18:42 »
Гости по бул.Ситняково, заедно с 72, 213 предполагам и други.  :jump:

Offline ivaylostoenchev

• Защо пиша толкова много?
    • View Profile
« Reply #575 on: 14.06.2019, 21:18:16 »
По разписание за 309 са предвидени 10 коли, дори повече от обичайните за делник, като 4 се прибират следобяд, за ТБ9 - 10 целодневни коли. За 4-ТМ няма посочени допълнителни коли въпреки, че задължително трябва да е на делнично разписание изцяло със съчленени автобуси за да компенсира трамваите. :rolleyes:
4-ТМ утре ще бъде на делнични разписания с 2 къси (едната до прибиране) и 4 съчленени автобуса

Offline niki88z

• Наистина съм луд
  • Извън релси!
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
« Reply #576 on: 17.06.2019, 14:51:04 »
От 04:30 на 18.06.2019 г. до 24:00 часа на 07.07.2019 г. частично се променя маршрутът на автобусна линия № 120, както следва (в посока ж.к. Левски Г): от Зоопарка по маршрута си до кръстовище ул. “Черковна” - бул. “Мадрид”, наляво по бул. “Мадрид”, надясно по ул. “Проф. Милко Бичев”, наляво по бул. “Ген. Данаил Николаев”, наляво по ул. “Злетово” и наляво през моста “Чавдар” и по бул. “Владимир Вазов” по маршрута си двупосочно.

В променения участък от маршрута автобусите ще спират на спирки:
- в посока ж.к. Левски Г:
с код 1725 “Театър София” на ул. “Проф. Милко Бичев” за автобусни линии № 11, 204 и 404;
с код 1102 “Моста Чавдар” за тролейбусни линии № 1, 2 и 4 и автобусни линии № 78, 79 и Н3
- в посока Зоопарка:
с код 1103 “Моста Чавдар” за тролейбусни линии № 1, 2 и 4 и автобусни линии № 78, 79 и Н3
с код 1728 “Театър София” на бул. “Мадрид” за автобусни линии № 11, 75 и 404.
По линията се закрива двупосочната спирка с кодове 2117 и 2118 “Ул. Подуенска” на ул. “Черковна”.

* * *

На 18.06.2019 г. на автостанция Орландовци, ще бъде монтиран нов спиркоуказател, който ще показва мястото на последната спирка на автобусни линии № 4-ТМ, 23 и 24. Организацията на движение на автостанцията се установява както следва:

- автобусите от линии № 4-ТМ, 23 и 24 спират на последна спирка при новия спиркоуказател
- начална спирка за трите линии става спирката с електронно-информационното табло (ЕИТ)

Offline V.Peichev

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #577 on: 17.06.2019, 15:34:49 »
Надлезът на Черковна беше ремонтиран преди около 10 години. :angry:

Offline ozzy

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #578 on: 17.06.2019, 15:48:50 »
Не знам какво ще му ремонтират, но интересен маршрут са измислили. Мисля, че при предишния ремонт минаваше по Александър Екзарх и Ботевградско. Можеше да пробват по Дондуков, Кракра/Левски и Янко Сакъзов.

Offline Sofia

• Нямам спирка
  • R.I.P. 1511 (1985-2015)
    • View Profile
« Reply #579 on: 17.06.2019, 16:30:28 »
Надлезът на Черковна беше ремонтиран преди около 10 години. :angry:
И не дълго след това тротоарите започнаха да се разпадат. Дано поне най-после махнат паветата между Мадрид и надлеза.
« Last Edit: 17.06.2019, 16:34:01 by Sofia »