Author Topic: ПТП и инциденти 2018-2019  (Read 185840 times)

Offline tm0

• Нямам спирка
    • View Profile
Re: ПТП и инциденти
« Reply #300 on: 04.10.2018, 09:48:02 »
Чешкият трамвай си остана с крива колона срещу трета врата на линия след инцидента на моста на строителния техникум.
------------------------

Offline Trams13

• Ограничени права
  • Запален по ГТ
  • Т6М-400(София 100) Трамвайни Линии 4,8,11,13,15,19
    • View Profile
    • Email
« Reply #301 on: 07.10.2018, 14:19:53 »
Към 11.56 часа на бул.Стефан Стамболов (Женски Пазар)-посока Метростанция Опълченска.Автомобил Джип черен Audi леко удари трамвай CKD Tatra T6B5 №4107 по линия 20.Само по автомобила има леки щети.
Градският транспорт,често и ежедневно ще си остане за мен-Удоволетворение,Наслада,Задоволяване на Света ! 5000 мои Фотографии,Снимки във https://flic.kr/ps/3xWSX6 и GTSofia.info ИСТИНАТА!Притежавам,имам 205 000 билети Център за Градска Мобилност ЕООД/Софийския Метрополитен ЕАД! Уважавам сайта Sofiatransport транспортна бази данни! Който пръв се ориентира той пръв Просперирa!

Offline poly911

• Наистина съм луд
    • View Profile
    • Email
« Reply #302 on: 11.10.2018, 19:20:06 »
2006-310 с линейка на спирката на бул.сливница посока Люлин
В автобуса има медицински екип

Изпратено от моят Lenovo A1010a20 с помощта на Tapatalk

Offline tm0

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #303 on: 14.10.2018, 10:25:45 »
Автобус 1188 по линия 102 изключен от движение на метрост. Европейски съюз в събота.
------------------------

Offline CNN

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #304 on: 15.10.2018, 15:54:42 »
Птп между полицейски бус и кола пред 2 градска. Тм 1, 6,7 -ма  линия минават през Мария Луиза посока гарата.

Offline poly911

• Наистина съм луд
    • View Profile
    • Email
« Reply #306 on: 18.10.2018, 19:06:44 »
На мен ми прилича на бул.рожен при Софарма

Изпратено от моят Lenovo A1010a20 с помощта на Tapatalk

Offline TRAMS SOFIA

• Ограничени права
  • Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #307 on: 18.10.2018, 19:17:41 »
Мястото е между спирка Грозден и Хюндай.
Колкото по-малко е сърцето , толкова повече злоба носи.

Offline IKAR

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
По рейс и по жена не се тича!

Offline TRAMS SOFIA

• Ограничени права
  • Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #309 on: 18.10.2018, 21:28:27 »
https://www.mediapool.bg/zhena-postrada-tezhko-pri-intsident-s-gradskiya-transport-v-sofiya-news285172.html
Ако жената е била пияна или надрусана и е паднала при напълно спряло превозно средство, шофьорът няма вина.
Друг е въпроса, ако жената е била адекватна и шофьорът не я е видял и е тръгнал като я е повлякъл.
Колкото по-малко е сърцето , толкова повече злоба носи.

Offline vesko76

• Нямам спирка
  • Van Hool & Citaro G - fan
    • View Profile
« Reply #310 on: 18.10.2018, 22:42:50 »
И въпреки този и подобни инциденти се намират достатъчно потребители и на този форум включително, които смятат блокировките на вратите за нещо излишно.

Дано се оправи жената без дълготрайно здравословни последици. Независимо кой е виновен. При наличието на блокировки на вратите, това не би се случило.

Offline IKAR

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #311 on: 18.10.2018, 22:55:21 »
Блокировките са повече от задължителни. Откакто се помня, независимо през "ония" години или след това, масата шофьори/ватмани отварят вратите предвавително, преди превозното средство да е спряло напълно, както и ги затварят след потегляне, "на полусъединител" и т.н. Даже нещо повече - не трябва да е предвидена възможност блокировката да се включва/изключва с копче. При "баш" блокировките дори не можеш да затвориш вратите, ако има хора на стълбите.
По рейс и по жена не се тича!

Offline Sofia

• Нямам спирка
  • R.I.P. 1511 (1985-2015)
    • View Profile
« Reply #312 on: 19.10.2018, 00:35:35 »
Тук инцидентът е описан доста по-подробно. Явно краката на жената са били притиснати и тя е била влачена от автобуса. При всички случаи трябва да се търси наказателна отговорност от шофьора за причиняване на средна или тежка телесна повреда по непредпазливост. Трябва да започнат да търсят отговорност и от превозвача. Като им ударят една солена глоба да видим как бързо ще накарат шофьорите си да не изключват блокировките.

« Last Edit: 19.10.2018, 00:50:32 by Sofia »

Offline Krokit

• Напредващ
    • View Profile
« Reply #313 on: 19.10.2018, 04:10:11 »
Тук инцидентът е описан доста по-подробно. Явно краката на жената са били притиснати и тя е била влачена от автобуса. При всички случаи трябва да се търси наказателна отговорност от шофьора за причиняване на средна или тежка телесна повреда по непредпазливост. Трябва да започнат да търсят отговорност и от превозвача. Като им ударят една солена глоба да видим как бързо ще накарат шофьорите си да не изключват блокировките.

Винаги трябва да се търси отговорност, но аз лично не знам каратски автобус с блокировки на вратите, няма и да има ако не купят нови или пък успят да монтират някакви, което е невъзможно за нашата страна. Възрастните хора са най-уязвими защото ходят бавно(и в последният момент се сещат, че това е тяхната спирка) и с тия разписания трябва да се бърза и хоп ето, че се случват такива инциденти. И мен са ме затискали, но аз си бях виновен, че в последния момент се качвах та и мене щеше да ме влачи, но това беше преди доста години.

Offline stankos

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #314 on: 19.10.2018, 07:39:37 »
Водачите трябва да разберат, че тия блокировки им пазят задниците и за съжаление докато някой от тях не понесе жестоко наказание няма да има промяна ! Дано жената се оправи , но преживяването е ужасяващо !

Offline AGENT 006

• Нямам спирка
  • Невъзможното иска само малко повече време
    • View Profile
    • Sofiatransport транспортна база данни/Sofiatransport transport data base
    • Email
« Reply #315 on: 19.10.2018, 08:23:36 »
Аз предлагам водачът да бъде убит, обесен и главата му да бъде набита на един кол на спирката на ред с главата на Столарски до себе си.  :D

Казваш така, защото нещата са се случили така, а забравяш, че преди време една майка с количка жестоко се беше изгаврила, беше обиждала и псувала изключително коректният и културен титуляр на 2017, защото вместо да се качи с количката от предназначената за целта втора врата, тя се беше опитвала да се качи от трета и докато качи количката датчиците временно не бяха отчели движение и бяха затворили вратите през количката. Хората са неблагодарни и могат единствено да използват случая и мненията в своя полза, когато им изнася. Ами ако е имало блокировки и вратите пак са счупили нечии крака, защото това, че ще се върнат при препятствие не значи, че не биха могли да счупят крак или ръка на възрастен човек или да го съборят, така че той да падне и пак да се потроши и тогава пак някой ще викне срещу водача, защото така е най-лесно и защото никой в днешно време не може да се постави на мястото на другия. На всеки му е най-лесно да „търси отговорност“ дори да си няма идея как това да се случи. И в тона на последното изречение къде са били останалите хора в автобуса, защо не са извикали, когато са видели, че е имало затиснат пътник още в мига, когато вратите са се затворили, те не са длъжни да знаят с каква техника разполага автобуса и дали има блокировки или не и не трябва да разчитат, че има, даже дългогодишната практика трябва да ги е научила, че в София блокировките са отмряла практика освен за някои от най-новите возила. Не ме разбирайте погрешно, не оправдавам никого, но не е редно като стане нещо винаги да се хващаме да посочим някого с пръст и да кажем, че той е еднолично виновен за всичко случило се. Така и баба знае, а и точно статии написани с този език не са достоверен и непреувеличен източник на информация.
« Last Edit: 19.10.2018, 08:34:36 by AGENT 006 »

Sofiatransport транспортна база данни

Най-подробната база данни и галерия за возилата от градския транспорт в София!

Offline blagun

• Moderator
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #316 on: 19.10.2018, 08:57:47 »
Да, виновни са кметът, 3-4 министъра, Бойко Борисов (да му се свети името), ЕС, ООН и илюминатите също! В случая става дума за абсолютно персонална вина (както и в много други случаи напоследък, но стана модно законите да се заменят от популизъм и сиромахомилство). Абсолютно престъпно е да се привежда каквото и да е ППС в движение с незатворени врати. Напомням, че за подобни провинения се носи НАКАЗАТЕЛНА отговорност, т.е. шофьорът задължително трябва да получи условна присъда с изпитателен срок, а през този срок да е без книжка. Нито разписанията, нито даже техническите проблеми (ако не се затваря врата, следва автобусът незабавно да се изключи от линия, в противен случай на подсъдимата скамейка отива лицето, наредило продължаване на курса) са смекчаващи обстоятелства.
« Last Edit: 19.10.2018, 09:07:39 by blagun »

Offline maniak

• Нямам спирка
  • Оптимист
    • ICQ Messenger - 278834436
    • View Profile
    • http://www.flickr.com/photos/47270324@N08/
    • Email
« Reply #317 on: 19.10.2018, 09:03:24 »
Вчера в ЧКД по ТМ5 ватманът в движение отвори вратите на двата състава. Час пик, чиста случайност, че не изпадна някой.

Offline stankos

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #318 on: 19.10.2018, 09:33:06 »
Аз предлагам...

Ако това е твоята баба или майка друга песен ще пееш !

Да, един трябва да бъде наказан жестоко за да се научат всички ! В случая този е изтеглил късата клечка , но никой не е застрахован , че няма да се случи на него !

Престанете да оправдавате и оневинявате всички шофьорски простотии !

Offline The Freshmaker

• Нямам спирка
  • TM 303
    • View Profile
« Reply #319 on: 19.10.2018, 09:54:14 »
Престанете да оправдавате и оневинявате всички шофьорски простотии !

Абсолютно подкрепям - оценявайки цялата натовареност, напрегнатост и отговорност на това човек да бъде водач в ГТ, не мога да се съглася с оправдаването на всяко своеволие, простотия, безотговорност, тъпотия и наглост от страна на водач, само защото видите ли е водач. По тази логика всичко без убийство евентуално е оправдано, щото, видите ли, движението и обстановката в София били нервни. Е на мен като ми е нервно в София, да не би да ходя с картечница за разтоварване?! Всички се изнервяме от неприятната атмосфера в София, но  особено когато носиш отговорност за живота и здравето на други хора, си абсолютно длъжен да правиш възможносто да ги опазиш - иначе просто не си за тази работа.
А всъщност София можеше да бъде един прекрасен град, ако имаше друго управление и ако 70 процента от населението му беше друго...