Author Topic: Аварии на возилата  (Read 326149 times)

Offline Kukicha

• Наистина съм луд
  • 3306/1119 ✝(2003-2022)✝
    • View Profile
    • Email
Re: Аварии на возилата
« Reply #1780 on: 15.11.2024, 23:59:03 »
3314 по рано е сменил 3309 по 76, най-вероятно заради проблем със спирачките.

Offline Mammoth

• Нямам спирка
  • ČKD
    • View Profile
« Reply #1781 on: 20.11.2024, 06:30:56 »
1184 по 83 в момента на ул. Оряхово посока Зоопарка със запалени спирачки, свали пътниците и май ще чака аварийна.

Offline София 100

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #1782 on: 21.11.2024, 09:09:28 »
  Състав 4144+4146 по линия №22 свали пътниците на гара Подуяне към 8:10 часа  и продължи към депото. Видимо беше останал без спирачки и спираше само  с МРС, защото спирането ставаше внезапно с големи тласъци.
Направеното днес е недостатъчно за утре.

Offline tm0

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #1783 on: 22.11.2024, 15:18:44 »
От първа смяна на автобус 1161 има проблем с втора и трета ос/ спирачки. В момента е на 83 и има нужда от подмяна. Например от 110-линия, която никога не е имала пътникопоток за съчленени автобуси.
------------------------

Offline martin4o

• Защо пиша толкова много?
    • View Profile
    • Email
« Reply #1784 on: 04.12.2024, 18:30:21 »
Снощи аварийната си прибра 1405 от 84/184. Явно недостигат и БМЦ-тата щом днес има 2 бр. Conecto LF.

Offline TRAMS SOFIA

• Ограничени права
  • Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #1785 on: 04.12.2024, 19:16:42 »
Няма, защото са съсипани от ръководството на гаража. Не може ти да изкараш автобус със качен двигател преди 1 час и изкаран на плаца преди 20 минути , 30 минути след като е паркиран го дават на шофьор да го пали и да излиза.
Не може да го караш и да го хвърлиш на плаца , не може да го караш 9 часа и да не погледнеш масло, вода , антифриз дали има.
И не обвинявам монтьорите в гаража. Обвинявам диспечери и началник гараж , за дето позволяват такива своеволия.
Колкото по-малко е сърцето , толкова повече злоба носи.

Offline Stierlitz

• Маниак
    • View Profile
« Reply #1786 on: 04.12.2024, 20:10:13 »
Обвинявам диспечери и началник гараж , ............
Длъжност "Началник гараж" в Земляне не съществува от почти 10 години.  :devil: А пък когато имаше не се занимаваше с горе-описаните организационни мероприятия  :devil:

Offline Niko.G

• Маниак
    • View Profile
« Reply #1787 on: 04.12.2024, 22:29:04 »
Няма, защото са съсипани от ръководството на гаража. Не може ти да изкараш автобус със качен двигател преди 1 час и изкаран на плаца преди 20 минути , 30 минути след като е паркиран го дават на шофьор да го пали и да излиза.
Не може да го караш и да го хвърлиш на плаца , не може да го караш 9 часа и да не погледнеш масло, вода , антифриз дали има.
И не обвинявам монтьорите в гаража. Обвинявам диспечери и началник гараж , за дето позволяват такива своеволия.

Масово шофьори не проверяват сосовете на каруците, които карат. То не може да се пръкнеш 10 до 11 минути преди да излезеш на смяна и под нос да измрънкаш "хъката-мъката то аз нямах време да намеря механик да ми пусне протокол за антифриз и за тва". Тия хора как си карат личните автомобили?
SUMC - Desordem e Regresso.

Offline TRAMS SOFIA

• Ограничени права
  • Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #1788 on: 04.12.2024, 22:45:51 »
Въпроса е ,че всеки кара всичко :help: , нещо което не разбирам. И всеки кара и хвърля , защото утре ще кара друг.
Така , ако един автобус си има двама титуляри и си го карат само те , те си следят масло, антифриз , хидравлика и т.н. Те си знаят особеностите на автобуса сиреч, работят със желание.
Голяма част от шофьорите ( не всички) са мизерници. Хора които идват с нежелание , които не си мръдват пръста да погледнат в какво състояние е автобуса. Не чистят собствените си свинщини, бутайки под седалката , във вратата на кабината и по пода кутии от цигари, чашки от кафе , шишета от вода и всякакви други боклуци.
Докато предприятието не си промени мисленето и вместо да удържат пари за преразход гориво да изискват ежедневен контрол (масло ,вода , хидравлика ) , гаража ще затъва все повече.

Offline Niko.G

• Маниак
    • View Profile
« Reply #1789 on: 05.12.2024, 07:11:04 »
Въпроса е ,че всеки кара всичко :help: , нещо което не разбирам. И всеки кара и хвърля , защото утре ще кара друг.
Така , ако един автобус си има двама титуляри и си го карат само те , те си следят масло, антифриз , хидравлика и т.н. Те си знаят особеностите на автобуса сиреч, работят със желание.

Чифт титуляри далеч не означава, че автобусът е обгрижван. Виждал съм невероятна мизерия в автобуси с двама твърди титуляри. Ще карат каквото има и същото е редно да го пазят, защото не им е бащиния.
SUMC - Desordem e Regresso.

Online Ilian

• Наистина съм луд
    • View Profile
    • Сервиз за лаптопи
« Reply #1790 on: 05.12.2024, 08:50:22 »
Тази сутрин тм 3017 се спомина. По стара традиция наскоро ремонтираните трамваи са най-ненадеждни

Offline bdz43r

• Нямам спирка
    • View Profile
    • http://bgrail.info/photos.php
    • Email
« Reply #1791 on: 05.12.2024, 19:22:02 »
Хората собствените си коли не обгрижват, а ще се занимават да поддържат чужд автобус, в който се качват хиляди случайни хора.
Разбира се, ако читавите могат да изолират мизерниците от возилата, с които работят, ще има ограничен брой добре гледани возила, а всички останали ще са бараки, но това няма как да е цел на предприятието, а и е икономически и експроатационно крайно нелогично, защото паркът не се използва пълноценно и адекватно.

Offline София 70

• Ограничени права
  • Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #1792 on: 05.12.2024, 20:19:48 »

Масово шофьори не проверяват сосовете на каруците, които карат. То не може да се пръкнеш 10 до 11 минути преди да излезеш на смяна и под нос да измрънкаш "хъката-мъката то аз нямах време да намеря механик да ми пусне протокол за антифриз и за тва". Тия хора как си карат личните автомобили?
Започни да ставаш всяка сутрин в 3 часа, 25 дни в месеца, поработи така 25 години и живот и здраве , пак ще си говорим . До тогава си прави оборот на клавиатурата .

Не теб - останалите да попитам - работа ли е на шофьора да мие и зарежда автобуса и да му отнема още 1 час време , докато свърши тези работи и му дойде реда да ги свърши - най-вече ? Щото 9 часа е въртял в тая лудница .

Пак ще го кажа - на един единствен от тоя форум се престраши и успя да изкара една пълна смяна в кабината до водача . За което съм му благодарен!
А останалите - говорете си - не ми пречите!
« Last Edit: 05.12.2024, 20:24:03 by София 70 »

Offline stankos

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #1793 on: 06.12.2024, 07:51:59 »
Проверката на течностите едва ли отнема повече от 5 минути и може да се направи по всяко време при почивка на крайна спирка.

Offline София 70

• Ограничени права
  • Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #1794 on: 06.12.2024, 08:29:40 »
Проверката на течностите едва ли отнема повече от 5 минути и може да се направи по всяко време при почивка на крайна спирка.
Рядко се случва да са по разписание. Обикновено повечето са на +20 .
За това - вместо да има един болюк клатикурковци по гаражите - на бойното поле и да правят проверки.
Както виждате - продължават да напускат шофьори - вероятно от хубаво.
« Last Edit: 06.12.2024, 08:31:17 by София 70 »

Offline TRAMS SOFIA

• Ограничени права
  • Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #1795 on: 06.12.2024, 08:58:38 »
Маслото се гледа при изстинал двигател, сиреч сутрин преди да излезе

Offline тролей №164 линия 2

• Защо пиша толкова много?
  • Моят любим "Snacks" - тролей №164. R.I.P.
    • View Profile
    • Email
« Reply #1796 on: 06.12.2024, 09:06:03 »
...
Започни да ставаш всяка сутрин в 3 часа
...

И пак сте по-добре, щом можете да си избирате дали да е само сутрин в 03:00 часа, или само вечер до хиляда часа. Ако не е така - коригирай ме. Сравнявам с моя град Варна, където бях научил, че смените се въртят всяка седмица. Какъвто и мерак да имам да стана геврекчия тук, за каквито и пари да ставаше въпрос, това на всеки 2 седмици да превключвам от лягане в 01:00-02:00 към ставане в 03:00, то не бих си го причинил. Чисто хипотетично съм си мислел - бих се навил да дойда да карам трамвай само, ако мога да си избера постоянна първа смяна. Иначе считам, че не си заслужава. Хубавото на този начин е, че можеш в почивния/ите си дни да ставаш по същото време и така не ти се отразява толкова.
Никога не шофирай по-бързо, отколкото може да лети твоят ангел-хранител!

Offline mar7o00

• Напредващ
    • View Profile
« Reply #1797 on: 06.12.2024, 14:06:34 »
...
Започни да ставаш всяка сутрин в 3 часа
...

И пак сте по-добре, щом можете да си избирате дали да е само сутрин в 03:00 часа, или само вечер до хиляда часа. Ако не е така - коригирай ме. Сравнявам с моя град Варна, където бях научил, че смените се въртят всяка седмица. Какъвто и мерак да имам да стана геврекчия тук, за каквито и пари да ставаше въпрос, това на всеки 2 седмици да превключвам от лягане в 01:00-02:00 към ставане в 03:00, то не бих си го причинил. Чисто хипотетично съм си мислел - бих се навил да дойда да карам трамвай само, ако мога да си избера постоянна първа смяна. Иначе считам, че не си заслужава. Хубавото на този начин е, че можеш в почивния/ите си дни да ставаш по същото време и така не ти се отразява толкова.
Хахаха, такова нещо като да ставаш по едно и също време няма. Днес си от 4:10, утре от 5:30, други ден от 6:50 а след това от 9. Приключваш в 16:05 на Сливница, а на другия ден си от 4:10 първа кола. Относно ранното ставане в почивните дни за да не си разваляш графика...... Няма да го разваш защото почивки няма! А за подръжката на автопарка... като изключим проверката на нивото на течностите, другото не мисля че е работа на водачите. Не смятам че са длъжни да висят в халетата на ТО1 и ТО2 с автобусите за да са сигурни че ще им оправят проблема на автобуса, но повечето го правят. Почвам да имам чуството че техническото обслужване не е за автобусите а за водачите- да им настроят чакрите че няма да имат технически изправен автобус.

Offline radk0_99

• Запален по ГТ
    • View Profile
« Reply #1798 on: 06.12.2024, 15:49:18 »
Почвам да имам чуството че техническото обслужване не е за автобусите а за водачите- да им настроят чакрите че няма да имат технически изправен автобус.
Е това ми прозвуча много апокалиптично.
А за смяните е ясно на всички, че графика на водачите е доста тежък

Offline stankos

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #1799 on: 06.12.2024, 17:18:03 »
Рядко се случва да са по разписание.

Точно за това харесвам Хайгерите, защото водачите имат гарантирана почивка докато се зареждат.

Маслото се гледа при изстинал двигател, сиреч сутрин преди да излезе

За да е точна проверката да, но 10-ина минути са достатъчни при изгасен топъл двигател да се стече в картера и да се ориентираш има или няма!