Author Topic: Трафикът  (Read 678955 times)

Offline etnies

• Нямам спирка
  • Нощен Експрес
    • View Profile
    • Email
Re: Трафикът
« Reply #1860 on: 08.04.2011, 22:13:55 »
При Жендов нямаше ремонти, но в този участък стават много престроявания и редовно има инциденти.

Offline Svetoslav

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #1861 on: 20.04.2011, 13:49:58 »
Вътрешната лента на Винарово колело е затворена и задръстванията са огромни като за по обяд. Колоната започва от студентски общежития и затруднява дори автобусите, продължаващи напред по Цариградско. По Г.М. Димитров ми казаха, че задръстването започвало още от НСС. От към Окръжна болница положението е сходно. Всички линии, които минават от там са със сериозни закъснения.

Offline ozzy

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #1862 on: 20.04.2011, 15:04:21 »
По какъв повод са я затворили? Да не е заради светофарите?

Offline Repcho

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Градски транспорт-София
    • Email
« Reply #1863 on: 20.04.2011, 15:43:52 »
Да, започнали са ремонта

Offline Dragon

• Administrator
  • Нямам спирка
  • Администраторът бонбони не пие!
    • Skype Me™!
    • ICQ Messenger - 202143037
    • View Profile
    • http://gtsofia.info/
    • Email
« Reply #1864 on: 20.04.2011, 16:02:26 »
И ще става по-лошо:
От: 20.04.2011 12:00
До: 21.04.2011 23:59   
Описание: Забранява се влизането на ППС по вътрешния кръг на кръговото кръстовище бул. "Асен Йорданов"-бул. "Цариградско шосе"-бул. "Г.М. Димитров" във връзка с извършване на реконструкция на кръстовищет
От: 22.04.2011 00:00
До: 23.04.2011 20:00   
Описание: Забранява се влизането на ППС по целия кръг кръг на кръговото кръстовище бул. "Асен Йорданов"-бул. "Цариградско шосе"-бул. "Г.М. Димитров" във връзка с извършване на реконструкция на кръстовището
От: 24.04.2011 02:00
До: 26.04.2011 04:30   
Описание: Забранява се влизането на ППС по целия кръг на кръговото кръстовище бул. "Асен Йорданов"-бул. "Цариградско шосе"-бул. "Г.М. Димитров" във връзка с извършване на реконструкция на кръстовището
GTSofia.info - Любителски страници на градския транспорт в София
Forum.GTSofia.info - Любителски форуми на градския транспорт в София

Offline я л т а

• Нямам спирка
  • МНОГОЗНАЙСТВОТО НЕ УЧИ НА УМ. Хераклит
    • View Profile
« Reply #1865 on: 20.04.2011, 16:05:26 »
Заради новата зала, ремонтират и създават нова инфраструктора.

Offline ozzy

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #1866 on: 20.04.2011, 16:27:40 »
Ако го затворят изцяло, откъде ще минават автобусите и тролеите? Или забраната не важи за тях?

Offline marto193

• Маниак
    • View Profile
« Reply #1867 on: 20.04.2011, 17:26:40 »
Нещо невиждано е на 4-и километър, влезнах от ЦСКА-то в 16:05 и в 17:15 бях на Следствието  :D

Offline blagun

• Moderator
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #1868 on: 20.04.2011, 20:00:39 »
По Марко Семов, на Онкологията беше безумие, от ОМВ нататък Г.М.Димитров беше паркинг.
Всъщност тапата се получава от неуспелите от Кл.Охридски да завият надясно по ГеМето. Те задръстват отсечката между светофарите, вкл.светофара от Марко Семов.
При такъв случай май е по-добре въобще да затворят Г.М.Димитров към НСлС, хората излишно се опитват да отидат нататък. Разбира се, чисто теоретически, трябва да се намесят регулировчици, но те естествено "извършват контролна дейност" в някой супернатоварен храст примерно до двореца Враня.

Offline Repcho

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #1869 on: 20.04.2011, 20:18:52 »
Имаше регулировчици аз като минах (за щастие по моста отгоре)  :D Целия трафик, идващ от Окръжна болница го спираха и пропускаха само автобусите, в резултат до Плиска беше плътно задръстване, а кварталните улички бяха паркинг както каза Благун. 280 се движеха по 2-3 така че и по Г.М.-то е било ад

Offline giorev

• Ограничени права
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #1870 on: 20.04.2011, 21:46:35 »
Всичко това се беше отразило и на ТВ кула, идвайки от румънското се уплаших, че задръстването започваше от "герба на София", завих в дясно и се качих на Цариградско. Понеже знаех какво ме чака на Винарово хванах локала, но вместо на Жолио Кюри завих в дясно на предишната пряка. В тази си част квартал Изгрев се оказа напълно парализиран, около 30 мин. ми трябваха до Интерпред, нататък беше малко по-натоварено от обикновенно. Рекапитулация - от Сточна гара до Симеоновско по описания маршрут = 65 мин.!
Само скоропостижното закриване на Столичен Автотранспорт ЕАД би гарантирало на софиянци ежедневно комфортно и безаварийно пътуване с автобус в градски условия, което априори би увеличило дялът на превозите на обществения транспорт и би повлияло положително на трафика в столицата!

Offline Knoxville

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #1871 on: 20.04.2011, 21:54:08 »
Аз минах към 16:30 и не беше забранено навлизането само в най-вътрешния кръг, ами в 2 ленти и цялото кръгово беше тотално блокирано отвсякъде. По изходните артерии нямаше никакви коли, а по входните към кръстовището навсякъде беше пастет. Аз бях в 305 и добре, че се сетих да слезна на Окръжна. Имаше страшно много тролеи и автобуси, по всички линии, общо взето беше много зле положението - който беше успял да влезе в кръга, си оставаше там и нямаше мърдане на никъде.

Сега преди малко се прибрах и положението беше същото. Само че за добавка едно Фиатче беше спряло на аварийни светлини точно на пресичането на идващите от локалното на младост и искащите да се качат на Цариградско.. идилията е пълна и мога да ви препоръчам въобще да не си правите и труда да минавате близо до там, а пък ако ви се налага да ползвате някоя линия, минаваща през кръговото, по-добре да си намерите друг транспорт.

Offline blagun

• Moderator
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #1872 on: 20.04.2011, 22:27:28 »
Гласете се за утре - последен работен ден преди 4 почивни! Няма що - чудесен избор за начало на ремонт. Следващият път могат да пробват на 23 декември!

Offline blagun

• Moderator
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #1873 on: 20.04.2011, 22:29:09 »
Аз минах към 16:30 и не беше забранено навлизането само в най-вътрешния кръг
Всъщност в какво се състои реконструкцията - правят вътрешна лента или реконструират външната?

Offline Repcho

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #1874 on: 20.04.2011, 23:22:10 »
За момента се изразява в изгребване на стария асфалт, как точно ще го направят предстои да разберем  :rolleyes:

Offline giorev

• Ограничени права
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #1875 on: 21.04.2011, 00:10:49 »
Нещо като генерална репетиция за пускането на светофарите  :P Дано се окаже, че греша...
Само скоропостижното закриване на Столичен Автотранспорт ЕАД би гарантирало на софиянци ежедневно комфортно и безаварийно пътуване с автобус в градски условия, което априори би увеличило дялът на превозите на обществения транспорт и би повлияло положително на трафика в столицата!

Offline ozzy

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #1876 on: 21.04.2011, 00:59:02 »
Да го бяха ремонтирали през празничните дни! Ама сигурно им се свидят парите за двойни надници :angry:

Offline marto193

• Маниак
    • View Profile
« Reply #1877 on: 21.04.2011, 01:58:05 »
Всичко това се беше отразило и на ТВ кула, идвайки от румънското се уплаших, че задръстването започваше от "герба на София", завих в дясно и се качих на Цариградско. Понеже знаех какво ме чака на Винарово хванах локала, но вместо на Жолио Кюри завих в дясно на предишната пряка. В тази си част квартал Изгрев се оказа напълно парализиран, около 30 мин. ми трябваха до Интерпред, нататък беше малко по-натоварено от обикновенно. Рекапитулация - от Сточна гара до Симеоновско по описания маршрут = 65 мин.!

Слатина - Студентски град = 80 минути  :fan:

Offline giorev

• Ограничени права
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #1878 on: 21.04.2011, 09:02:04 »
Да го бяха ремонтирали през празничните дни! Ама сигурно им се свидят парите за двойни надници :angry:
Те ще го ремонтират и през празничните дни, което е похвално! Но да видим какво ще се получи, защото ако е само преасфалтиране и монтаж на светофари язък за всичките ни неудобства.

Offline The Freshmaker

• Нямам спирка
  • TM 303
    • View Profile
« Reply #1879 on: 21.04.2011, 09:17:52 »
Просто чудесно - днес е забранено влизането в кръговото и от Цариградско шосе, страшно ми е интересно, ако няма да правят най-високотехнологичното кръгово движение на света (а кой знае защо, имам предчувствие, че действително няма да правят точно това?!), дали не можаха да се понапънат и да го работят само в празничните дни, пък дори да им се налага да работят нощем (което пък кой знае защо у нас се смята за смъртна обида и почти никога не се случва)? Някак си ми се струва, че може последните работни дни преди Великденските празници, които традиционно са едни от най-натоварените от към трафик дни през цялата година, бяха най-подходящото време някой да направи нещо като нищо, а именно кръгово движение със светофари... Дано поне не съм прав, че организацията на кръговото едва ли ще се подобри, та да има поне един хубав резултат от цялата работа.
А всъщност София можеше да бъде един прекрасен град, ако имаше друго управление и ако 70 процента от населението му беше друго...