Author Topic: Трафикът  (Read 678918 times)

Offline Ivo

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Re: Трафикът
« Reply #3160 on: 27.11.2013, 13:43:18 »
Учудващо при мен по Малинов въпреки стеснението нямаше сериозно задръстване, по-скоро малко повече струпване на коли но се минаваше бързо, обичайното задръставне на канала също се изтегляше доста бързо.
Не ни трябват хора с "дипломи" а работещи и можещи да мислят, влагайки логика и разум в това което правят.

Фен на автобусите ЧАВДАР

Offline blagun

• Moderator
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #3161 on: 27.11.2013, 14:26:24 »
Учудващо при мен по Малинов въпреки стеснението нямаше сериозно задръстване
При теб няма задръстване, защото кръстовището Малинов-Киприян+Аврамов е променено - избикаля се по неширока дъга, непозволяваща нареждането в отделни ленти на продължаващите по Малинов и по Аврамов. Отделно съчленените автобуси се справят трудно с дъгата и цялата опашка се струпва зад Макдоналдс. Затова южната част на Малинов се захранва от по-малко автомобили.

Offline Ivo

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #3162 on: 27.11.2013, 16:58:01 »
Мда, и на мен ми направи впечатление че съчленените автобуси минават на косъм от знаците, много са стеснили, доста често започнаха да променят организацията ама няма как. В момента пък между Филип Аврамов и Атанас Москов се минава по западното платно, после в източното, после пак в западното, после завоя към Атанас Москов също е изяден и се минава първо в северното платно, после веднага в южното и се получават едни интересни завойчета, гигантски слалом  :D  :D Тротоарите при вероната са направени между 2 огради на самото пътно платно.

Аз се надявам като пуснат Малинов във формат 3Х3 едната лента да стане за автобусите, и да е отделена с колчета от останалите, това в комбинация с новите съчленени автобуси като дойдат и новия асфалт ще си е кеф да пътуваш направо. Дано да се сетят. Така единственото проблемно място за автобусите ще останат светофарите при макдоналдс и така до Орлов мост по Цариградско ще са все в бус-ленти.
Не ни трябват хора с "дипломи" а работещи и можещи да мислят, влагайки логика и разум в това което правят.

Фен на автобусите ЧАВДАР

Online Neronov

• Нямам спирка
  • R.I.P 1210
    • View Profile
« Reply #3163 on: 27.11.2013, 18:09:07 »
Аз се надявам като пуснат Малинов във формат 3Х3 едната лента да стане за автобусите, и да е отделена с колчета от останалите, това в комбинация с новите съчленени автобуси като дойдат и новия асфалт ще си е кеф да пътуваш направо. Дано да се сетят. Така единственото проблемно място за автобусите ще останат светофарите при макдоналдс и така до Орлов мост по Цариградско ще са все в бус-ленти.

За жалост няма да има по нито един план.  :(

Offline vesko76

• Нямам спирка
  • Van Hool & Citaro G - fan
    • View Profile
« Reply #3164 on: 27.11.2013, 18:43:08 »
Даже, ако се помисли малко по-рационално, може да се направи по подобие на нашите Метроавтобуси, в Хамбург, които си имат отделни светофари в бус лентите, с отделна фаза, и така ще се получи почти 100% автономност, дори на кръстовищата автобусите ще чакат много по-малко.

Offline Fantomas

• Защо пиша толкова много?
    • View Profile
« Reply #3165 on: 27.11.2013, 18:45:12 »
Нали плановете бяха Малинов да се разшири до 3х3 ленти. Едва ли ще направят бус лента, но с 3х3 ленти и метро до Бизнес парка вече се надявам да няма такива задръствания като преди.

Offline Ivo

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #3166 on: 27.11.2013, 23:17:30 »
Така де, обаче двойното кръстовище при макдоналдс си остава същото, и надолу надали ще променят нещо въобще.

След като ще има метро , защо пък да няма и бус ленти, нали трафикът ще намалее, може би просто трябва да го дадем като идея. Чак за отделни фази, колкото и да е хубаво надали ще го направят, но поне една бус-лента би било добро начало.

Фен на автобусите ЧАВДАР

Offline blagun

• Moderator
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #3167 on: 27.11.2013, 23:35:57 »
Участъкът 2*3 ленти е твърде къс - от Аврамов до Балан. Като сложиш отстояние преди кръстовищата (за да се престрояват автомобилите за десен завой), остават 700-750 метра. То даже целият Малинов да стане 2*3 ленти, светофарите са толкова нагъсто, че пак няма да има достатъчно дълга отсечка за ефективна бус-лента.
За съжаление траншейното преминаване е погребано завинаги, поне в участъка над метрото. Не знам, дали метротунелът може да поеме естакада отгоре си.

Online mitakis

• над нещата
  • Moderator
  • Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #3168 on: 11.12.2013, 13:06:18 »
Кръстовището на СУ е затворено.
Трудно е да направиш нещо както трябва, вместо как да е.

Offline viktorlc

• Нямам спирка
  • www.bgtransport.org
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Сдружение "Градски транспорт и инфраструктура"
    • Email
« Reply #3169 on: 11.12.2013, 14:24:30 »
От 14 часа е отворено отново.  :(
храна за мозък - http://www.banitza.net/

Offline NiGhtPiSH

• Защо пиша толкова много?
  • Sofia Hardcore
    • View Profile
« Reply #3170 on: 11.12.2013, 14:26:10 »
Участъкът 2*3 ленти е твърде къс - от Аврамов до Балан. Като сложиш отстояние преди кръстовищата (за да се престрояват автомобилите за десен завой), остават 700-750 метра. То даже целият Малинов да стане 2*3 ленти, светофарите са толкова нагъсто, че пак няма да има достатъчно дълга отсечка за ефективна бус-лента.
За съжаление траншейното преминаване е погребано завинаги, поне в участъка над метрото. Не знам, дали метротунелът може да поеме естакада отгоре си.

Според мен натоварването на Малинов ще намалее след пуска на метрото. За мен специално Младостите имат най-голяма нужда от изграждането продължението на Ляпчев към МС Младост 3 и Самоковско шосе. Както и задължителното изграждане на кръгово при Климент Охридски/Ляпчев.
"Бирата е най-великото изобретение. Колелото също не е зле, но не върви с пържени картофки."

Offline marto193

• Маниак
    • View Profile
« Reply #3171 on: 16.12.2013, 18:50:55 »
Павлово - Пирогов = 40 минути
ЦБ 3 е пълна тапа в момента и в двете посоки между Красно село и Гешов

Offline marto193

• Маниак
    • View Profile
« Reply #3172 on: 17.12.2013, 18:12:50 »
Незнам какво се е случило но Черни връх толкова задръстен никога не съм го виждал

Online mitakis

• над нещата
  • Moderator
  • Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #3173 on: 17.12.2013, 18:29:23 »
Цариградско спек, щом две 8ци са една зад друга в посока център.
Трудно е да направиш нещо както трябва, вместо как да е.

Online RADOCVET

• Moderator
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Сдружение ГТИ
    • Email
« Reply #3174 on: 17.12.2013, 18:30:49 »
Незнам какво се е случило...

В седмицата преди Коледа си имайте едно на ум. След 21.12 ще е по-добре.
Може да нема ред, ама требе да се спазва!

Offline marto193

• Маниак
    • View Profile
« Reply #3175 on: 17.12.2013, 18:36:31 »
Незнам какво се е случило...

В седмицата преди Коледа си имайте едно на ум. След 21.12 ще е по-добре.

18:08 бях на Кемпински, сега едвам минах Кошарите, в момента се карат в 3 ленти посока Хладилника, ТМ 10 не минавал посока център въобще

Offline ozzy

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #3176 on: 17.12.2013, 18:50:01 »
Явно всички са хукнали по моловете...

Offline Dragon

• Administrator
  • Нямам спирка
  • Администраторът бонбони не пие!
    • Skype Me™!
    • ICQ Messenger - 202143037
    • View Profile
    • http://gtsofia.info/
    • Email
« Reply #3177 on: 17.12.2013, 19:15:56 »
След като веднъж не можах да изляза 1 час от тоя мол, а даже може да се каже, че се измъкнах бързо, повече там - не.

Иначе днес видях една приятна промяна в центъра - премахнат е "частният" паркинг на Иван Вазов до народния театър, сложени са колчета след Кузман Шапкарев, направено е синя зона от едната страна на улицата и вече има връзка на Иван Вазов с Кузман Шапкарев. Похвално!
GTSofia.info - Любителски страници на градския транспорт в София
Forum.GTSofia.info - Любителски форуми на градския транспорт в София

Offline marto193

• Маниак
    • View Profile
« Reply #3178 on: 17.12.2013, 19:37:47 »
Така, да обобщя сега ситуацията, ако искате да ви е мирен живота, избягвата "Парадайс център" до 21ви. Днес трябваше да отида до Драгалевци от НДК, и реших да мина по-стандартният маршут по "Черни връх", в 17:45 тръгнах от НДК и 19:15 бях в Драгалевци. Заради прослувият мол, опашката по Черни връх започваше от Кръста, караше се в 3 ленти до кръстовището с "Кошарите", там кръствовището беше тотално затапено, сигурно и откъм семинарията е било лудница, точно окло 18:55 бях на Хладилника и пристигнаха жилетки, които затвориха Черни връх посока СОП, аз завих наляво към Зоопарка, където опашка започваше от колелото на 83,88 и 120, само в този участък имаше 4 коли по 88. Опашката от Филип Кутев започваше от улица Могилата. Аз си продължих към "Симеоновско шосе". От посока СОП към 19:10 кръговото с Черни връх беше затапено, заради задръстване по Черни връх  :angry:.

Offline Sofia

• Нямам спирка
  • R.I.P. 1511 (1985-2015)
    • View Profile
« Reply #3179 on: 18.12.2013, 21:36:54 »
Тези два дни трафикът е ужас. От вчера задръстването на Центъра по хигиена вече не е само в пик, ами целодневно, като колоната започва още от кръстовището с Георги Софийски. ТБ8 постави рекорд по закъснение, вместо в 13:14 пристигна в 13:32. Същото е и на ул. Оборище, която днес беше задръстена още от ул. Кракра, а да се включиш от Оборище във Васил Левски се оказа направо мисия невъзможна. След десетина минути чакане и дузина изпуснати светофари, когато най-сетне успееш да направиш този ляв завой, следват още 10 минути в опити да се мине през кръстовището на Ректората. Днес по обяд дори на бул. Прага имаше колона, посока ВМА се минаваше на трети или четвърти светофар.
« Last Edit: 18.12.2013, 21:38:40 by Sofia »