Author Topic: Трафикът  (Read 678922 times)

Offline Repcho

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Градски транспорт-София
    • Email
Re: Трафикът
« Reply #3240 on: 07.03.2014, 09:54:50 »
Аз не съм забелязал да е трагично, а всеки ден минавам оттам :rolleyes:

Offline tauri

• Превозвач
  • Защо пиша толкова много?
    • View Profile
« Reply #3241 on: 07.03.2014, 10:16:19 »
Аз излизам на Сливница преди Лъвов мост и наистина колкото и да е учудващо не е бавно преминаването към 8:20-30.
The Grand Tour

Online RADOCVET

• Moderator
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Сдружение ГТИ
    • Email
« Reply #3242 on: 07.03.2014, 10:50:04 »
Според мен докато трае ремонта светофара на М. Луиза и Козлодуй трябва да е с променени фази. Сега на фазата за "направо към гарата" минават 4-5 коли а държи над 20 секунди зелено, а тази на Козлодуй откъм Раковски е крайно недостатъчна. Друг вариант е режим РУ ама при него може да се забатачи още повече...
Може да нема ред, ама требе да се спазва!

Offline София 70

• Ограничени права
  • Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #3243 on: 07.03.2014, 11:41:36 »
Аз не съм забелязал да е трагично, а всеки ден минавам оттам :rolleyes:
:fan:
А тогава се разходи до диспечерите горе , да ти направят справка колко са закъсненията.

Offline Repcho

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #3244 on: 07.03.2014, 11:53:26 »
Не виждам смисъл да спорим. Закъснения на линии са едно, транспортно натоварване съвсем друго

Offline София 70

• Ограничени права
  • Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #3245 on: 07.03.2014, 12:16:29 »
Аз пък виждам смисъл. Аджеба - от къде са закъсненията , ако няма задръствания ?

Offline emo

• Нямам спирка
  • Приятел на всички шофьори и ватмани от ГТ
    • View Profile
« Reply #3246 on: 07.03.2014, 12:42:09 »
Не мисля, че закъсненията при трамваите са фрапиращо големи. Комуникирам с доста ватмани от най-засегнатата линия 18 и там закъсненията са до 10 мин. и то сравнително рядко.
Близо 3000 мои снимки от 2007 г. до днес.
https://www.flickr.com/photos/147931689@N02/

Offline mihailo

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #3247 on: 07.03.2014, 12:45:19 »
Онзи ден тм1 с +14, +15 масово следобяд в пиковите часове, и то за повече от 4 курса не са могли да ги избият. ;)

Offline pepi1997

• Нямам спирка
  • 9060
    • View Profile
    • Email
« Reply #3248 on: 07.03.2014, 16:17:49 »
Онзи ден тм1 с +14, +15 масово следобяд в пиковите часове, и то за повече от 4 курса не са могли да ги избият. ;)
Е 14 15 минути не са кой-знае какви закъснения и се избиват бързо. :D
Онзи ден (сряда) 204 пък бяха с 30-40, 102 с 40-50, 7тм предполагам и те са изпуснали по 1 обиколка.
Вчера пак така на канала се закъсняваше 15-20мин и после се избиваха нищо страшно. Почти всеки ден е така.

Offline mihailo

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #3249 on: 07.03.2014, 17:15:19 »
Пепи, това не е автобус. Ето ти един пример - пред 12 на Козлодуй излиза 18ка, на едно време са. Но на Мария Луиза по някаква причина натрупват закъснение +8 и +9 минути. Тръгват да ги избиват, но на Съдебна палата излиза 10ка на -3, ватманът е познат със страхотното си качество да се влачи като черво. Станаха +12. До Журналист остават така. На Журналист пред 12 и 18 обаче излиза 10ка по разписание - закъснението се задържа. На Съдебната палата се освобождават и успяват да избият до Козлодуй до +7-8. 18 завива към Орландовци,  но пред 12 излиза 4ка по разписание до гарата. До надлеза успява да избие една минута, като през това време се обажда на диспечер да задържи 11, за да мине пред нея и до Илиенци да си избие разписанието. Диспечерката се прави на интересна, 11ката минава пред 12 и си кара по разписание, а 12 остава на +8 до Илиенци. Там поне 11 се съгласява да се разминат и 12 си избива до Гарата закъснението. Е, тоо в ЦДП "няма причина за закъснението" на тези две мотриси и хоп - нередовни по вина на водача... знаеш предполагам каква е санкцията за това ;)
« Last Edit: 07.03.2014, 17:18:19 by mihailo »

Offline Ivo

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #3250 on: 07.03.2014, 20:38:31 »
Проблема със засиления трафик е защото, когато завали малко дъжд джофрите сакън да не им капне една капка си ползват колите като чадър, дори за излизане до магазина. Напоследък се навъдиха и доста мъжки джофри(джофрани) които правят същото. Студено им било , дъжд да не ги накапе случайно. Е може ли навънка като е цели 5-6 градуса, мъж ушубил се със зимна шапка, ръкавици, зимно яке тича от входа направо в колата пали и се грее. А всички знаят за стеснения Малинов, Сливница, Вапцаров, ама дай да се бутаме с колите там. А колко по-бързо щяхме да пътуваме всички ако си зарязваха колите пред блока и ползваха градския транспорт.
Не ни трябват хора с "дипломи" а работещи и можещи да мислят, влагайки логика и разум в това което правят.

Фен на автобусите ЧАВДАР

Offline я л т а

• Нямам спирка
  • МНОГОЗНАЙСТВОТО НЕ УЧИ НА УМ. Хераклит
    • View Profile
« Reply #3251 on: 07.03.2014, 21:26:48 »
Като говорим за трафика, в 20.00 часа на Окръжна в посока Младост на ел. таблото пишеше: 204- 70, 306- 79, друг е въпросът че 306 го изпреварих преди Плиска............Трафика е ужас........

Offline freepigeon

• Защо пиша толкова много?
    • View Profile
    • Email
« Reply #3252 on: 08.03.2014, 02:13:58 »
А всички знаят за стеснения Малинов, Сливница, Вапцаров, ама дай да се бутаме с колите там. А колко по-бързо щяхме да пътуваме всички ако си зарязваха колите пред блока и ползваха градския транспорт.

Не мога да се съглася с тебе. Страшно важно условие за да се ползва ГТ масово е той да бъде удобен и конкурентноспособен пред алтернативата с кола. И веднага ще ти дам нагледен пример защо аз вече се отказах да ползвам услугите на ГТ и няма и скоро да се върна на него.

Един ден преди около месец (когато беше слънчево и 20 градуса през февруари)  реших да отида на работа с градския транспорт вместо с колата ми от Студентски до мола на Цариградско. Започвам в 15 ч а излязох в 13,30 от Студентски. При пристигането ми на спирката веднага дойде 94 и реших да се кача на него за да не чакам 280 а на Дианабад да се прекача на 88 до ХМС и оттам пеша. 94 беше обичайно фрашкан а все пак бях със зимното яке, изпотих се и пътувах прав. Слезнах на Дианабад и зачаках 88. Да съм бил на спирката в 14:50, автобус по линия 88 дойде чаааак в 14,10 и то дойде някакво разпадащо се Юлие смърдящо на газ отзад до степен да не се диша със изцяло прашни седалки отзад и едва едва едва мъкнещо се - караше изнервящо бавно. Тъй като както казах времето беше страшно топло а пътниците бяхме много заради дългото чакане във автобуса стана нетърпимо топло, а от задната част струеше горещ въздух който направи пътуването още по-неприятно и ужасно. В крайна сметка в офиса бях в 15,10 което е закъснение с 10 минути, цели час и 40 минути след като съм излязъл, ядосан и недоволен от крайно ниското качество на услугата - подвижен състав, времепътуване, хигиена и удобство в превозното средство.

От Студентски град до офиса ми с колата стигам за 15 мин и то ако има задръстване и колони на ГМ Димитров, а от Перник за работа с колата излизам в 14,00 часа. Сам прецени кой от двата варианта избера и дали отново ще направя грешката да избера да отида на работа с градски транспорт, макар и да знам на колко места се извършват строителни дейности...

Offline ozzy

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #3253 on: 08.03.2014, 14:11:07 »
Да, с тия разтеглени разписания и задръствания заради ремонтите плюс некомфортните превозни средства е разбираемо, че повечето хора ползват колите. Но и ти си избрал доста обиколен маршрут, по-бързо шеще да е да изчакаш 280 и на Плиска да вземеш нещо за 1 спирка до Окръжна.
Като цяло и моите наблюдения са, че трябва човек да си предвиди повече време, в някои случаи почти двойно на времепътуването по разписание. Примерно аз миналия петък трябваше от пл. Македония да стигна до Централна гара, мислех, че половин час ще ми стигне, тъй като по разписание се стига за 9-11 минути. Но на Сливница и Ботев трамваят в продължение на 4-5 фази не помръдна наникъде, и се принудих да сляза и да спринтирам до гарата. Е, трамваят ме настигна на Централна, но няма как да си сигурен, че ще стигнеш навреме. Друг път също ми се е случвало, трамваят едва-едва се влачи, хваща всички светофари, и не издържам и слизам на Клокотница и оттам спринт до гарата, и стигам по-бързо. Тролей 1 също бих могъл да ползвам до работа, от Бяло море до Руски паметник, но като знам колко време се чака на СУ, предпочитам пеша да ходя, въпреки че и тротоарите в центъра са в ужасно състояние.
Та изводът ми е, че не е достатъчно само да се начертаят бус-ленти и да се обособят трасета, трябва и подвижният състав да се поддържа в прилично състояние и да е с капацитет, който наистина да позволява нормално пътуване. Ако сега 50% от хората слязат от колите и решат да ползват ГТ, няма да има в какво да се качат. Отделно и разписанията трябва да са по-натегнати, съобразени с актуалната транспортна обстановка. Ако общината имаха за цел градският транспорт да е предпочитан от хората, за сметка на личните МПС, едва ли щеше да е такова положението, но е така, понеже се управлява от некадърници, които никога не са се возили в ГТ. Транспортната услуга я има дотолкова, доколкото да има там нещо да се движи, пък да има и за партийните каси и за далавери, че само с една заплата живее ли се...

Offline marto193

• Маниак
    • View Profile
« Reply #3254 on: 10.03.2014, 18:42:07 »
Кръговото на 4ти км е блокирано заради задръстването по Гемето

Offline Stoi4o

• Маниак
    • View Profile
    • Email
« Reply #3255 on: 27.03.2014, 12:54:58 »
Да отбележим, че от днес започва ремонт по "Цариградско шосе"  и трафика ще стане може би ужасен :rev:

Offline Repcho

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #3256 on: 27.03.2014, 13:53:46 »
Ремонтът започва от 1-ви, от днес слагат знаци и правят преходите между платната

Offline marto193

• Маниак
    • View Profile
« Reply #3257 on: 27.03.2014, 18:00:26 »
Климент Охридски вече издиша, частта между СОП и Дървеница се пъпли с 10-15км

Offline mitakis

• над нещата
  • Moderator
  • Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #3258 on: 27.03.2014, 18:19:53 »
От 15:00 там е някаква лудница. Аз обърнах и минах Ок.път-Малинов до Цар.шосе.
Трудно е да направиш нещо както трябва, вместо как да е.

Offline Dragon

• Administrator
  • Нямам спирка
  • Администраторът бонбони не пие!
    • Skype Me™!
    • ICQ Messenger - 202143037
    • View Profile
    • http://gtsofia.info/
    • Email
« Reply #3259 on: 27.03.2014, 18:36:26 »
Е че каква е причината? Там не би трябвало да има нищо. Може би някое ПТП е станало?
GTSofia.info - Любителски страници на градския транспорт в София
Forum.GTSofia.info - Любителски форуми на градския транспорт в София