Author Topic: Трафикът  (Read 678830 times)

Offline vasko456

• Нямам спирка
    • View Profile
Re: Трафикът
« Reply #1040 on: 08.09.2009, 18:19:29 »
Поредното ПТП на кръстовището Вл. Вазов и В. Кънчев в Хаджи Димитър. Случая е от вчера - http://www.vbox7.com/play:dde7df4a 

Offline Ivo

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #1041 on: 08.09.2009, 20:02:10 »
Днес по бул. Гоце Делчев и ул.Житница беше много задръстнето. На ел.таблото на спирката на Красно Село показваше автобус 102 след 18 мин, а 73 след 22. Това във върхов час.
Не ни трябват хора с "дипломи" а работещи и можещи да мислят, влагайки логика и разум в това което правят.

Фен на автобусите ЧАВДАР

Offline ozzy

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #1042 on: 09.09.2009, 00:38:15 »
От днес започнаха истинските задръствания. Към 17:30ч. по Цариградско, посока Орлов мост, задръстването започваше от Окръжна. Вечерта след 20ч. по канала задръстването беше от Театър София до Орлов мост.

А шофьорът на 3578 беше крайно изнервен от транспортната ситуация. Крещеше и псуваше наляво и надясно така, че да го чуят всички, като първо го отнесоха контролите, които проверяват на спирката на ИСУЛ. Малцината пътници, които се качваха/слизаха, също отнесоха сериозна порция псувни. За пръв път виждам толкова нервен човек :rolleyes:

Offline Repcho

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Градски транспорт-София
    • Email
« Reply #1043 on: 09.09.2009, 00:44:12 »
Той си е такъв, да не ти пука, няма страшно  :D

Offline ozzy

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #1044 on: 09.09.2009, 00:52:32 »
И друг път съм се возил, но сега ми направи впечатление. Интересното е, че после по Цариградско си караше нормално, аз тайно се надявах да караме в най-лявата лента :P

Offline Repcho

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #1045 on: 09.09.2009, 01:04:08 »
И друг път съм се возил, но сега ми направи впечатление. Интересното е, че после по Цариградско си караше нормално, аз тайно се надявах да караме в най-лявата лента :P
Това го могат само някои автобуси, ма няма да кажа кои  :P

Offline difian

• Модератор
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Любителска страница на Софийското метро във Facebook!
    • Email
« Reply #1046 on: 09.09.2009, 11:52:06 »
Това го могат само някои автобуси, ма няма да кажа кои  :P
Всички по линии 84,204, 114, 284 и 604, понякога и от 76, спускайки се от БТА към Орлов мост...  :P

Offline Repcho

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #1047 on: 09.09.2009, 11:53:15 »
Спускайки се да, но катерейки се не са толкова много :)

Offline Knoxville

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #1048 on: 09.09.2009, 13:15:38 »
От днес започнаха истинските задръствания. Към 17:30ч. по Цариградско, посока Орлов мост, задръстването започваше от Окръжна. Вечерта след 20ч. по канала задръстването беше от Театър София до Орлов мост.

А шофьорът на 3578 беше крайно изнервен от транспортната ситуация. Крещеше и псуваше наляво и надясно така, че да го чуят всички, като първо го отнесоха контролите, които проверяват на спирката на ИСУЛ. Малцината пътници, които се качваха/слизаха, също отнесоха сериозна порция псувни. За пръв път виждам толкова нервен човек :rolleyes:
Имаш късмет, че не си седял на седалката до първа врата  :D

Offline ozzy

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #1049 on: 09.09.2009, 13:37:30 »
Имаш късмет, че не си седял на седалката до първа врата  :D
Определено :) Бях посредата на рейса, на обърнатите седалки, звукът на плейъра ми беше почти на макс и пак го чувах.

Offline conecto

• Нямам спирка
    • ICQ Messenger - 303555835
    • View Profile
    • Email
« Reply #1050 on: 11.09.2009, 02:52:43 »
Поредното ПТП на кръстовището Вл. Вазов и В. Кънчев в Хаджи Димитър. Случая е от вчера - http://www.vbox7.com/play:dde7df4a 
На това кръстовище стават катастрофи непрекъснато. Откакто смениха и фазите на светофара (направиха ги като този при Била, за да няма изчакване на завиващите наляво върху моста) стана още по-зле - идващите по В. Кънчев откъм Малашевци редовно гледат втория светофар (защото подминават стоп-линията, естествено), който не се отнася за тях и тръгват заедно с тези по Вазов...

Двупосочните задръствания по Г.М.-то вече са факт. Както и предполагах - след пускането на метрото трафикът в района ще намалее с 0%. А още не е дошъл 15-ти септември.

Offline IKAR

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #1051 on: 11.09.2009, 10:16:01 »
Аз искам да кажа за Т-образното кръстовище между Дондуков и Бяло Море. Отскоро живея в Хаджи Димитър и всяка сутрин, като отивам на работа, там става нещо страшно, независимо дали говорим за тролеите, завиващи на ляво по Кракра или за автобусите 78/79. Не знам за какъв гявол на въпросното кръстовище между основен булевард и някаква си квартална уличка са турили светофар, разстоянието между който и следващия при Кракра е по-малко от дължината на един автобус. Толкова ли много коли непрекъснато излизат от Бяло Море към Дондуков, че да трябва да има светофари през 20 метра, с несинхронизирани фази при това, при което става малка, но сериозна тапичка. На Бяло море светофара просто трябва да го махнат.
По рейс и по жена не се тича!
A developed country is not a place where the poor have cars, it is where the rich ride public transportation.

Offline conecto

• Нямам спирка
    • ICQ Messenger - 303555835
    • View Profile
    • Email
« Reply #1052 on: 11.09.2009, 13:51:38 »
През натоварените месеци се случва "тапичката" да започва от спирката на моста Чавдар.
Светофарът Дондуков/Кракра пък запушва сериозно движението посока Хаджи Димитър, особено вечер. Трябва да се даде повече време на зелените фази за минаващите по Дондуков и в двете посоки.

Offline mlk

• Нямам спирка
    • ICQ Messenger - 110536592
    • View Profile
    • Email
« Reply #1053 on: 11.09.2009, 13:53:05 »
IKAR, там си е нормално да има светофари и на двете места. Единственото куцо нещо е, че няма как да направят фазите да са читави. В момента левите завои са с изчакване на следваща фаза. Това е така заради пешеходната фаза, която все пак трябва да я има. Ако го нямаше този проблем, тогава можеше едната фаза да е за идващите от моста Чавдар, втората за тези от центъра и третата за трамвая и за тези от ИСУЛ. За съжаление, при тези фази пешеходците няма кога да пресекат.
Единственият вариант е с малко по-хитри комбинации да го направят удобно, но не ми се вярва да го направят.

Offline IKAR

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #1054 on: 11.09.2009, 15:42:54 »
IKAR, там си е нормално да има светофари и на двете места.

С това не съм много съгласен. За фазите приемам, че е така, както казваш, но нужно ли е на такова кръстовище на булевард с такава малка тясна ненатоварена квартална уличка да има регулиране със светофар? Специално съм гледал колко коли излизат от Бяло море по Дондуков и обикновено става въпрос за на от три до пет минути една. Бива ли заради това да се насича цял Дондуков през 20 метра?
По рейс и по жена не се тича!
A developed country is not a place where the poor have cars, it is where the rich ride public transportation.

Offline RADOCVET

• Moderator
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Сдружение ГТИ
    • Email
« Reply #1055 on: 11.09.2009, 16:52:44 »
все пак тази дори малка уличка води към болница и според мен е напълно оправдано там да има светофар още повече че и има и спирка наблизо
Може да нема ред, ама требе да се спазва!

Offline vasko456

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #1056 on: 11.09.2009, 22:35:43 »
Ако някой ви каже, че днес е чакал автобус 86 повече от час, вярвайте му. Колите от 85 са се движили с по над 25 мин закъснение.
« Last Edit: 11.09.2009, 22:47:53 by vasko456 »

Offline mlk

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #1057 on: 11.09.2009, 22:47:36 »
IKAR, пак казвам, има хитри начини като например фаза от ИСУЛ да има през цикъл, но не вярвам да може да се заложи такава система. Това е от малкото удачни, защото по-къси фази са недостатъчни за пресичане от пешеходците + доста шофери са като албански реотани и докато тръгнат светва червено. Дългите фази пък ще прецакат левия завой към Кракра, защото няма да побира повече коли от сега. Трудно е, а без светофар не може. Все пак си е болница.

Offline blagun

• Moderator
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #1058 on: 12.09.2009, 00:03:36 »
Ехей, къде спорите за светофар, който е под носа на офиса ми? Значи там няма никъде два, а ЕДИН светофар и не може да няма, тъй като тролеят завива наляво, излиза трамвайно трасе. Не е вярно, че не са синхронизирани, напротив, фазите се сменят едновременно. Фазите не могат да станат по-малко от 3 - по една за Дондуков, за левия завой на тролеите и за трамвая. И да я нямаше втората част на светофара (Бяло море), пак положението щеше да си е същото, само че никой нямаше да може да направи ляв завой идвайки от центъра по Дондуков към ИСУЛ. Пешеходците пък трябваше да ходят до Английската гимназия, за да пресичат за спирка Бяло море, за супермаркет Ралица и за парк Заимов.
Съвсем естествено, че тапи има. Даже да предположим, че спрат и двете части на светофара, тапата ще се измести на светофара с бул. В.Левски. Задръстванията се получават най-вече от изчакващите за ляв завой от Дондуков към Кракра, а също така от кретени, паркирали или спрели между Бяло море и Кракра или по Дондуков след тролейната спирка.
Може би втората фаза с двата леви завоя от Дондуков трябва да стане асиметрична, тъй като завиващите към Кракра са повече от завиващите към ИСУЛ.

Offline mlk

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #1059 on: 12.09.2009, 20:34:01 »
Дали са един или два зависи от дефиницията. Като цяло действат единно, в което няма спор. Това с асиметрията също е вариант да облекчи нещата леко.