Author Topic: Трафикът  (Read 678595 times)

Offline gogata

• Маниак
    • Skype Me™!
    • ICQ Messenger - 225273
    • View Profile
    • She's waiting for your text
Re: Трафикът
« Reply #1320 on: 08.03.2010, 22:41:47 »
59/1- направила само два курса, а 59/3, която се включва от гараж, в 22.00 h още не беше стигнала Княжево. УЖАС,ПАК НИ ИЗНЕНАДА СНЕГА!?! А на 204 спокойно, само нЯкАКви си 100 минути назад, красота просто.

Дифиан: Преглеждай си мненията, преди да ги публикуваш!!!
« Last Edit: 09.03.2010, 11:05:46 by difian »

Offline stankos

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #1321 on: 09.03.2010, 09:05:34 »
Кошмара по тм.5 продължава и днес !

Offline emm_1968

• Trams Doctor
  • Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #1322 on: 09.03.2010, 09:35:41 »
59/1-направила само два курса,а 59/3-която се включва от гараж,в 22.00 h,още не беше стигнала княжево.УЖАС,ПАК НИ ИЗНЕНАДА СНЕГА !?!А на 204 спокойно,само некви си 100 минути назад,красота просто.

Снегът не ни изненада, а ни затрудни! Което прави навсякъде по Европата ..., но само ние искаме като вали сняг пътищата да са като през Август ...
Символите на нашия град са Витоша, кестените и трамваите.

С такива любители на МГТ врагове не му трябват.

Offline София 70

• Ограничени права
  • Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #1323 on: 09.03.2010, 16:32:58 »
Напротив - снегът ни изненада отново.
неадекватните действия на пътните полицаи за пореден път спомогнаха кошмарът да е в най-върховната си форма.

Offline mlk

• Нямам спирка
    • ICQ Messenger - 110536592
    • View Profile
    • Email
« Reply #1324 on: 09.03.2010, 22:39:34 »
Малко встрани от темата за снега - пред новия мол е пуснат светофара и познайте... от Подуене към Цариградско, тапата освен на Оборище се дублира и на мола. Добре че в тази посока ползвам Черковна. В другата посока пак е куцо заради късата лява лента за завой към мола, но поне е по-дълга фазата в посока Подуене.

Offline Knoxville

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #1325 on: 13.03.2010, 16:03:21 »
Страшно задръстване имаше по Данаил Николаев в 12:30. И не само там, целият район около Сточна гара беше много задръстен. Стори ми се, че бяха затворили ул. К. Стоилов посока Орландовци, за да изсичат дървета, преминаването беше ужасно, повече от 25 минути пътувах от Театър София до Лъвов мост.

В Надежда положението също е много напечено, преди малко на Лъвов мост в рамките на 5 минути минаха 3 автобуса по 85. Вече ми прави впечатление, че събота традиционно си има задръствания, при това никак не малки  :angry: :angry: :angry:

Offline Ivo

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #1326 on: 13.03.2010, 23:11:39 »
Вече ми прави впечатление, че събота традиционно си има задръствания, при това никак не малки  :angry: :angry: :angry:
Това е когато е хубаво времето в празничен ден. Хората излизат на разходка насам-натам из София, ясно се вижда например в района на Южния парк какво задръстване става при хубаво време и как булеварда се стеснява на половина от паркирали коли. Също се задръства и около хижа Алеко. Наблюдавал съм как при хубаво време в празник, рейсовете са особбено натоварени, понякога повече и отколкот в делничен ден. Проблема е, че много хора излизат навън с колите си, защото явно са много мързеливи, и то при наличието на толкова много линии на ГТ.
Не ни трябват хора с "дипломи" а работещи и можещи да мислят, влагайки логика и разум в това което правят.

Фен на автобусите ЧАВДАР

Offline difian

• Модератор
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Любителска страница на Софийското метро във Facebook!
    • Email
« Reply #1327 on: 13.03.2010, 23:49:08 »
Събота и неделя транспортът е бая орязан, а и всички си казват, няма да го има трафикът, да изляза с колата и ето я пак навалицата.
Не ги знам тези, дето ходят във въпросния Южен парк, но и мен ми е правила впечатление навалицата от автомобили там. Не могат ли пеша да стигнат, съседните квартали са наблизо, от Красна поляна и село, Борово има автобуси...!? Създават се редица предпоставки за ПТП като наизкачат деца от храстите около пътя или почнат да се товарят обратно.

Offline Fantomas

• Защо пиша толкова много?
    • View Profile
« Reply #1328 on: 13.03.2010, 23:55:53 »
Аз не знам каква разходка ще направи човек, като се мъкне с колата навсякъде. :angry:

Offline Ivo

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #1329 on: 14.03.2010, 00:08:29 »
И аз това се чудя. Дори и от Младост 4 да идваш, пак 76 спира и пред двата странични входа на Южния парк, не знам за какво им е да се мъкнат с тези коли и да спират по-далеч, вместо да слезнат от рейса точно на входа на парка. Аз също много обичам да се разхождам в парка като е хубаво времето, но винаги си ходя с 76 направо до един от входовете на парка или с 88 до Хладилника и оттам 5 мин.пеш са до горният вход на парка. Не съм се и замислял да ходя с кола до там и не виждам смисъл. Някак си се губи ефекта от разходката.
Не ни трябват хора с "дипломи" а работещи и можещи да мислят, влагайки логика и разум в това което правят.

Фен на автобусите ЧАВДАР

Offline IKAR

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #1330 on: 15.03.2010, 10:37:11 »
Вече е повече от ясно, че цялата тая работа с колите е от чиста "гъзария" - да ме видят кой съм аз и колко съм добре като мога да си позволя винаги и навсякъде с колата....Нищо, че всички казват колко е трудно, колко е зле, няма пари и т.н.......
По рейс и по жена не се тича!
A developed country is not a place where the poor have cars, it is where the rich ride public transportation.

Offline Gordon

• Маниак
    • View Profile
    • Email
« Reply #1331 on: 15.03.2010, 10:44:39 »
Какво има да не му разбирате? Хората искат да си направят кефа с една разходка, може да тръгнат за едно място, а после да им се прииска да отидат на друго, разбира се, че ако имат възможност няма да пътуват с градски транспорт.

Offline Dragon

• Administrator
  • Нямам спирка
  • Администраторът бонбони не пие!
    • Skype Me™!
    • ICQ Messenger - 202143037
    • View Profile
    • http://gtsofia.info/
    • Email
« Reply #1332 on: 15.03.2010, 10:54:05 »
Просто понятието "разходка" за някой хора означава да отидат до парка и там да седната в някое кафене. Познавам и хора, за които разходката в планината значи да се качат с колата до Алеко и там да седнат на масите. Но и при тях няма как да стане по друг начин. Те обикновено толкова са свикнали с колата, че ако отидат пеша до спирката и се задъхват.
GTSofia.info - Любителски страници на градския транспорт в София
Forum.GTSofia.info - Любителски форуми на градския транспорт в София

Offline blagun

• Moderator
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #1333 on: 15.03.2010, 14:13:06 »
Просто понятието "разходка" за някой хора означава да отидат до парка и там да седната в някое кафене. Познавам и хора, за които разходката в планината значи да се качат с колата до Алеко и там да седнат на масите. Но и при тях няма как да стане по друг начин. Те обикновено толкова са свикнали с колата, че ако отидат пеша до спирката и се задъхват.
Така си е. Едно е бирарийка в Южния парк, друго е кварталната барака в трафопоста пред блока, където с комшиите бистрите политиката и Шампионската лига. Важното е да се смени обстановката, пък била тя и по-лошо място.
Разходката именно затова е разходка - нещо като общо събитие за укрепване на семейството, приятелски срещи и т.н. И не си мислете, че в Мюнхен - град с перфектен МГТ, хората се разхождат в събота и неделя с обществен транспорт! Ходят с коли и напоследък - с велосипеди, дявол да ги вземе! Виж, манталитетът на макароните е точно като у нас - може да кара най-очукания вехт ФИАТ, но бръмчи с него до дупка.

Колкото до Алеко - надали е реалистично да се очаква, че всички ще натъпчат дечурлигата в А66, за да релаксират там. А колкото до Сиомеоновския лифт - при 10 лв за билет на човек в едната посока и май 7 или 8 лв - за ученик - аз не съм толкова богат, че да си позволя такъв неоправдан разход - 56 лв за семейство с 1 дете.

Offline borosport

• Нямам спирка
  • Hate users!!!
    • ICQ Messenger - 304771719
    • View Profile
    • Email
« Reply #1334 on: 15.03.2010, 22:28:56 »
 Благуне предполагам, че Витоша ски ще намалят цените на лифта само и само да се ползва той вместо всеки да се катери с колата. Иначе горе ще е ад. Мен ако питаш бих забранил изцяло качването, но при нормални цени а билета.
Най-дългите градски автобусни линии са:
- А111 - 50320 м двупосочно
- А83 - 37000 м двупосочно
- А11 - 32005 м двупосочно
Най-дългите крайградски автобусни линии са:
- А28 - 64540 м двупосочно
- А70 - 56645 м двупосочно
- А3 - 55870 м двупосочно
Тройната коалиция от А до Я

Offline Ivo

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #1335 on: 15.03.2010, 22:39:46 »
Вчера, като пътувах с 66 до Морените отново в участъка от Морените до Алеко имаше задръстване от паркирали коли, които дори част от тях бяха паркирали в обръщалото. Добре че имаше униформени служители(не знам какви точно бяха) които гонеха колите, така че рейса да може да преминава и да обръща безпроблемно. И тва при положение, че по пътя до Алеко е забранено преминаването с лични автомобили. Под знака ясно си пише, че е позволено да минават автобуси на градският транспорт, извършващи обществен превоз на пътници по конкретно обособен маршрут или нещо такова(все не успявам да го изчета цялото като минаваме покрай знаците) Просто трябва да сложат някаква бариера може би над Драгалевци, и да пускат само автобусите по линия 66. Хората могат да си ги ползват тях, в неделя си имаше приличен брой хора в рейса, с него могат да отидат и на Драгалевският манастир, и на Бай Кръстьо, и на Морените и съвсем малко пеш и до Алеко. Освен това колите горе паркират направо всред пътя, защото има почти 2 метра сняг отстрани където е минал снегорина и го е избутал и така съвсем блокират участъка от Морените до Алеко.
Подобна е ситуацията при хубаво време и до с.Железница, там където започва туристическата алея всичко е блокирано от пракирали коли, въпреки че си има цели 3 автобусни линии до там-69, 70 и 98. Някои хора май съвсем ги мързи да походята малко пеш.
« Last Edit: 15.03.2010, 22:44:35 by Ivo »

Фен на автобусите ЧАВДАР

Offline ozzy

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #1336 on: 16.03.2010, 00:22:54 »
Не, просто много хора изпитват ужас от това да се возят в градски транспорт, затова си карат колите, с тях е най-удобно.

Offline blagun

• Moderator
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #1337 on: 16.03.2010, 00:52:53 »
Благуне предполагам, че Витоша ски ще намалят цените на лифта само и само да се ползва той вместо всеки да се катери с колата.
Дай Боже. Засега вместо да намалят цените, правят "профилактики" по 7-8 месеца, като свърши ски-сезона  :angry:
Но много се отклонихме от трафиковата тема - за Витоша си имаме отделна тема.

Има сериозно увеличаване на трафика по Симеоновско и България - няма как да не се усети липсата на Драгалевското шосе. И е крайно време да се забрани спирането по Симеоновско шосе и това да се следи стриктно. Да не говорим за "паркираните" контейнери за боклук. Най-нахални в това отношение са от автокъщата преди светофара за Зимния дворец (Иван Странски май се казва улицата) - "резервирали" са си тротоара с няколко кашпи, а паркират директно на булеварда.

Offline LG_

• Строител
  • Moderator
  • Нямам спирка
  • for a better infrastructure
    • ICQ Messenger - 354966774
    • View Profile
    • Email
« Reply #1338 on: 16.03.2010, 11:40:20 »
...
Най-нахални в това отношение са от автокъщата преди светофара за Зимния дворец (Иван Странски май се казва улицата) - "резервирали" са си тротоара с няколко кашпи, а паркират директно на булеварда.

Това е Софауто и наистина са големи нахалници. Те на платното си разтоварват и автовозите със скрап-коли пристигнали от Италия или Австрия.
Редно е поне при такива обстоятелства като затвореното Драгалевско и натоварени съседни улици да им се забрани подобна дейност.
Да не говориме че е по-редно напълно да я преустановят
Ако спориш с идиот, вероятността той да прави абсолютно същото е много голяма.(Марк Твен)

Quote from: geogregor
Underground trains already resemble more of the cattle transports than transportation system for humans.
Actually cattle could never be transported in such awful conditions due to animal welfare regulations. But no one gives a damn about how Londoners travel!

Offline tiristor

• Нямам спирка
  • За пускане на БГ-1300 по линии 4 и 11!
    • View Profile
    • Email
« Reply #1339 on: 17.03.2010, 01:11:13 »
Днес на Добротич и Никола Мушанов кърпеха дупките в платното посока център. В резултат опашката започваше още преди пасарелката при електрокарния завод.