Author Topic: Трафикът  (Read 679016 times)

Offline Dragon

• Administrator
  • Нямам спирка
  • Администраторът бонбони не пие!
    • Skype Me™!
    • ICQ Messenger - 202143037
    • View Profile
    • http://gtsofia.info/
    • Email
Re: Трафикът
« Reply #1740 on: 27.12.2010, 15:43:08 »
То просто до към 13 всичко се топеше, ама след това на всички баири имаше големи задръствания. Към 14.30 почнаха да се нормализират нещата.
GTSofia.info - Любителски страници на градския транспорт в София
Forum.GTSofia.info - Любителски форуми на градския транспорт в София

Offline Svetoslav

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #1741 on: 27.12.2010, 15:51:49 »
По Евлоги Георгиев между военна академия и Орлов мост, а също и по Цариградско в двете посоки беше прилично задръстено, като само по Цариградско в посока Младост колоната се движеше с 20тина км/ч. Там обаче имаше много тарикати, които дори виждайки идващия автобус зад тях, пак си се престрояваха в бус лентата и караха по нея :angry:.

Offline difian

• Модератор
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Любителска страница на Софийското метро във Facebook!
    • Email
« Reply #1742 on: 27.12.2010, 18:04:53 »
До преди малко цял следобед щъкам из града. Видях само два неработещи снегорина. Един В Студентски град на кръстовището със Симеоновско и преди час на Гео Милев при Слатинска река... Не бях аз шофьор, но си се хлъзгаше.

Offline radkov3

• Маниак
    • View Profile
« Reply #1743 on: 28.12.2010, 00:06:16 »
Днес по обяд на Костенски водопад хвърляха пясък. :fan:
В Младост-1 (района при Окр. б-ца), пък въобще не беше почистено. :angry:

Offline Ivo

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #1744 on: 28.12.2010, 14:32:37 »
Айде айде, много добре си е почистено даже. Я вижте снимките от Виена в темата например, или репортажите от Париж, Лондон и тн, да видите на кое му се вика лошо почистване. А тука при нас рано сутринта беше около минус 6-7 градуса, а дори уличката пред блока по която минават 113, 213 и 214 беше изчистена до асфалт. На запад като падне сняг им се блокира половината транспорт, а вие се оплаквате от някакви си закъснения по 10-15 мин. Много си е добре даже. Ама както някои хора казват, оплакваме се , защото не сме видяли лошо...
Не ни трябват хора с "дипломи" а работещи и можещи да мислят, влагайки логика и разум в това което правят.

Фен на автобусите ЧАВДАР

Offline emo

• Нямам спирка
  • Приятел на всички шофьори и ватмани от ГТ
    • View Profile
« Reply #1745 on: 28.12.2010, 14:38:01 »
Улиците са почистени, обаче тротоарите са пълна трагедия. Лед, пързалка. Всичко това показва самите хора колко са съвестни, но имат претенции към общината.

А трафикът днес е мечта за мен. Да можеше да остане такъв какъвто е в района, откъдето минах и 10 год. занапред.
Близо 3000 мои снимки от 2007 г. до днес.
https://www.flickr.com/photos/147931689@N02/

Offline Ivo

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #1746 on: 28.12.2010, 14:40:03 »
За тротоарите сме си виновни ние. Колко от вас станаха сутринта да изчистят тротоара пред блока? Очевидно е че това което зависи от общината и от градският транспорт си го изпълняват, също така видно е и кой не си изпълнява задълженията.
Не ни трябват хора с "дипломи" а работещи и можещи да мислят, влагайки логика и разум в това което правят.

Фен на автобусите ЧАВДАР

Offline monte carlo

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #1747 on: 28.12.2010, 19:37:45 »
На работа ли да ходя... тротоарите ли да чистя... данъци ли да плащам... с какви пари ще плащам данъците, ако не ходя на работа за да чистя тротоарите?
Ние знаем, че те лъжат.
Те си знаят, че лъжат.
Те знаят, че ние знаем, че лъжат.
Ние знаем, че те знаят, че ние знаем, че те лъжат.
И все пак те продължават да лъжат.

Offline difian

• Модератор
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Любителска страница на Софийското метро във Facebook!
    • Email
« Reply #1748 on: 28.12.2010, 20:12:31 »
На работа ли да ходя... тротоарите ли да чистя... данъци ли да плащам... с какви пари ще плащам данъците, ако не ходя на работа за да чистя тротоарите?
Законодателно, задълженията са ти делегирани на теб и това е положението. Ставаш един час поне по-рано и чистиш...  :(

Offline monte carlo

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #1749 on: 28.12.2010, 20:15:38 »
Законодателно, задълженията са ти делегирани на теб и това е положението. Ставаш един час поне по-рано и чистиш...  :(
Дори когато съм в командировка в Силистра да речем? :bag:
Ние знаем, че те лъжат.
Те си знаят, че лъжат.

Offline Ivo

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #1750 on: 28.12.2010, 20:22:15 »
Е ти не си единствен в блока, ще се разберете. На мен не ми пречи например да отделя по 15-тина мин.за тази дейност, особено ако съм 2-ра смяна на работа.
Данъците, които плащаме са за да ползваме благинки като градски транспорт до посред нощите, да са изчистени главните булеварди по които се движи, да кърпят дупките по булевардите, по които се движи градски транспорт, да ти съборат кофите за боклук пред блока, пролетта и лятото да мият улиците-демек това за което си плащаме се изпълнява, а това което от нас зависи май то не се прави и заради него се мрънка най-вече.

Както вече споменах, вижте какво мазало става в западните столици и колко по-добре се оправят при нас за сега, така че при тези зимни условия мисля че сме много добре и няма причина за оплакване.

Фен на автобусите ЧАВДАР

Offline Knoxville

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #1751 on: 28.12.2010, 20:45:21 »
А тротоара покрай Малинов пак ли аз трябва да го изчистя и да разбия леда или някой друг съфорумец трябва да свърши тази дейност?

Offline Ivo

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #1752 on: 28.12.2010, 20:49:46 »
Ами с какво да ти го изчистят този тесен тротоар? Оттам не може да мине машина. С ръчен труд също не виждам как да стане, толкова лед е непосилно да разбие сам човек, трябват много хора само за малък участък, няма как да стане.

Фен на автобусите ЧАВДАР

Offline monte carlo

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #1753 on: 28.12.2010, 20:51:34 »
Ами с какво да ти го изчистят този тесен тротоар? Оттам не може да мине машина. С ръчен труд също не виждам как да стане, толкова лед е непосилно да разбие сам човек, трябват много хора само за малък участък, няма как да стане.

Не виждам проблем, нали се плащат данъци. Или и аз да не виждам как да ги плащам и да не ги плащам, щото е по-лесно...  :bag:
Ние знаем, че те лъжат.
Те си знаят, че лъжат.

Offline freepigeon

• Защо пиша толкова много?
    • View Profile
    • Email
« Reply #1754 on: 29.12.2010, 01:27:39 »
В интерес на истината лед по тротоарите се получава там където е пръскано със сол а после не е изчистена кашата,или там където от улука или покрива на къща се топи снега и водата пада.И в двата случая би трябвало да има хора отговорни за почистванеъо.На останалите места снега си е просто утъпкан и бял и няма нужда да се чисти.Не знам какво толкова сте се вторачили в почистването.Според мен си е ок или поне много по-добре от предни години.Пък и не може на всяка улица по снегорин все пак!Зима е все пак,и без това вали по 5 пъти на зима може повече да се съобразяваме и да ползваме алтернативни начини на придвижване и да оставим колата.А не да мрънкаме защо не е изчистено и заради снега има задръстване.

Offline emo

• Нямам спирка
  • Приятел на всички шофьори и ватмани от ГТ
    • View Profile
« Reply #1755 on: 29.12.2010, 10:25:15 »
Просто идеята ми беше как хората мрънкат срещу общината дали е излизана всяка улица, но в същото време не са почиститли тротоарите пред домовете си. А второто е абсолютно задължително на живеещите или работещите в самите кооперации.
Миналата зима два пъти извадих късмета аз да чистя, но го направих, заради което закъснях с по половин час за работа. Е, получих и морално удовлетворение, че със снегът от тротоара окопах една спряла кола на улицата :P
Близо 3000 мои снимки от 2007 г. до днес.
https://www.flickr.com/photos/147931689@N02/

Offline ozzy

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #1756 on: 29.12.2010, 13:54:28 »
Основните улици са чисти, проблемът са кварталните улички, където е доста заледено. А има тротоари, които не са прилежащи към никоя сграда, тях би трябвало общината да ги чисти.

Offline monte carlo

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #1757 on: 29.12.2010, 14:33:45 »
Тя и улиците не чисти, не само тротоарите си, но тук някои ни обясняват, как проблемът бил в нас, а от общината все едно ловели снежинките във въздуха. Не че не могат да използват разни хора, на които и без това им дават разни помощи, да чистят, но къде ти ще се занимават с това...  :bag:
Ние знаем, че те лъжат.
Те си знаят, че лъжат.

Offline T1000

• Защо пиша толкова много?
  • Ferrari S.p.A.
    • View Profile
    • www.diecast-utopia.com
« Reply #1758 on: 03.01.2011, 17:14:39 »
Днес, не знам поради каква причина, бяха решили, че могат да прекарат по един снегорин и в кварталните улици  :fan: Може на някой шофьор да му е било скучно...  :D
I'll be back®

Offline giorev

• Ограничени права
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #1759 on: 03.01.2011, 19:31:12 »
Днес, не знам поради каква причина, бяха решили, че могат да прекарат по един снегорин и в кварталните улици  :fan: Може на някой шофьор да му е било скучно...  :D
Какво говориш, преди нова година бяха хвърлили луга на нашата уличка, което е абсолютен прецедент. Според мен обаче, основната причина е, че боклукчийските им камиони в противен случай са затруднени да си вършат работата, което ги е принудило да поизчистят най-тежките улички. Става въпрос за Титан.
Само скоропостижното закриване на Столичен Автотранспорт ЕАД би гарантирало на софиянци ежедневно комфортно и безаварийно пътуване с автобус в градски условия, което априори би увеличило дялът на превозите на обществения транспорт и би повлияло положително на трафика в столицата!