Author Topic: Трафикът  (Read 678600 times)

Offline The Freshmaker

• Нямам спирка
  • TM 303
    • View Profile
Re: Трафикът
« Reply #2120 on: 27.06.2011, 12:45:44 »
Емо, не те познавам лично, но ако сериозно стоиш зад последния си пост, то ти имаш сериозен проблем с възприятията си към определени сфери в човешката дейност. Ако смяташ, че водачите на автомобили са потенциални убийци не заради действията си, а  просто заради факта, че управляват АВТОМОБИЛИ, то аз съм изумен.
А всъщност София можеше да бъде един прекрасен град, ако имаше друго управление и ако 70 процента от населението му беше друго...

Offline freepigeon

• Защо пиша толкова много?
    • View Profile
    • Email
« Reply #2121 on: 27.06.2011, 12:48:00 »
В случая,въпреки че шофьора няма никаква вина за случилото се (дори и да е превишил скоростта) а жертвата да е явният нарушител, това си е непредумишлено убийство защото е завършило със смърт.Ще го съдят и за това както си и трябва.

Offline The Freshmaker

• Нямам спирка
  • TM 303
    • View Profile
« Reply #2122 on: 27.06.2011, 12:51:10 »
Абе хора, как можете да наричате УБИЙСТВО случай, в който някой без преувеличение се мята на предния ви капак? Ако някой дойде се покатери по стълба на терасата ви и се обеси на парапета, трябва ли да ви съдят за непредумишлено убийство, защото имате тераса?
А всъщност София можеше да бъде един прекрасен град, ако имаше друго управление и ако 70 процента от населението му беше друго...

Offline emo

• Нямам спирка
  • Приятел на всички шофьори и ватмани от ГТ
    • View Profile
« Reply #2123 on: 27.06.2011, 12:51:54 »
Емо, не те познавам лично, но ако сериозно стоиш зад последния си пост, то ти имаш сериозен проблем с възприятията си към определени сфери в човешката дейност. Ако смяташ, че водачите на автомобили са потенциални убийци не заради действията си, а  просто заради факта, че управляват АВТОМОБИЛИ, то аз съм изумен.

Заради действията си или бездействията си. И за да не разводняваме темата повече, просто искам много строг съдебен процес като се вземат предвид всички обстоятелства посредством нужните експертизи. След решението на съда ще мога да си изкажа мнението.
За сега само да ви пусна мухата - смятам, че 80км/ч е прекалено висока скорост за градски условия, макар и за цариградско шосе.

Абе хора, как можете да наричате УБИЙСТВО случай, в който някой без преувеличение се мята на предния ви капак? Ако някой дойде се покатери по стълба на терасата ви и се обеси на парапета, трябва ли да ви съдят за непредумишлено убийство, защото имате тераса?

А дали случайно шофьорът не е имал видимост, че в средата на пътя има някакъв идиот, който всеки момент може да се метне пред него? Със сигурност е имал.
« Last Edit: 27.06.2011, 12:54:15 by emo »
Близо 3000 мои снимки от 2007 г. до днес.
https://www.flickr.com/photos/147931689@N02/

Offline The Freshmaker

• Нямам спирка
  • TM 303
    • View Profile
« Reply #2124 on: 27.06.2011, 12:56:57 »
За сега само да ви пусна мухата - смятам, че 80км/ч е прекалено висока скорост за градски условия, макар и за цариградско шосе.
И аз да пусна муха - на подобни булеварди по света ограничението често е над 80 км/ч, във Франкфурт на Майн примерно по идентичен като замисъл булевард се кара при ограничение 120 и проблемите определено са в пъти по-малко, отколкото тук... Сещам се за подобен булевард и в Париж, където ограничението е 100 кч/ч. Това, че масата български шофьори нямат идея как се кара туй чудо, наречено автомобил, било то с 20 или 220 километра в час, е проблем на българските шофьори,а не на този или онзи булевард.

Offline marto193

• Маниак
    • View Profile
« Reply #2125 on: 27.06.2011, 13:01:53 »
Най-тъпото е че има още идиоти които пресичат отгоре, вчера като минавах на същото място пред мене пресече млад мъж  :angry:

Offline Knoxville

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #2126 on: 27.06.2011, 13:03:54 »
Еми тогава ще те осъдим и теб, защото караш автомобил.

Емиле, идвам у вас, взимам една ваза и си я разбивам в главата. Трябва ли нашите да те осъдят за убийство по непредпазливост?

Offline emo

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #2127 on: 27.06.2011, 13:06:16 »
Не, защото аз не съм направил нищо по този казус.

А това, че трябва да се направят огради по 2 метра високи на камара булеварди е повече от ясно. И да се осветяват, а не някой да пресече цариградско шосе, да стигне средата и да види, че има ограда и трябва да се върне :D

Offline giorev

• Ограничени права
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #2128 on: 27.06.2011, 13:21:52 »
Трябва да се завиши и глобата за неправилно пресичане с няколко пъти и засилен контрол от КАТ. При лошо стечение на събитията, можеш да пребиеш някой дори и с колело, в този смисъл няма значение дали превозното средство е моторно и колко е тежко.
Помните ли случая, когато Икарус по А75 сгази човек с втори или трети мост при завоя от Дондуков по В.Левски, някаква информация как се е развил случая? Има сходство в (не)виновността на водачите.
Само скоропостижното закриване на Столичен Автотранспорт ЕАД би гарантирало на софиянци ежедневно комфортно и безаварийно пътуване с автобус в градски условия, което априори би увеличило дялът на превозите на обществения транспорт и би повлияло положително на трафика в столицата!

Offline Repcho

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Градски транспорт-София
    • Email
« Reply #2129 on: 27.06.2011, 13:24:02 »
Емо предизвика поредния абсурден спор. Лошото в случая е, че се изказва изключително неподготвен като очевидно не знае откъде е пресичал самоубиецът. Хубавото е, че хората с мислене като неговото са малко. И за заключение Емиле, нека някой самоубиец се хвърли от прозорец докато ти вървиш отдолу по тротоара, падне върху теб, но хвърлилия се загине, нека после те съдят за непредумишлено убийство....

Край на офтопика

Offline emo

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #2130 on: 27.06.2011, 13:29:47 »
Трябва да се завиши и глобата за неправилно пресичане с няколко пъти и засилен контрол от КАТ. При лошо стечение на събитията, можеш да пребиеш някой дори и с колело, в този смисъл няма значение дали превозното средство е моторно и колко е тежко.
Помните ли случая, когато Икарус по А75 сгази човек с втори или трети мост при завоя от Дондуков по В.Левски, някаква информация как се е развил случая? Има сходство в (не)виновността на водачите.

По първото съм напълно съгласен. Да сложат някоя глоба от 50 лв. пък и аз самият ще взема да спра да пресичам Стамболийски където ми е кеф :P.
А за другото - не нямам информация, автобусът е 79, мисля, че за него пишеш. А и там нещата бяха много мътни около сгазения.

Към Репчо - знам откъде накъде е пресичал, но това в случая няма значение.

Offline Repcho

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Градски транспорт-София
    • Email
« Reply #2131 on: 27.06.2011, 13:31:41 »
Към Репчо - знам откъде накъде е пресичал, но това в случая няма значение.

Не, не знаеш...

А дали случайно шофьорът не е имал видимост, че в средата на пътя има някакъв идиот, който всеки момент може да се метне пред него? Със сигурност е имал.

Offline Knoxville

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #2132 on: 27.06.2011, 13:35:50 »
Дали Емил щеше да говори същите неща, ако поне веднъж беше сядал на шофьорското място в лек автомобил? Силно се съмнявам.

Offline emo

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #2133 on: 27.06.2011, 13:48:12 »
Дали Емил щеше да говори същите неща, ако поне веднъж беше сядал на шофьорското място в лек автомобил? Силно се съмнявам.

А така, стигнахме си до думата. Ами аз не мога да поема отговорност за себе си и останалите участници в движението, не мога да гарантирам тяхната сигурност, поради което съм решил, че не съм способен да управлявам МПС и не съм правил и опити. Жалкото е, че много други имат моите способности, обаче 10 пъти по-голямо самочувствие и затова са взели книжки, карат и правят поразии накуп.

Offline LachKo

• Приятел на ГТ
  • нетолерантен
    • View Profile
« Reply #2134 on: 27.06.2011, 14:06:42 »
Емо?!?  :bb: Не знам как ти идват на акъла подобни, без извинение, идиотщини! Какво действие, какво бездействие на шофьора?!? Ограничение примерно 40км/ч. на Цариградско, МГТ без климатици през лятото... Човече, сигурен ли си, че си от тая планета?

Offline GTUser

• Маниак
    • View Profile
    • Email
« Reply #2135 on: 27.06.2011, 14:39:48 »
Емо, от онова ти изказване, че пробваш реакциите на шофьорите като 'танцуваш' от тротоара на платното за движение и обратно, смея да твърдя, че ако издаваха книжки на пешеходците щеше да стане страшно.  :D
Понеже от моите наблюдения хората, които нямат представа за пространствено ориентиране както си вървят, така и карат.  :rolleyes:

Offline giorev

• Ограничени права
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #2136 on: 27.06.2011, 15:09:10 »
Нещо по темата:
"Ню Йорк таймс": Как Европа притиска шофьорите
Методите са различни, но целта е ясна - използването на автомобил да се оскъпи и да стане неудобно, за да се фаворизират по-екологични методи

Американските градове синхронизират светофарите на зелена вълна, за да подобрят автомобилния трафик и предлагат приложения за мобилни телефони, с които шофьорите могат да открият свободни места за паркинг, а много европейски градове правят тъкмо обратното: създават среда, която е открито враждебна към колите.

Методите са различни, но целта е ясна - използването на автомобил да се оскъпи и да стане толкова неудобно, че да тласне шофьорите към по-екологични методи на транспорт, пише днес на първа страница вестник "Ню Йорк таймс". Градове като Виена, Мюнхен и Копенхаген са затворили огромни улични сектори за движение на автомобили. В Барселона и Париж има улици, наводнени от популярните програми за обществени велосипеди. Шофьорите в Лондон и Стокхолм плащат високи такси за задръстване, само за да влязат в сърцето на града. А през изминалите две години десетки германски градове се включиха към национална мрежа от "екологични зони", в които само коли с ниски емисии на въглероден двуокис могат да влязат.
Подобни градове приветстват построяването на нови молове и жилищни сгради, но жестоко ограничават позволения брой места за паркинг. Паркирането на улицата изчезва като явление. Напоследък дори бивши автомобилни столици като Мюнхен са се превърнали в рай за пешеходците, казва Ли Шипер, сътрудник в Станфордския университет, който специализира в областта на устойчивия транспорт. Общинските власти, отговарящи за планирането на трафика в Цюрих пък работят извънредно през последните години, за да тормозят шофьорите. По пътищата към града са монтирани на често светофари, които забавят и ядосват шофьорите. Подлезите за пешеходци, които някога позволяваха на трафика свободно да тече през големи кръстовища, сега са затворени. Операторите в непрекъснато разширяващата се трамвайна система в града могат да включват светофарите в своя полза, когато приближават и така принуждават колите да спират, посочва изданието.
В много части на Ловенплац, един от най-натоварените площади в Цюрих, сега е забранено влизането на коли. Където това е разрешено, скоростта им е ограничена до минимална, така че пешеходни пътеки и знаци за преминаване да могат да бъдат премахнати напълно и да се даде право на пешеходците да пресичат където и когато си поискат. "Ню Йорк таймс" цитира Анди Фелман, ръководител на отдела по планиране на трафика в Цюрих, според когото шофирането в града се е превърнало "спиране и тръгване". "Това е, което искаме. Нашата цел е да отвоюваме обществено пространство за пешеходците, а не да улесняваме колите!". Американското издание продължава и с други примери. 91% от депутатите в швейцарския парламент отиват на работа с трамвай. Новият мол в Цюрих, Сихл сити, е три пъти по-голям от бруклинския Атлантик мол, но има половината от неговите паркинг места и в резултат на това 70% от посетителите отиват там с градски транспорт.
Един от офисите на Европейската агенция за околната среда в Копенхаген има над 150 места за велосипеди и само едно за автомобил, при това за инвалид, отбелязва вестникът.

www.vesti.bg
« Last Edit: 27.06.2011, 15:12:58 by giorev »
Само скоропостижното закриване на Столичен Автотранспорт ЕАД би гарантирало на софиянци ежедневно комфортно и безаварийно пътуване с автобус в градски условия, което априори би увеличило дялът на превозите на обществения транспорт и би повлияло положително на трафика в столицата!

Offline Chilio

• Маниак
    • View Profile
« Reply #2137 on: 27.06.2011, 16:40:47 »
Emo, ако някой си счупи твоя ваза или саксия в главата у вас, не само че по твоята логика трябва да те съдят за непредумишлено убийство, ами и 3-4 години трябва да те влачат по следствия и съдилища да ти правят щателни експертизи, защото кой знае имал ли си видимост към вазата/саксията и си можел да предположиш какво ще се случи, тоест не си направил всичко необходимо - ще ти мерят разстоянието от мястото от което е станало пред теб и т.н. и ще се докаже че си УБИЕЦ. Просто спри с простотиите, наистина изявления като по-горните твои будят сериозни съмнения в нормалното ти психично здраве у останалите потребители на форума. И тази констатация не е лична нападка или обида, а се базира на основно правило в правото - за определяне на вменяемост на подсъдимите основно се изследва тяхната трезва преценка за добро/лошо...
« Last Edit: 27.06.2011, 16:42:43 by Chilio »

Offline dimi

• Наистина съм луд
  • сбогом 2622
    • View Profile
« Reply #2138 on: 27.06.2011, 17:15:51 »
Бог да го прости човека. Но всеки който пресича по този начин рано или късно го очаква този изход. Мисля, че е прекалено да се иска точно в този случай строг съд и ефективна присъда. Ние не можем да озаптим пияните шофьори и те се отървават с условни присъди, а ще искаме сметка от този нещастен човек. Стигат му емоциите от това, че е умрял човек пред очите му и от колата му. До сега не е установено нарушение, че да се иска съд и ефективна присъда.
R.I.P  Ikarus 280

Offline Kaiser Kar

• Нямам спирка
  • НЕ! на мърльовците
    • View Profile
« Reply #2139 on: 28.06.2011, 09:22:34 »
Ето затова мразя тая държава! И без да си виновен, пак те наказват, било то условно, и петното е лепнато... И така се оставя впечатление, че законодателството работи.
Висенето по кабините вреди сериозно на Вас и на другите около Вас.