Author Topic: Трафикът  (Read 678738 times)

Offline Kraxx

• Маниак
    • View Profile
Re: Трафикът
« Reply #2220 on: 02.09.2011, 14:21:54 »
КАТ пусна ”зелена вълна” от „Младост” до „Люлин”
1 септември 2011 /
От днес „Пътна полиция” в София ще осигурява „зелена вълна” за придвижване на превозните средства едновременно от кварталите „Младост” и „Люлин”. Целта е да се отпуши трафикът в най-натоварените участъци.
Съставът е обучаван през цялото лято, за да може движението да бъде подпомагано по този начин сутрин, когато хората отиват на работа и вечер, когато се прибират, каза пред "Фокус" главен инспектор Богдан Милчев, началник на отдел „Пътна полиция” – СДВР.

Това не е правено досега. Нашата идея е да става всеки ден, но в дните, в които има големи мероприятия – посещения на делегации, футболни срещи и други, когато е необходим нашият състав, може да пропуснем някой ден.

Когато вали дъжд и падне сняг е изключително опасно да се регулира за самите полицаи. Тогава също няма да има регулировчици, защото за нас животът и здравето на полицаите са изключително важни, каза Богдан Милчев.

По думите му - инициативата е добра, харесва се от хората и затова в „Пътна полиция” в София е създадена организация тя да се провежда.

http://sofia.dir.bg/news.php?id=9394827
To those who don't believe no explanation is possible, to those who do believe no explanation is necessary

Offline difian

• Модератор
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Любителска страница на Софийското метро във Facebook!
    • Email
« Reply #2221 on: 02.09.2011, 14:35:51 »
Да не са кръстили така зелените Скиф-ове- "Зелена вълна"? Баш те пътуват Люлин-Младост през Центъра.  :P

Offline Kraxx

• Маниак
    • View Profile
« Reply #2222 on: 02.09.2011, 14:38:50 »
Аз само публикувам информация, вече не се опитвам да я тълкувам...  :laugh:
To those who don't believe no explanation is possible, to those who do believe no explanation is necessary

Offline puflet

• Писател
  • **
    • ICQ Messenger - 69506548
    • View Profile
    • Email
« Reply #2223 on: 04.09.2011, 12:11:41 »
Когато вали дъжд и падне сняг е изключително опасно да се регулира за самите полицаи. Тогава също няма да има регулировчици, защото за нас животът и здравето на полицаите са изключително важни, каза Богдан Милчев.
Простете невежеството ми, но "Зелена вълна" не се ли прави със светофари?
В 21ви век?!?  :help:

Offline BATMOON

• Запален по ГТ
    • View Profile
    • Email
« Reply #2224 on: 05.09.2011, 09:10:02 »
От "червено" управление, каква друга зелена вълна очакваш.
НА КРИВАТА РЕЛСА, ПАНТОГРАФЪТ Ѝ ПРЕЧИ

Offline emo

• Нямам спирка
  • Приятел на всички шофьори и ватмани от ГТ
    • View Profile
« Reply #2225 on: 07.09.2011, 10:37:26 »
Да не са кръстили така зелените Скиф-ове- "Зелена вълна"? Баш те пътуват Люлин-Младост през Центъра.  :P

Това беше страхотно попадение :P
Близо 3000 мои снимки от 2007 г. до днес.
https://www.flickr.com/photos/147931689@N02/

Offline difian

• Модератор
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
« Reply #2226 on: 07.09.2011, 21:38:16 »
Не ми се мазни, на предишната страница те попитах какво е похвалното на двамата дебили пред Европата!  :P

Offline marto193

• Маниак
    • View Profile
« Reply #2227 on: 08.09.2011, 13:05:12 »
Задръстването сутринта беше плътно от Околовръстното до светофара на Фантастико по Симеоновско, иначе по самия ОП плътно си беше от Икеа до Технополис  ;), трябваше малко да увеличат фазата на светофара при технополис, но това е друг проблем. Иначе преди около 20 минути беше доста спокойно и в двете посоки  ;)

Offline emo

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #2228 on: 08.09.2011, 13:11:17 »
Не ми се мазни, на предишната страница те попитах какво е похвалното на двамата дебили пред Европата!  :P

Не съм го видял. В нашата държава, където масово законите не се спазват трябва да има контролни органи навсякъде. Особено пък гадните шофьори трябва да бъдат следени нон стоп. Много хора искат КАТ-аджиите да не са скрити и се сещате защо. Аз пък искам ако може да са невидими и като видят някой нарушител - веднага фиш, акт и т.н.
П.С. Днес пресякох на червено на спирката на 10 ДКЦ, защото не ми се чакаше 15 сек. светофарът да стане за мен. Но ясно осъзнавам, че съм направил нарушение и не го крия - дори го споделям и с вас. А мнозина от шофьорчетат правят нарушения и после викат "Ми те всички така правят".

Offline ozzy

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #2229 on: 08.09.2011, 13:19:52 »
Затова решението е едно - камери навсякъде, за да спрат да се хранят катаджиите.

Offline emo

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #2230 on: 08.09.2011, 13:29:20 »
Затова решението е едно - камери навсякъде, за да спрат да се хранят катаджиите.

Или по-точно казано - да спрат нарушителите да погазват закона като бутат насила пари на КАТ-аджиите само и само да не им пишат фиш или акт и да им вземат контролни точки.

Offline difian

• Модератор
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
« Reply #2231 on: 08.09.2011, 13:51:15 »
Или по-точно казано - да спрат нарушителите да погазват закона като бутат насила пари на КАТ-аджиите само и само да не им пишат фиш или акт и да им вземат контролни точки.
А ти се замисли къде си крия кат-аджиите и защо наистина се крият? Знаят къде има неоправдани ограничения или забраняващите знаци са прикрити и там дебнат именно да приберат някой и друг рошвет. Това не е никаква превенция и с нищо не подпомага безопасността на пътя. Гнусно и грозно е поведението на тези боклуци, които явно и безсъвестно не си вършат работата, а мислят единствено как да ограбват!!!  :angry:  Онези мижитурки бяха без желетки, а на тази пътека пред Европата аз не помня да е имало инцидент.

Offline emo

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #2232 on: 08.09.2011, 13:55:12 »
Аз не знам без жилетки имат ли право да правят проверки за такива анрушения, да не дебнат за някой наркопласьор?
Дразни ме фактът, че системно като съм пътувал в извънградски условия, когато сме наближавали пътна полиция, от отсрещната страна много коли присветват с фарове като по този начин и най-неукият(т.е. аз) разбирам, че има полицейски патрул. След като шофьорите са некоректни, то защо КАТ да са напълно коректни? всъшност аз как мога да докарам един патрул пред мен на Самуил, че там много карат забранено.

Offline difian

• Модератор
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
« Reply #2233 on: 08.09.2011, 14:07:57 »
Масово полицейски автомобили карат също в нарушение и в опасност за движението, така че не ми говори по въпроса. А по това правило, защо да сме коректни в България сме на този хал, няма значене псевдо комунизъм или псевдо демокрация, както капеше пяна от устите на някои съфорумци в една друга тема. На полцията и е вменено задъжлението да спазва закона, да съблюдава спазването му и да опазва хората... Така че тяхното престъпване е много по-голямо и нередно. Като има нарушители, да ги лови. Но да дава предписания за облагородяване на пътищата и премахване на излишните табели. А не вместо да си спазва задълженията, нарочно да се възползва от това за сметка на най-невинните и будалите!

Offline puflet

• Писател
  • **
    • ICQ Messenger - 69506548
    • View Profile
    • Email
« Reply #2234 on: 11.09.2011, 18:35:58 »
Те могат да си нарушават закона, но само когато са с включени светлини и звукова сигнализация ако не се лъжа? Това че имат буркан не им дава специален режим на движение! Друг е въпроса дали буркана не е пуснат за да стигнат по-бързо до кафето ...
И определено трябват камери ... във всяка патрулка и на всяко кръстовище и на всяка пешеходна пътека, щото докато всеки може да си кара както иска и да бута "почерпки", ще продължаваме да се избиваме на пътя! И КАТаджийте да не ми се крият по храстите, и на прави с малоумни ограничения, ами да отидат на наистина опасните участъци!
Просто това е една от многото държавни институции, които харчат нашите пари без да вършат нищо особено  :/

Offline Knoxville

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #2235 on: 11.09.2011, 18:51:22 »
Дори да са с включен звуков и светлинен сигнал, фуражките пак не трябва да застрашават останалите участници в движението.

Offline Kraxx

• Маниак
    • View Profile
« Reply #2236 on: 12.09.2011, 08:37:18 »
Цариградско е отворено за движение на автомобили и ефектът вече се усеща :)
« Last Edit: 12.09.2011, 08:39:22 by Kraxx »

Offline marto193

• Маниак
    • View Profile
« Reply #2237 on: 14.09.2011, 00:21:59 »
Днеска за пръв път имах шанса да изпробвам въпросните катаждии по Малинов и съм по-скоро против, защото не се дава никакъв шанс на напречните улици  :blink:

Иначе към 9:15 по "Климент Охридски", две платна които се влачеха нагоре, най-интересно беше че при разклона за "София Парк" когато една Х6 се мъчеше да завие надясно, но нямаше как заради колона в насрещното  :D

http://tinypic.com/view.php?pic=259bpmg&s=7

Offline Knoxville

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #2238 on: 14.09.2011, 00:29:10 »
Невъзможно е и пресичането на светофара при пътеките, въпреки наличието на жилетка. Добре, че от време на време минават и някои чужденци, които се сещат, че трябва да пропуснат пешеходците.

Иначе днес към 18 часа имаше регулировчици и по Константин Величков.

Offline difian

• Модератор
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
« Reply #2239 on: 14.09.2011, 00:34:06 »
Аз вече описах превижвяването ми с това чудо в темата за светофарите, но да кажа, че при 43 блок ме спряха точно заради пешеходци. А на Малинов специално пропуснаха 88. Но като цяло и понеделник беше достая ненатоварен към 17 часа.