Започвам силно да съжалявам, че не направих 1-2 снимки сутринта, та поне да имам здрави аргументи. Гьорев, това доста несериозно прозвуча:
Ти това - В 9ч по Цветан Лазаров, все още не беше минавал снегорин...
как го разбираш? Ясно е, че някога от там е минавал снегорин, може и преди 10 месеца да е било, но определено тук се твърди, че не е чистено изобщо.
Ако така ти харесва повече, заповядай: "По мои наблюдения, по Цветан Лазаров, почистваща техника не е минавала поне от предния път, когато имаше сняг по булеварда, тези мои наблюдения са актуални към 9ч на 22.12.2011г." Хайде, тук е било игра на думи, ОК.
Но,
Колегата твърди, че тази сутрин "снегорин не е минавал" по Ц.Лазаров, което очевидно не е вярно и не е нужно да живееш наблизо, за да ти е ясно, че е чистено и по Цв.Лазаров - трябва само мисъл и логика! Най-малкото сутринта минах по Кл.Охридски и твърдя, че беше в съвсем прилично състояние. Така например, сутринта по Г.М.Д. в 08:00 всичко беше ОК (много вода, почти никаква киша)...
Как разбра, че е
очевидно, като ще си играем на думи, представа нямам. Конкретно вчера имам наблюдения над Ц.Лазаров от 8ч, когато станах и това, което видях в 8ч, беше малко олекотена версия на това от 9ч, навярно заради неспиращия сняг. Отстрани до бордюрите не видях струпан сняг, като след минала почистваща техника, което ме навежда на мисълта, че такава не е и минавала. Може, както ти каза, да са ръсили с някакви химикали рано сутринта, но това дали е достатъчно? Още повече, че това е огромен като габарит булевард с по 3 широки ленти в посока и не чак толкова сериозен трафик, та мисля, че е по-добре да забавят малко движението, но да избутат снега и кишата, отколкото да стои в това си положение. Изглеждаше точно така - лява и дясна ленти с около 7-8см слой киша и сняг и средна що годе разгазена лента(това важи и за двете посоки). И 90% от трафика преминаваше през тази средна лента с около 35-40км/ч. Христофор Колумб в частта на изкачването, при излизане от Дружба също беше в цветущо състояние. Такова, че един отворко с БМВ "сучеше" задницата насам-натам и само засилката го изкара до края на склона, а автобусът, в който аз се бях натъпкал - 9072 едва не спря(скоростта му падна до около 5км/ч) заради боксуване. Преди да си контрирал, на слизане погледнах към гумите и видимо не бяха зле, а шофьорът "галеше" газта, за да превърта по-малко. Щеше да стане интересно, ако беше спрял...
За Цариградско съм написал това, което съм видял, а именно, че платното посока Младост беше добре, а това посока центъра - зле(към 9:20-9:30 това). И докато чаках на Плиска 280 към 9:45 минаха три снегорина в трите ленти и забавянето, което предизвикаха, след около 10тина минути се превърна в ускоряване на трафика, защото до преди да минат колоната се движеше с максимум 45-55км/ч. И казах(в предния си пост), че се учудвам, че южното платно, доста по-спокойно в този часови пояс, беше чисто, а северното, претоварено по това време, беше в лошо състояние. За Климент Охридски, ОК, ти си минал сутринта и е било добре, но аз минах в 10ч и беше зле.
Всички тия 20 реда писаници, неподкрепени с нагледен материал, разбира се, нямат никаква тежест и не те карам да се съгласяваш с тях.