Author Topic: Изграждане/ремонт на тролейбусна ККМ  (Read 250157 times)

Offline Kaiser Kar

• Нямам спирка
  • НЕ! на мърльовците
    • View Profile
Искам да попитам, защо на желязната част на моста Чавдар има тролейбусни жици и от двете страни, нали там движението е еднопосочно. Доколкото са ми казвали, старият мост е другия, а на него има само от едната страна, ако се сещата какво имам в предвид.
Висенето по кабините вреди сериозно на Вас и на другите около Вас.

Offline burtan

• Запален по ГТ
    • View Profile
Quote from: Kaiser Kar
Искам да попитам, защо на желязната част на моста Чавдар има тролейбусни жици и от двете страни, нали там движението е еднопосочно. Доколкото са ми казвали, старият мост е другия, а на него има само от едната страна, ако се сещата какво имам в предвид.
Мисля че преди години имаше проект за ремонта на стария мост. Движението трябваше да се извършва временно двупосочно по новия.  Затова изградиха и контактната мрежа на новия. Но си остана само проект. Поправете ме ако се лъжа!

Offline bgpower

• Запален по ГТ
    • ICQ Messenger - 166789683
    • View Profile
    • http://
Кой е стария и кой новия?

Offline Balkanton

• Защо пиша толкова много?
    • View Profile
    • http://www.flickr.com/photos/39030307@N07/
Новият мост е синият, мисля, че е строен през 80-те години. До него, от север,  има един по-нисък, сив - той е старият, не знам кога е строен, може би 50-те години.

Offline mlk

• Нямам спирка
    • ICQ Messenger - 110536592
    • View Profile
    • Email
Да, новия е този с ККМ от двете страни. Той е построен преди да започне ремонта на гара Подуяне за да не се претовари стария мост от силно увеличения трафик заради ремонта. Доколкото знам, заради ремонт на стария, временно са си се движели тролеите по новия двупосочно.

Offline Kaiser Kar

• Нямам спирка
  • НЕ! на мърльовците
    • View Profile
Благодаря, този въпрос ме чоплеше от поне 10 години.
Висенето по кабините вреди сериозно на Вас и на другите около Вас.

Offline bgpower

• Запален по ГТ
    • View Profile
В този ред на мисли някой спомня ли си колко време правеха ремонта на Подуене, защото май беше адски дълго?И къде всъщност се намира бившия площад Пирдоп?

Offline mlk

• Нямам спирка
    • ICQ Messenger - 110536592
    • View Profile
    • Email
Quote from: bgpower
В този ред на мисли някой спомня ли си колко време правеха ремонта на Подуене, защото май беше адски дълго?И къде всъщност се намира бившия площад Пирдоп?
1989г. е затворено шосето, но без подлеза. През 1990г. вече и подлеза е затворен. През 1992г. лятото
имам спомени, че булевардът нямаше само асфалт отгоре. Тогава горе-долу се пуска частично. На 15.9.1995г. е
открито трамвайното трасе, с което ремонтът окончателно завършва. За някои от годините има допустима грешка +1/-1 години.

Offline blagun

• Moderator
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Quote from: bgpower
И къде всъщност се намира бившия площад Пирдоп?
Площад Пирдоп се намира оттатък жп линиите вляво. Сега там има магазин за плочки и наляво от светофара тръгва булевард В.Кънчев към Герена. В ъгъла на сегашното място на магазина за плочките беше автогарата за междуградските автобуси за Северна България и Пирдопско/Елинпелинското направление, която впоследствие се премести до пазар "Герена". От срещуположния ъгъл - пак вляво от Ботевградско шосе (погледнато в посока Ботевград) тръгваха градските линии по Кремиковското направление, които сега тръгват от автостанция Изток.

Offline bgpower

• Запален по ГТ
    • View Profile
Мерси...

всъщност Пирдоп няма общо с Подуене. Добре, че го изградиха това кръстовище, че иначе сега щеше цяла Източна София да е доста зле...

Online ozzy

• Нямам спирка
    • View Profile
А подлеза на Подуене така и не го оправиха...Истинско самоубийство е да се пресича отгоре!

Offline bgpower

• Запален по ГТ
    • View Profile
Quote from: ozzy
А подлеза на Подуене така и не го оправиха...Истинско самоубийство е да се пресича отгоре!

Прав си!Тях така и не ги довършиха...а се говореше, че ще станат първите наистина европейски подлези в София, със затваряне, много готини магазинчета, а каква стана...

Offline conecto

• Нямам спирка
    • ICQ Messenger - 303555835
    • View Profile
    • Email
Mен пък ме интересува кога ще направят автогара Изток. Доколкото знам идеята е на мястото, където е обръщалото на ТМ 22 да има автогара, от където да тръгват автобусите за северна България, т.е. тези от автогара Герена. На това място в момента има просто излят бетон и много боклуци... А обръщалото на трамвая е наистина зловещо, влизал съм вътре... Идеята беше добра, но за съжаление май скоро няма да се реализира  

Online difian

• Модератор
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Любителска страница на Софийското метро във Facebook!
    • Email
Quote from: conecto
Mен пък ме интересува кога ще направят автогара Изток. Доколкото знам идеята е на мястото, където е обръщалото на ТМ 22 да има автогара, от където да тръгват автобусите за северна България, т.е. тези от автогара Герена. На това място в момента има просто излят бетон и много боклуци... А обръщалото на трамвая е наистина зловещо, влизал съм вътре... Идеята беше добра, но за съжаление май скоро няма да се реализира  
не съм чак толкова наясно,но от гарата при стадиона не тръгват ли само автобуси за сравнително близки дистанции-Ботевград,Елин Пелин,Правец,Етрополе и други такива.Северна България е доста обширно понятие,а при откриването на новата централна автогара някъде четох,че всички линии ще тръгват от нея,а другите ще са само спирки-Юг,Овча Купел,Север.Наблюденията ми са,че Юг и Овча Купел си се използват като начални, но Север май си е само паркинг за автобусите преди да отпътуват обратно из страната.
  По-скоро идеята да е била за автостнация,която и сега си съществува.Преди тя е била на площад Пирдоп.Случаят е аналогичен с преместването на последната спирка на 42 на Сливница,на автобусите на СКГТ за Волуяк и тн на Обеля,както и 1,3,5 и тн ще се преместят на някой от новите станции на метрото към Младост.
  Понеже говориш за линии,необслужвани от СКГТ(тези на Герена),въпреки,че преместиха автобусите на СКГТ от Връбница, тези на другите общини не спират на Обеля,а все още ходят до там.Следователно сигурно и тези на Герена няма да се пипат.

Offline tiristor

• Нямам спирка
  • За пускане на БГ-1300 по линии 4 и 11!
    • View Profile
    • Email
Отдавна забелязах, че в подлеза на НДК има 2 реда тролейбусна ККМ. Знаете ли за какво се използва другата, тъй като аз не се сещам движението в подлеза да е било двупосочно.

Offline bgpower

• Запален по ГТ
    • View Profile
Евентуално да е имало тролей, които да не спират на спирката долу...

Какво точно е ККМ?

Мерси

Но двупосочен тунелът не е бил никога.

Offline CKD

• --=БМ-РК=--
  • Нямам спирка
    • View Profile
Айде бе - не е бил?! Бил е и другата ККМ се е използвала.
Най-ценният ресурс на капитализма са тъпанарите

Offline maniak

• Нямам спирка
  • Оптимист
    • ICQ Messenger - 278834436
    • View Profile
    • http://www.flickr.com/photos/47270324@N08/
    • Email
Преди години подлеза на НДК и бул Патриарх Евтимий са били двупосочни

Offline bgpower

• Запален по ГТ
    • View Profile
ОК, тогава съжалявам за неподготвеното изказване, но като малък значи 1988-1989 си спомням че наистина Патриарха беше двупосочна, като спирката на тролеите по посока Попа беше точно срещу св.Георги църквата. Но за тунела наистина не си спомнях...

Offline conecto

• Нямам спирка
    • ICQ Messenger - 303555835
    • View Profile
    • Email
Защо тогава има двойна ККМ и по "Патриарх Евтимий"?