Mен пък ме интересува кога ще направят автогара Изток. Доколкото знам идеята е на мястото, където е обръщалото на ТМ 22 да има автогара, от където да тръгват автобусите за северна България, т.е. тези от автогара Герена. На това място в момента има просто излят бетон и много боклуци... А обръщалото на трамвая е наистина зловещо, влизал съм вътре... Идеята беше добра, но за съжаление май скоро няма да се реализира
не съм чак толкова наясно,но от гарата при стадиона не тръгват ли само автобуси за сравнително близки дистанции-Ботевград,Елин Пелин,Правец,Етрополе и други такива.Северна България е доста обширно понятие,а при откриването на новата централна автогара някъде четох,че всички линии ще тръгват от нея,а другите ще са само спирки-Юг,Овча Купел,Север.Наблюденията ми са,че Юг и Овча Купел си се използват като начални, но Север май си е само паркинг за автобусите преди да отпътуват обратно из страната.
По-скоро идеята да е била за автостнация,която и сега си съществува.Преди тя е била на площад Пирдоп.Случаят е аналогичен с преместването на последната спирка на 42 на Сливница,на автобусите на СКГТ за Волуяк и тн на Обеля,както и 1,3,5 и тн ще се преместят на някой от новите станции на метрото към Младост.
Понеже говориш за линии,необслужвани от СКГТ(тези на Герена),въпреки,че преместиха автобусите на СКГТ от Връбница, тези на другите общини не спират на Обеля,а все още ходят до там.Следователно сигурно и тези на Герена няма да се пипат.