Author Topic: Изграждане/ремонт на тролейбусна ККМ  (Read 250158 times)

Offline CKD

• --=БМ-РК=--
  • Нямам спирка
    • View Profile
За момента нищо не може да се направи, защото Сахаров ще е затворен поне 2 години и тб 5 няма да може да стига до Младост-1 камо ли до 4. Има резон да се удължи КМ през Младост-2 до Бизнеспарка и да се разкрие довозваща тб линия до м-я. Поща Младост-1.
Най-ценният ресурс на капитализма са тъпанарите

Online ozzy

• Нямам спирка
    • View Profile
Quote from: Ivo
Според мен ще е добре да се продължи ККМ от Младост 1 до Младост 4 покрай бизнес парка,с цел да се използва по-добре тролейбусния транспорт в Младост и ТБ 8 да се пусне Младост 4 -Гоце Делчев. Така ще се разтовари малко претоварената линия 76 и пътникопотока ще е поравномерно разделен между А76 и ТБ 8.Дублиране няма да има на 100% и двете линии ще изпълняват различни функции. Дори тогава А76 може да не спира на всички сприки по маршрута защото ще сприра ТБ 8.
Иво, за тролей в Мл.4 може да си мечтаеш след 5-6 години поне! Да не говорим, че маршрута, който предлагаш ти, не е много удачен!

Offline blagun

• Moderator
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Quote from: CKD
За момента нищо не може да се направи, защото Сахаров ще е затворен поне 2 години и тб 5 няма да може да стига до Младост-1 камо ли до 4. Има резон да се удължи КМ през Младост-2 до Бизнеспарка и да се разкрие довозваща тб линия до м-я. Поща Младост-1.
Точно така. Още преди да се наложи затваряне на бул.Ал.Малинов за строеж на метроотсечката Младост-1-Деница, трябва да е готов пробивът на улицата до посолствата към западната част на Младост-2. Там му е мястото на тролея - по западната тангента на Младост-2 към ВИПОНД.

За съжаление, затварянето на бул.Ерусалим ще дозадръсти бул.Ал.Малинов. Толкова ли е трудно да се съкрати времето за прекарване на метротрасето в участъка от посолствата до бул.Ерусалим (100-200 метра)?

Offline Ivo

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Quote from: blagun
Точно така. Още преди да се наложи затваряне на бул.Ал.Малинов за строеж на метроотсечката Младост-1-Деница, трябва да е готов пробивът на улицата до посолствата към западната част на Младост-2. Там му е мястото на тролея - по западната тангента на Младост-2 към ВИПОНД.
И това е добра идея оттам да минава тролея,обаче има няколко проблем-околовръстната улица на Младост 2 е тясна на някои места,в горната част на Младост 2 по тази улица има едно изкачване с хълм,при който зимата много навяват преспи,и има дупки. Освен това излизането от тази улица към Ал.Малинов може да е проблемно-има 2 остри завоя-десен и веднага ляв,след което улицата става с две отделни платна и излиза точно където Ал.Малинов става с едно платно(над Корекома) и точно излизане е проблематично.
А пък и няма ли така пътуването Младост 4-Гоце Делчев да се получи прекалено дълго-може би към час и 10-20 мин,сега по разписание с А76 е 50-55 мин.
Не ни трябват хора с "дипломи" а работещи и можещи да мислят, влагайки логика и разум в това което правят.

Фен на автобусите ЧАВДАР

Offline blagun

• Moderator
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Quote from: Ivo
А пък и няма ли така пътуването Младост 4-Гоце Делчев да се получи прекалено дълго-може би към час и 10-20 мин,сега по разписание с А76 е 50-55 мин.
Забрави го това пътуване! Този тролей по-скоро ще има довозваща до метрото функция. Може да пуснат къса редовна линия Окръжна болница - Младост-2 или ХИТ или Младост-4. То се знае, западната тангента на Младост-2 подлежи на основна реконструкция, за да стане тролейна. Най-малкото трябва нови стълбове да се спретнат, дупките не коментирам - те нямат място на никоя софийска улица. Навявания няма да се получават, защото тази улица вече стана вътрешна - строителството почти стигна до манастира, а всички парцели са разпродадени - т.е. всеки момент може да започне строителство.

Online ozzy

• Нямам спирка
    • View Profile
Забрави го това пътуване! Този тролей по-скоро ще има довозваща до метрото функция. Може да пуснат къса редовна линия Окръжна болница - Младост-2 или ХИТ или Младост-4. То се знае, западната тангента на Младост-2 подлежи на основна реконструкция, за да стане тролейна. Най-малкото трябва нови стълбове да се спретнат, дупките не коментирам - те нямат място на никоя софийска улица. Навявания няма да се получават, защото тази улица вече стана вътрешна - строителството почти стигна до манастира, а всички парцели са разпродадени - т.е. всеки момент може да започне строителство.
Те от общината е хубаво да побързат, докато не са застроили всичко и не останат терени за улицата!
Между другото, тя с колко платна ще е?

Offline Repcho

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Градски транспорт-София
    • Email
Quote from: ozzy
Те от общината е хубаво да побързат, докато не са застроили всичко и не останат терени за улицата!
Между другото, тя с колко платна ще е?
там тия блокове дето ги цвъкат са на супер наклон, може би 40%, ще има ядове заради тия блокове ама след години  а иначе е ясно че улицата си е за ремонт

Offline Eliano

• Приятел на ГТ
    • View Profile
Quote from: Kaiser Kar
Благодаря, този въпрос ме чоплеше от поне 10 години.
И мен ме чоплеше! :P А някой спомня ли си "стогодишния" ремонт на ул. "Тодорини Кукли" в ж.к. "Суха Река". Защо се проточи чак до 1999 г. някъде?!
« Last Edit: 24.12.2006, 23:41:00 by Eliano »

Offline conecto

• Нямам спирка
    • ICQ Messenger - 303555835
    • View Profile
    • Email
Quote from: Eliano
И мен ме чоплеше! :P А някой спомня ли си "стогодишния" ремонт на ул. "Тодорини Кукли" в ж.к. "Суха Река". Защо се проточи чак до 1999 г. някъде?!
[/size] Имам някакви спомени. Я припомни откъде минаваха точно 120 и 75  

Offline Eliano

• Приятел на ГТ
    • View Profile
Quote from: conecto

Имам някакви спомени. Я припомни откъде минаваха точно 120 и 75  
Ами 120 минаваше направо по бул. "Вл. Вазов", свиваше по бул. на Герена и от там свиваше наляво по "Тодорини Кукли". Припомням, че само частта от "Базар Поли" до "Вл. Вазов" се ремонтираше. Така 120 вървеше и обратно (както сега е 79), спирашуе на спирката при пазара "Герена", срещу базар "Поли". Сега никой рейс не върви в посока "Ботевградско" в отсека от "Вл. Вазов" до "Герена", освен 90.

Offline conecto

• Нямам спирка
    • ICQ Messenger - 303555835
    • View Profile
    • Email
Quote from: Eliano
Ами 120 минаваше направо по бул. "Вл. Вазов", свиваше по бул. на Герена и от там свиваше наляво по "Тодорини Кукли". Припомням, че само частта от "Базар Поли" до "Вл. Вазов" се ремонтираше. Така 120 вървеше и обратно (както сега е 79), спирашуе на спирката при пазара "Герена", срещу базар "Поли". Сега никой рейс не върви в посока "Ботевградско" в отсека от "Вл. Вазов" до "Герена", освен 90.
[/size]

Е за тази отсечка на "Тодорини кукли" си спомням, не беше много отдавна, но сега се сещам, че имаше един период, в който 120 (посока "Бенакс") вървеше по "Летоструй", ляв завой по "Витиня", покрай пощата, десен  по Ботевградско и после пак десен завой по "Васил Кънчев", покрай пожарната и излизаше на "Вл. Вазов" (както 79 и 90). Трябва да е било около 94-та. Още по-преди пък минаваше по едни тесни улички зад подуенската черква (зад Билла, тоест) и излизаше направо на моста "Зрънчо". Какви времена бяха...

Offline ivan krastev

• Защо пиша толкова много?
    • View Profile
Интересно каква ли ще е съдбата на тролея след пускането на метрото ?

Offline emo

• Нямам спирка
  • Приятел на всички шофьори и ватмани от ГТ
    • View Profile
Quote from: ivan krastev
Интересно каква ли ще е съдбата на тролея след пускането на метрото ?

Аз викам да го удължат до Младост 2. нали имаше и таква идея?
Близо 3000 мои снимки от 2007 г. до днес.
https://www.flickr.com/photos/147931689@N02/

Online ozzy

• Нямам спирка
    • View Profile
Quote from: emo
Аз викам да го удължат до Младост 2. нали имаше и таква идея?
то такъв е проектът  Ако гледаш ОУП, даже се предвижда да минава и през Мл.3 и до МС 17 в Мл.4, което значи Младост да стане тролеен квартал

Offline NiGhtPiSH

• Защо пиша толкова много?
  • Sofia Hardcore
    • View Profile
Ей егати якото  Да им пуснат и нормалнорелсов трамвай да ходи до Студентски и ще е резачка :P Там се местя да живея :P
"Бирата е най-великото изобретение. Колелото също не е зле, но не върви с пържени картофки."

Online ozzy

• Нямам спирка
    • View Profile
Днес се повозих на тб 5 до крайната спирка. Интересно е, че са запазили ухото при Мобиком, явно и друг път ще се налага да спират тролея дотам.

Иначе шофьорът на 1208 къв е луд

Offline blagun

• Moderator
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Интересно е, че са запазили ухото при Мобиком, явно и друг път ще се налага да спират тролея дотам.
Че защо да развалят направено нещо - за пет килограма жици за вторични суровини ли? А за колелото имаше идея в другия форум да се използва временно от А4, 313 и 413.
Виж, ако дадат парцела за някакъв строеж, ще изчезне за нула време!

Online ozzy

• Нямам спирка
    • View Profile
Е то е улица там, според мен няма как да се застрои (поне така се надявам).
И с тия завойчета при бл. 73 много умно са го измислили. Дано никой да не паркира там, че не знам как ще минава тролеят + рейсовете. Ще има и сериозни задръствания

Offline emo

• Нямам спирка
  • Приятел на всички шофьори и ватмани от ГТ
    • View Profile

По-скоро за паркинг.
Близо 3000 мои снимки от 2007 г. до днес.
https://www.flickr.com/photos/147931689@N02/

Offline Repcho

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Градски транспорт-София
    • Email
Е то е улица там, според мен няма как да се застрои (поне така се надявам).
И с тия завойчета при бл. 73 много умно са го измислили. Дано никой да не паркира там, че не знам как ще минава тролеят + рейсовете. Ще има и сериозни задръствания
аз малко се съмнявам да възстановят всички автобуси по стария маршрут. 111,313 и 4 да ама 413 малко ме съмнява