Author Topic: Изграждане/ремонт на тролейбусна ККМ  (Read 250171 times)

Online RADOCVET

• Нямам спирка
  • http://bgtransport.org/
    • View Profile
    • Email
Трамвая го премахнаха заради строежа на МД2, трамвая до Дървеница също беше премахнат заради МД1.

И двете твърдения не са верни.
Трамваят в тунела го премахнаха, главно заради твърдоглавието на (разбирай лобизма в) СО. Бяха представени много на брой добри предложения и въпреки затворената Витошка пак можеше добре да съжителстват тунела и наземното трасе. СО обаче избра най-скъпият вариант, който разбира се веднага реши да не го изпълнява, защото е скъп.
Трамваят до Дървеница имаше готов проект и осигурено финансиране и отново СО не пожела да го реализира.
Метрото и за двете просто съвпадна като време, но няма общо със закриването на трамвайното движение.

Завой от Фр. Нансен към В. Левски няма. ККМ е монтирана, но стрелки липсват.

Може да нема ред, ама требе да се спазва!

Offline New_Passenger

• Защо пиша толкова много?
  • Lyulin 4ever
    • View Profile

И двете твърдения не са верни.
Трамваят в тунела го премахнаха, главно заради твърдоглавието на (разбирай лобизма в) СО. Бяха представени много на брой добри предложения и въпреки затворената Витошка пак можеше добре да съжителстват тунела и наземното трасе. СО обаче избра най-скъпият вариант, който разбира се веднага реши да не го изпълнява, защото е скъп.
Трамваят до Дървеница имаше готов проект и осигурено финансиране и отново СО не пожела да го реализира.
Метрото и за двете просто съвпадна като време, но няма общо със закриването на трамвайното движение.

Стоп, стоп! За кой проект до Дървеница говориш? Ако имаш предвид трамвая по Габровски, това е съвсем друго. И не съм сигурен че през 2004 . когато закриха трасето, изобщо имаше проект за трамвай по Габровски. Първоначалното трасе до Дървеница беше премахнато точно заради метрото защото параметрите на метротрасето между Интерпред и Г.М.Димитров не оставяха никакъв шанс да се запази трасето. Проектът просто не предвиждаше място за трамвай там. По Витошка едва ли щеше да се запази, понеже улицата стана пешеходна.
Да оставят релсите и по Арсеналски, може пък следващите поколения да възстановят трамвая.
Софийско метро, колекция карти - https://drive.google.com/drive/folders/1v90JEwozXaRGVBWcwSNO0GnU_3pTYZbQ?usp=sharing

Offline blagun

• Moderator
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Не съм успял да стигна все още до кръстовището на ул. Бяла Черква с бул. Петко Тодоров. Там направена ли е възможност за движение от всякъде за навсякъде? Питам чисто за информация.
Не. Само по ръбовете на Южния парк.
Потвърждавам липса на стрелки от Бяла черква в посока пазар Иван Вазов и обратно. Вчера минах оттам, но не счетох за нужно да снимам тяхната липса.

Визираш десен завой като А94 или ляв завой откъм Кравай?
« Last Edit: 06.02.2019, 22:22:04 by blagun »

Online RADOCVET

• Нямам спирка
  • http://bgtransport.org/
    • View Profile
    • Email
Ляв. Много важно е според мен да има, за да могат закъснели или пренасочени тролеи са въртят там вместо на Руски паметник, където хем се губи време, хем е неудобно.
Може да нема ред, ама требе да се спазва!

Offline bozhido

• Напредващ
    • View Profile
ТБ 7 тръгва до Манастирски ливади през април и то през тунела на НДК на интервал в пик между 8 и 10 минути:

http://citybuild.bg/news/puskat-traseto-trolej-mezhdu/38819?fbclid=IwAR0qvyH0ZLlbfxjEHGD8hdc2uRXRnViF44lfND8ECB5m4OCw1hZYwiNZq94

Offline viktorlc

• Нямам спирка
  • www.bgtransport.org
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Сдружение "Градски транспорт и инфраструктура"
    • Email
ТБ 7 тръгва до Манастирски ливади през април и то през тунела на НДК на интервал в пик между 8 и 10 минути:

http://citybuild.bg/news/puskat-traseto-trolej-mezhdu/38819?fbclid=IwAR0qvyH0ZLlbfxjEHGD8hdc2uRXRnViF44lfND8ECB5m4OCw1hZYwiNZq94

Нека да цитираме и текстът. В него има и важни подробности:
ПУСКАТ ТРАСЕТО НА ТРОЛЕЙ 7 МЕЖДУ „МАНАСТИРСКИ ЛИВАДИ” И „ЛОЗЕНЕЦ” ДО АПРИЛ

Дължината му е 14 км, като удължаването на линията заменя трамвай 6.

До април трябва да бъде въведено в експлоатация обособеното трасе на тролей 7 между „Манастирски ливади” и „Лозенец”. Това заяви зам.-кметът на Столичната община Дончо Барбалов, който провери дейностите, които се извършват. Контактно-кабелната мрежа се изпълнява от общинското дружество „Електротранспорт”, а пътното трасе - от „Щрабаг” ЕАД. Електрическата мрежа струва 1,5 млн. лв., а пътната част- 800 хил. лв.

Работата е в напреднал етап. В неделя през деня ще бъде затворен за движение тунелът под НДК, за да се приключи изграждане на мрежата за тролеите.

Маршрутът на новата тролейна линия е от „Манастирски ливади” по ул. „Костенски водопад”, по ул. „Бяла Черква”, по бул. „Арсеналски”, по обособеното трамвайно трасе, по бул.” Черни връх”, ул. „Фритьоф Нансен”, след това към Руски паметник, по ул. „Опълченска” до „Люлин”. В обратна посока - сегашният маршрут на тролей 7 до Петте кюшета се запазва, след това по бул. „Прага” през тунела на НДК и до „Лозенец”.

Предвижда се превозните средства да се движат между 8 и 10 минути. Синята зона на ул. „Фритьоф Нансен” ще бъде реорганизирана, като ще се премине към успоредно паркиране.
храна за мозък - http://www.banitza.net/

Offline tsetsi81

• Запален по ГТ
    • View Profile
Имайки предвид че тази линия е направена с цел замяна на трамвайна линия 6 до Лозенец,мислех че чисто психологически ще е ТБ6,пак е за Люлин :)

Offline tiristor

• Нямам спирка
  • За пускане на БГ-1300 по линии 4 и 11!
    • View Profile
    • Email

С какво ще се обслужва линията? С Икаруси/Икарцедеси?

Offline viktorlc

• Нямам спирка
  • www.bgtransport.org
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Сдружение "Градски транспорт и инфраструктура"
    • Email
С каквото има. Най-вероятно - смесено. Сигурно ще са поне 10 коли в пик.
храна за мозък - http://www.banitza.net/

Offline fafan

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Някак не се връзва само 10 коли и 8 минути интервал...

Offline V.Peichev

• Нямам спирка
    • View Profile
Само от Люлин-3 до НДК са 37-39 минути в посока, дори при затягане на разписанието трудно ще паднат под 35. :rolleyes:

Offline vaz2106

• Маниак
    • View Profile
    • Email
Това ще го повярвам чак като видя, защото аз знам друго и видях едни други разписания. :angry:

Offline Metan

• Нямам спирка
    • View Profile
Възможно е да има разписания за линия или маршрут, която/който никога не вижда бял свят. Все пак ми стана интересно - какви разписания си виждал?

Offline ozzy

• Нямам спирка
    • View Profile
Да видим откъде ще вземат коли. Нищо чудно да резнат по една целодневна кола от 1, 5, 8. В следобеден пик тб 7 досега беше на 12-13 минути, ще е яко, ако запазят този интервал  :rolleyes:

Offline qwerty95

• Наистина съм луд
    • View Profile
    • Email
В обратна посока - сегашният маршрут на тролей 7 до Петте кюшета се запазва, след това по бул. „Прага” през тунела на НДК и до „Лозенец”.

Това са някакви свободни съчинения, нищо в това изречение не отговаря на истнината. Нито има сега тролей 7 през петте кьошета, нито през Прага ще стигне до НДК-то в тая посока.

Offline IKAR

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Да видим откъде ще вземат коли. Нищо чудно да резнат по една целодневна кола от 1, 5, 8. В следобеден пик тб 7 досега беше на 12-13 минути, ще е яко, ако запазят този интервал  :rolleyes:
Много е вероятно да орежат осмицата, та да я досъсипят окончателно.
По рейс и по жена не се тича!

Offline AGENT 006

• Нямам спирка
  • Невъзможното иска само малко повече време
    • View Profile
    • Sofiatransport транспортна база данни/Sofiatransport transport data base
    • Email
Някак не се връзва само 10 коли и 8 минути интервал...
И аз се надявах на повече от 10 коли, дано се окаже така, но не ме обвинявайте мен какво съм казал, всички знаем как се менят решенията в СО и дано да се променят към по-доброто този път, пък и не забравяйте, че аз им писах и жалба за интервалите на 6 и 7 в края на миналата година. Ако поне седмицата я приведат в относителна нормалност ще е постижение.

Sofiatransport транспортна база данни

Най-подробната база данни и галерия за возилата от градския транспорт в София!

Offline blagun

• Moderator
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
В обратна посока - сегашният маршрут на тролей 7 до Петте кюшета се запазва, след това по бул. „Прага” през тунела на НДК и до „Лозенец”.
Това са някакви свободни съчинения, нищо в това изречение не отговаря на истнината. Нито има сега тролей 7 през петте кьошета, нито през Прага ще стигне до НДК-то в тая посока.
Титулярният маршрут към настоящия момент е до Одеон, значи минава през Петте. Промяната до Сточна гара е временна заради изграждането на метростанция.
« Last Edit: 09.02.2019, 14:56:14 by blagun »

Offline georgi64

• Наистина съм луд
    • View Profile
Не знам защо се хвърлят да я пускат веднага до така наречените манастирски ливади. 7цата де.  :neznam: Можеше април да я пуснат до басейна спартак а в края на годината след пускането на метрото. Да пренасочат 2ката до там . И без това не достигат хора и коли.
« Last Edit: 16.02.2019, 00:44:21 by georgi64 »

Offline stankos

• Нямам спирка
    • View Profile
Защо все се споменават тия Манастирски ливади като очевидно ще е до Гоце Делчев ? Нима ще удължат ККМ до последната спирка на 65 ?