Author Topic: Изграждане/ремонт на тролейбусна ККМ  (Read 303893 times)

Offline blagun

• Moderator
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Единствената връзка с бъдещия тролей са гофрираните тръби за окабеляването и основите за новите стълбове от връзката с Бяла черква до обръщалото. Не знам, дали ще прекарат кабелите, тъй като те биха представлявали съблазън за колекционерите на кабели.

Offline georgi64

• Наистина съм луд
    • View Profile
Новото тролейбусно трасе до младост 2. Който иска да го види ако има търпение 3 файла по 3 минути  :) :)

1.

2.

3.

Offline New_Passenger

• Ограничени права
  • Защо пиша толкова много?
    • View Profile
Значи от бившата последна спирка в Младост 1 до сегашната в Младост 2 е горе-долу 5 минути?
Софийско метро, колекция карти - https://drive.google.com/drive/folders/1v90JEwozXaRGVBWcwSNO0GnU_3pTYZbQ?usp=sharing

Offline ozzy

• Нямам спирка
    • View Profile
По разписание са точно 2 минути :)

Offline stankos

• Нямам спирка
    • View Profile
Това удължение е пълен ташак !  :angry: Понеже не съм се интересувал с подробности си представях , че стига някъде кум Иво ! И за толкова малко им трябваха толкова години !  :eek: Тия хора трябва да си ходят …. Поредната подигравка със транспорта и хората! Като сегашния ремонт на Монтевидео , ама ще си ги пиша в темата!

Offline pavel75

• Запален по ГТ
    • View Profile
Тролея минава отдолу, защото на моста не можело да се монтират стълбове.
Технически дали е възможно стълбовете да са на същите места, но по-високи и да се прокара контактна мрежа по моста?

Offline bdz43r

• Нямам спирка
    • View Profile
    • http://bgrail.info/photos.php
    • Email
Технически е възможно, но не и с тези стълбове.
Вероятно би било доста по-скъпо, защото и стълбовете трябва да са по-сериозни, и фундаментите им.

Offline Ivo

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Това удължение е пълен ташак !  :angry: Понеже не съм се интересувал с подробности си представях , че стига някъде кум Иво ! И за толкова малко им трябваха толкова години !  :eek: Тия хора трябва да си ходят …. Поредната подигравка със транспорта и хората! Като сегашния ремонт на Монтевидео , ама ще си ги пиша в темата!

Отначало така бяха обещали уж, ама то така или иначе вече почти всички които познавам от квартала се качиха на кола и уличките се задръстиха от коли, дори през най-отпускарския август, така че вече все тая. Дори и тези които могат да слизат в метрото по чехли. Даже и в метрото като се кача по обяд или извън пиковите моменти когато отиват на работа в бизнеспарка, вече е доста пусто за съжаление, ползват го повече баби и дядовци които ходят до пазара.

То това е ненормална работа, вече даже някои баби си купиха коли и ходят с тях за минерална вода и на пазар, и някои ученици в 11-ти клас които са взели книжка веднага на колата.
Не ни трябват хора с "дипломи" а работещи и можещи да мислят, влагайки логика и разум в това което правят.

Фен на автобусите ЧАВДАР

Offline IKAR

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Иво, нали знаеш, че има една приказка "на гол гъз чифте пищови" и тя е наи-вече валидна за хора от нашата черга - българи, турци, гърци, руснаци, италианци, испанци. Трябва да ме видят "кой съм аз", че съм с кола, едва ли не е срамно да се возят с градския. Знаеш ли колко хора ми ревяха в България, че все нямат пари, всичко било скъпо - наеми, храна, ток, парно, вода, в същото време все са по колите, и до кенефа ходят с тях? Че МГТ в София е под всякаква критика и че има много хляб да изядем, докато стане както трябва, спор няма, но бъди сигурен, че и когато това стане, което аз не вярвам да се случи скоро, пак повечето все ще са с колите - просто сме си гащници и това е. Дори един ден да тръгнат ICE влакове ако мислиш, че нещата ще се променят....Едва ли не всеки те гледа и преценява по това не що за човек си, а с каква кола се движиш колко ти е скъп телефона и т.н. Говорили сме, че това се толерира заради приходи от бракми, застраховки, гуми, части, сервизи и не на последно място консумацията на бензин и нафта - колко са лапандурите по веригата? Ето заради такива работи нормалните хора бягат от България, не толкова заради финансовата част. Знаеш например, че във форума сме няколко човека, които сме по ж.п. моделизма. Георги, Тошо, Мартин, аз, сигурно има и други. В тази връзка има едно снобарско-гъзарско клубче за надувкаджии, в което от 30 човека официално, само трима-четирима вършат нещо реално там - работят по модули, макети, другите само ходят там да се похвалят със скъпотиите, които са придобили, а не с какво реално са направили. Че и един колега, дето работи при чичо ти Благо се подвизава там. В крайна сметка всеки си знае, но аз специално не мога да търпя да ми се разхождат по главата и разни тежкарски дружинки да си избиват комплексите за "гениалност". Това си е направо клиничен случай.

Що се отнася до удължаването на петицата - това си е типичен пример за отбиване на номера, да покажат, че се развива екологичният електротранспорт. Файдата практически е нулева, отдолу още повече, поне да го бяха направили до блок 202 и до ХИТ, че да се спре с лигавите обиколки на 76 и 111 заради бабките от този блок. Ако направят трамвая по Копенхаген само до станция Младост-3, ще е същата работа.
« Last Edit: 07.09.2018, 19:51:04 by IKAR »
По рейс и по жена не се тича!
A developed country is not a place where the poor have cars, it is where the rich ride public transportation.

Offline matto

• Приятел на ГТ
    • View Profile
Да но в нашия ГТ рискуваш да те нападнат наркомани и цигани. За наглите просяци да не говоря. Дядото с акордеона по ТМ 20 например дето псува хората ако не му дадат. Тук ГТ не е като в Дания, та е разбираемо всеки да предпочете рахата. И не става въпрос за моделите превозни средства. Контингента ни е проблема, не линиите и ПС.
« Last Edit: 07.09.2018, 20:32:39 by matto »

Offline Ivo

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
То по същата логика, още по-голяма е вероятността като караш кола да стане ПТП. Сатистически е по-опасно и стават повече ПТП-та отколкото да те нападнат просяци или цигани в ГТ.

Икар вярно е това за социалния статус. Писал съм че имам познати, които нямат имот ама са си купили на изплащане чисто нова кола. Ама човек трябва да има и да може да си позволи нормалните неща за да живее комфортно, като наем/ипотека, карта за ГТ, някакъв телефон по който да комуникира. Всичко друго като притежаването накола, телефон за 1000 лева и подобни са лукс.

Иначе това с ТБ5 навътре из Младост 2 мисля че не го направиха норчно, защото ще закрият половината паркоместа в междублоковите улички за да може да минава тролей и на много хора няма да им се хареса. Същевременно могат да се оправдаят, "ето нали върнахме ви спирката на квартала-блок 202 и вече няма нужда от тролея" Да не говорим че наистина в този си вариант тролея ще е 2 пъти по-бавен до възловите места в центъра и Плиска от 76 ако се качиш от едно и също място, горната част на Младост 2, което също няма да се хареса на много хора.
Не ни трябват хора с "дипломи" а работещи и можещи да мислят, влагайки логика и разум в това което правят.

Фен на автобусите ЧАВДАР

Offline IKAR

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Да но в нашия ГТ рискуваш да те нападнат наркомани и цигани. За наглите просяци да не говоря. Дядото с акордеона по ТМ 20 например дето псува хората ако не му дадат. Тук ГТ не е като в Дания, та е разбираемо всеки да предпочете рахата. И не става въпрос за моделите превозни средства. Контингента ни е проблема, не линиите и ПС.
Такива ватманът/щофьорът е в пълното си право да ги свали. За ония с акордеоните да не говорим. Както и разни хлапетии дето викат, крещят, драскат, режат седалки и т.н. Същото се отнася за наркомани, цигани. Питаш го - имаш ли билет или карта, и ако няма - долу! Друг е въпроса, че не го правят, за да не си създават проблеми, понеже знаеш, че тези биват толерирани от високо заради гласуването с кебапчетата, както и заради това, че полицията само се чеше и нищо не прави. Имаше случай на водач, опитал се да свали някакви, които се бият в рейса и после така извъртяха нещата, че на него му заведоха дело. В България няма регламентирано "гражданско право" и "граждански арест", единствено можеш в подобни случаи да уведомиш полицията, и тя да си свърши работата, ако иска. Иначе после тебе могат да те съдят..
Иво, никой не го е еня какво им харесва на хората, а са важни само и единствено финансовите интереси на разни паразити. Проблемът с колите е решим и няма да дишате отрови, но.....Защо в Париж, който е колкото 10 Софии, задръствания нямат. А метрото им е доста занемарено, с изключение на новите линии, и въпреки това е пълно с добре облечени бизнесмени? Понеже паркирането там е толкова скъпо, че дори и богатите не могат да си го позволят. Това нашето си е чисто манталитет, от който знаеш кои орангутани се възползват. Новата ви кметица се опита да спре безумното осиране на комплекса и видя какво и спретнаха....

Подобна цигания е и в САЩ, понеже там в който голям град се сетиш, сега си в най-хубавата част на даунтауна или в някой елитен квартал и след няма и две крачки влизаш в гетото, където могат да те гръмнат, оберат, изнасилят....То и в центъра, пред корпоративните небостъргачи, е пълно с бездомници и маргинали, никой не може да ги изгони, понеже "не са нарушили закона". Наред с всичко останало, това е още една причина там все да са с колите....
« Last Edit: 07.09.2018, 22:02:32 by IKAR »
По рейс и по жена не се тича!
A developed country is not a place where the poor have cars, it is where the rich ride public transportation.

Offline matto

• Приятел на ГТ
    • View Profile
Виж сега, аз харесвам превозните средства на ГТ, но не обичам да се возя в тъпканица. А със сегашнире разписания стават доста такива. Затова и вече ходя с такси по интервюта за работа.
Дано не съм в офтопик, но някой  знае ли какво е положението с имота на Евромаркет и култовата им сграда? Новия път при построяването на моста взе ли от паркинга им? През 2005-2006 г. живях в Младост и по спомен имаха по-голям паркинг.

Сега тролея с тази близост до имота май има смисъл само като музейно-атракционна линия с вид панорамен изглед към стъклената сграда на Евромаркет, която си е хубава. Отделно в посока връщане към центъра едното блокче ъгълът му е над улицата. Така става като се строят имоти преди улиците. Но шегата на страна все пак трябва да се почне отнякъде.

Offline Metan

• Нямам спирка
    • View Profile
...някой  знае ли какво е положението с имота на Евромаркет и култовата им сграда? Новия път при построяването на моста взе ли от паркинга им? През 2005-2006 г. живях в Младост и по спомен имаха по-голям паркинг.
Паркингът им е отзад и не е пипан, мостът се построи на мястото на тревната площ в източна посока. Там имаше около десетина паркоместа.

Offline blagun

• Moderator
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Айде стига оффтопик и Ганкино кафене!

Иначе това с ТБ5 навътре из Младост 2 мисля че не го направиха норчно, защото ще закрият половината паркоместа в междублоковите улички за да може да минава тролей и на много хора няма да им се хареса. Същевременно могат да се оправдаят, "ето нали върнахме ви спирката на квартала-блок 202 и вече няма нужда от тролея" Да не говорим че наистина в този си вариант тролея ще е 2 пъти по-бавен до възловите места в центъра и Плиска от 76 ако се качиш от едно и също място, горната част на Младост 2, което също няма да се хареса на много хора.
Иво, може да се прекара трасето по улици, по които и сега върви МГТ - Киприян-Балан-Малинов-старо и врътка около Хит. Е, ще трябват известно количество стълбове и лека корекция за ляв завой от Малинов-стара към улицата между Хит и Принцес.
Ясно е, че на този етап беше разчетено само това минимално удължение. Но когато попитах "Транспорт за София", предвижда ли се удължение в посока МС Балан, отговорът беше категорично НЕ.

Offline New_Passenger

• Ограничени права
    • View Profile
Има ли ККМ на Царица Йоанна от страната на Люлин 7? Наскоро видях тролей там.
Софийско метро, колекция карти - https://drive.google.com/drive/folders/1v90JEwozXaRGVBWcwSNO0GnU_3pTYZbQ?usp=sharing

Offline AGENT 006

• Нямам спирка
  • Fear on me, shame on you
    • View Profile
    • Sofiatransport транспортна база данни/Sofiatransport transport data base
    • Email
Това не е „Царица Йоана“, а „Джавахарлал Неру“. След като влязат в „Люлин“ тролеите завиват покрай пожарната по „Ген. Владимир Динчев“, но има ККМ продължаваща и направо по „Д-р. Петър Дертлиев“, минава покрай метростанция „Западен парк“ и „Мега мол“, след което върви с „Джавахарлал Неру“ и на „Домко“-то се събира с действащия участък. Не се е ползвала за редовна линия от времето на извеждането на 12 от „Люлин“, но има напрежение и би могла да се използва при аварии, може и да се ползва за нощните персонални. Проблемите са само, че разделителната стрелка при пожарната е блокирана, а на „Джавахарлал Неру“ при „Домко“ няма никакви стрелки. Има също и ККМ за десен завой то „Ген. Владимир Динчев“ към „Мега мол“ както и срещуположна за ляв завой, но при „Динчев“ нямат стрелки.

Offline vaz2106

• Наистина съм луд
    • View Profile
    • Email
Потвърждавам, дьже миналата събота 2721 мина на проба от там.

Offline New_Passenger

• Ограничени права
    • View Profile
Мерси за инфото. А какво означава "на проба"? Има вероятност да се използва за редовна тролейбусна линия или...?

Offline AGENT 006

• Нямам спирка
  • Fear on me, shame on you
    • View Profile
    • Sofiatransport транспортна база данни/Sofiatransport transport data base
    • Email
Проба означава пробег за техническа проверка и диагностика на изправността на превозното средство и да, би могло тази ККМ да се ползва за редовна линия, стига да се поставят и отремонтират и поставят съответните липсващи и блокирани стрелки.