Иво, нали знаеш, че има една приказка "на гол гъз чифте пищови" и тя е наи-вече валидна за хора от нашата черга - българи, турци, гърци, руснаци, италианци, испанци. Трябва да ме видят "кой съм аз", че съм с кола, едва ли не е срамно да се возят с градския. Знаеш ли колко хора ми ревяха в България, че все нямат пари, всичко било скъпо - наеми, храна, ток, парно, вода, в същото време все са по колите, и до кенефа ходят с тях? Че МГТ в София е под всякаква критика и че има много хляб да изядем, докато стане както трябва, спор няма, но бъди сигурен, че и когато това стане, което аз не вярвам да се случи скоро, пак повечето все ще са с колите - просто сме си гащници и това е. Дори един ден да тръгнат ICE влакове ако мислиш, че нещата ще се променят....Едва ли не всеки те гледа и преценява по това не що за човек си, а с каква кола се движиш колко ти е скъп телефона и т.н. Говорили сме, че това се толерира заради приходи от бракми, застраховки, гуми, части, сервизи и не на последно място консумацията на бензин и нафта - колко са лапандурите по веригата? Ето заради такива работи нормалните хора бягат от България, не толкова заради финансовата част. Знаеш например, че във форума сме няколко човека, които сме по ж.п. моделизма. Георги, Тошо, Мартин, аз, сигурно има и други. В тази връзка има едно снобарско-гъзарско клубче за надувкаджии, в което от 30 човека официално, само трима-четирима вършат нещо реално там - работят по модули, макети, другите само ходят там да се похвалят със скъпотиите, които са придобили, а не с какво реално са направили. Че и един колега, дето работи при чичо ти Благо се подвизава там. В крайна сметка всеки си знае, но аз специално не мога да търпя да ми се разхождат по главата и разни тежкарски дружинки да си избиват комплексите за "гениалност". Това си е направо клиничен случай.
Що се отнася до удължаването на петицата - това си е типичен пример за отбиване на номера, да покажат, че се развива екологичният електротранспорт. Файдата практически е нулева, отдолу още повече, поне да го бяха направили до блок 202 и до ХИТ, че да се спре с лигавите обиколки на 76 и 111 заради бабките от този блок. Ако направят трамвая по Копенхаген само до станция Младост-3, ще е същата работа.