Author Topic: Странични въпроси  (Read 337694 times)

Offline mihailo

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Re: Странични въпроси
« Reply #560 on: 19.04.2012, 20:34:23 »
После във пейнт и CTRL+V???
Или по-просто - paste :)

Offline AGENT 006

• Нямам спирка
  • Невъзможното иска само малко повече време
    • View Profile
    • Sofiatransport транспортна база данни/Sofiatransport transport data base
    • Email
« Reply #561 on: 07.05.2012, 22:09:53 »
Прехвърлих малко снимки в Д-то и ми се появи проблем с подреждането, или както изглежда на тази снимка псевдоподреждането:

В С-то никога не съм имал този проблем или поне е бил временен, когато местя папка и я слагам върху ъгъла на друга се получава това: и така трябва да е, но в Д-то не действа за всички папки незнам защо. Имената на папките на първата снимка са зелени щото пипах настроъките за изгледа, няма връзка с проблема който се опитвам да реша. Казано иначе получава се папка върху папка и всяка на различно място. :/

Sofiatransport транспортна база данни

Най-подробната база данни и галерия за возилата от градския транспорт в София!

Offline Petko21

• Нямам спирка
  • Техника
    • Skype Me™!
    • ICQ Messenger - 646173605
    • View Profile
    • Моите снимки
« Reply #562 on: 07.05.2012, 22:14:58 »
Десен бутон на мишката -> Arrange Icons By -> Name. Така ще ти се подредят по име.   :) Мисля че и сам можеше да достигнеш до решението на този въпрос. ;)

Online difian

• Moderator
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Любителска страница на Софийското метро във Facebook!
    • Email
« Reply #563 on: 07.05.2012, 23:25:39 »
Аз те съветвам, ако ще ги подреждаш хронологично, да обърнеш имената на файловете на година-мецес-ден. Така може да се окаже, че 2 май 2012 ще ти излиза по-напред от 3 март примерно, защото 2<3... въпреки че 3(март)<5(май).... Иначе с радост злорадствам, че вече имаш проблеми с базата данни в следствие на пристрастеността ти да снимаш като ненормален и ти пожелавам да се освободиш скоро от тази си тегоба. В днешни времена почти всички имаме техника и за историята ще има достатъчно фотоси на возилата. Но в един момент, самият ти ще се чудиш какво да правиш с толкова снимки. Има разлика между данни и информация- от второто можеш да изведеш нещо смислено, докато данните може да са с тонове гигабайти, но ми кажи ти помниш ли и гледаш ли си ги редовни всичките тези 20 000+ снимки?

Иначе не помня на ХР как бяха нещата, но на 7-цата, а май и на Виста можеш да персонализираш подреждането на папките и има доста критерии, по които да го правиш- дата на създаване, модифициране, големина на файла, вид, име и т.н.
« Last Edit: 07.05.2012, 23:38:56 by difian »

Offline AGENT 006

• Нямам спирка
  • Невъзможното иска само малко повече време
    • View Profile
    • Sofiatransport транспортна база данни/Sofiatransport transport data base
    • Email
« Reply #564 on: 08.05.2012, 06:54:29 »
Не ги гледам непрекъснато тези 20 000+ снимки, даже има малко от юли и август, че и от септември, които са много зле направени и едвам ги пазя, само за да знам откъде съм започнал така да се каже, иначе подреждането искам да ми е по дата на модефициране, примерно днес съм снимал и правя папка, утре така и т.н., а какво ли ще направя след време с тези 2000+ снимки вече бях леко загатнал в представянето ми, докато си направя сайт ще мине достатъчно време снимките да станат 50 000 и - лошите снимки, ето ти пак доста повече от 20 000+. Остава ми само да мога да обикалям из София и да мога да направя също толкова снимки и на превозните средства извън Люлин. :P Снимам като луд значи може наистина да съм такъв в това отношение.

Sofiatransport транспортна база данни

Най-подробната база данни и галерия за возилата от градския транспорт в София!

Offline did_ko

• Нямам спирка
  • гигантски радиоактивен термит - мутант
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
« Reply #565 on: 08.05.2012, 18:36:12 »
В Disk C се инсталира Windows от там може да ти се е появил проблем. Определен размер от С- то, трябва да е свободен, за да може операционната система да функционира нормално.Друг проблем е в самата преинсталация, тогава всичко що се е запаметило в С- то се затрива при форматирането.Затова при мен всички снимки са в Disk D.
Мразя да пиша и говоря за автобусите с марка "Чавдар" в минало свършено време.

Насилственото натъпкване на пътници в BRT  линиите е транспортен геноцид спрямо населението в Бургас

В ГТ Бургас НЕ ДОСТИГАТ АВТОБУСИ

Ако някои пост не ви харесва - можете да натиснете бутона "Информирай модератор".

Offline Knoxville

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #566 on: 24.05.2012, 15:49:01 »
Моля ви, кажете ми, че има начин да възстановя файлове, които съм изтрил преди малко от коша  :help: :help: :eek:

Offline mihailo

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #567 on: 24.05.2012, 15:59:28 »
Мммммм, не :/ Виж из регистрите, но мисля, че този процес е безвъзвратен ;) :neznam:

Offline Stahlgewitter

• Наистина съм луд
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
« Reply #568 on: 24.05.2012, 19:36:34 »
Възможно е, но със съмнителен успех.

http://www.recovermyfiles.com/

Offline Knoxville

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #569 on: 24.05.2012, 20:51:53 »
Аз успях да намеря един начин да си ги възстановя нещата, благодаря ви все пак и дано да помогне на някой друг, ако изпадне в нужда  ;)

Offline tm0

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #570 on: 25.05.2012, 12:21:47 »
Ако след перманентно изтриване на файлове от даден дял, в него не се копират нови файлове и не се създават големи такива, и в същото време свободното място е достатъчно, почти всички recovery програми ще свършат работа, най-вече платените. Информацията остава запазена, докато не се презаписва нещо върху диска, особено ако някога му е правена дефрагментация.
------------------------

Offline Petko21

• Нямам спирка
  • Техника
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Моите снимки
« Reply #571 on: 06.06.2012, 14:36:40 »
Аз нещо не мога да намеря, така коментираните евакуационни карти на София. Няколко дена се говори за тях в медийното пространство, но сега са толкова добре скрити че не можах да ги открия. ;) Ако някой все пак ги е виждал, ще може ли да ми даде линк? :)
ЕД: Мерси, значи все пак са били в сайта на СО.  :)
« Last Edit: 06.06.2012, 16:08:34 by Petko21 »

Offline ozzy

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #572 on: 06.06.2012, 15:18:26 »
Да, тук са публикувани ;)

Online Bus_lover

• Нямам спирка
  • Закривай!
    • View Profile
    • Email
« Reply #573 on: 16.06.2012, 20:13:02 »
Преди малко пуснах панталона за пране, като забравих да извадя от него телефона си. Чух, че нещо думка в пералнята, ама не се сетих какво е, докато не мина час от началото на прането. Сега не ще да стартира, естествено, а като го включа към зарядното, се чува пукане от тонколоните и фенерчето святка. Има ли някакъв шанс да може да се ремонтира?
Quote from: Анонимен мераклия
искам да започна работа като проверител към Бургасбус имам више образувание!

Чакам, чакам, останах си с чакането...

Монолог, ама всички скришно го четат и обсъждат!

Offline freepigeon

• Защо пиша толкова много?
    • View Profile
    • Email
« Reply #574 on: 16.06.2012, 20:17:12 »
Преди малко пуснах панталона за пране, като забравих да извадя от него телефона си. Чух, че нещо думка в пералнята, ама не се сетих какво е, докато не мина час от началото на прането. Сега не ще да стартира, естествено, а като го включа към зарядното, се чува пукане от тонколоните и фенерчето святка. Има ли някакъв шанс да може да се ремонтира?

Най-вероятно не но все пак - какъв е телефона?

Offline Petko21

• Нямам спирка
  • Техника
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Моите снимки
« Reply #575 on: 16.06.2012, 20:30:44 »
Една моя приятелка си изпра така преди година телефона, беше доста топло лятото. Разчасти  целия телефон, изсуши го на слънцето и след това тръгна. То историята може да звучи забавна, но телефона и явно издържа, въпреки че не беше водоустойчив.  :) Така че не губи надежда в телефона си. :)

Online Bus_lover

• Нямам спирка
  • Закривай!
    • View Profile
    • Email
« Reply #576 on: 16.06.2012, 20:53:36 »
Телефонът е Нокия Х2. Мен лично ме е страх да го разглобявам, че нещо може да счупя. С две леви ръце съм.
Quote from: Анонимен мераклия
искам да започна работа като проверител към Бургасбус имам више образувание!

Чакам, чакам, останах си с чакането...

Монолог, ама всички скришно го четат и обсъждат!

Offline mihailo

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #577 on: 16.06.2012, 21:11:56 »
Изключи го веднага и го занеси в сервиз. Трябва да имат ултразвукова ваничка и да го "изперат", за да излезе цялата вода от текстолитовата платка. Срешил си, че си го включил. ;) Надежда има, но минимална. След това ако пистите са се окислили, окиса се маха с лазер. Ако тръгне ще е добре. Така във трети клас си бях разлял водата в чантата и си бях залял телефона, а след това го и включих. Дадох го на чичо си, който държи такъв сервиз за телефони и ми каза, че е изкарал вода като за целия китайски народ на шега. Телефона си работи до ден днешен. Ако те интересува нещо ме питай на ЛС. :)

Offline celebrity

• Напредващ
  • програмист
    • View Profile
« Reply #578 on: 21.06.2012, 00:34:13 »
Защо така нашумелият ни национален отбор по волейбол нямаше никакви успехи до преди 2006 година? На какво се дължи възходът му в последните години според вас и дали е дошло началото на края за тази силна серия?

Offline giorev

• Ограничени права
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #579 on: 21.06.2012, 02:33:05 »
Нещо си в голяма грешка!
Прочети информация по този въпрос, например там
Българските волейболни национални отбори са нещо като мъжкият национален футболен отбор на Англия. Грандиозни успехи почти липсват, но винаги сме някакъв фактор в турнирите, където участваме. Както във всеки спорт има години на по-добро представяне и периоди на спад.
Само скоропостижното закриване на Столичен Автотранспорт ЕАД би гарантирало на софиянци ежедневно комфортно и безаварийно пътуване с автобус в градски условия, което априори би увеличило дялът на превозите на обществения транспорт и би повлияло положително на трафика в столицата!